Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ pytanie jak w temacie. Jeśli jednak znają, to jest druga opcja (o jaką mieliście ostatnio do mnie pretensje) - po prostu bezczelnie kłamią.
Najpierw zaczęło się od usunięcia ofert z podanym powodem:
Umieszczone przez Ciebie miniaturki muszą spełniać nasze standardy.
Oto ta "niespełniająca standardów" miniaturka:
W zgłoszeniu dostaliśmy info, że chodzi o napis "szybko i sprawnie" i jest to naruszenie:
"Zgodnie z Regulaminem (Artykuł 2 załącznika nr. 2) na miniaturach nie mogą znaleźć się żadne napisy, logo, symbole oraz znaki wodne (np. znak wifi czy podpis sprzedającego)"
Tylko jest jedna kwestia, doładowanie karty prepaid, to rzecz niematerialna, przesyłana drogą elektroniczną. I tu wchodzi art. 2.6 załącznika nr 2 do regulaminu Allegro:
"Towary dostarczane drogą elektroniczną nie muszą spełniać warunków, których mowa pkt 2.2 - 2.5 powyżej, z zastrzeżeniem, że miniaturka nie może naruszać innych postanowień Regulaminu ( np. zawierać reklam, treści promocyjnych i ogłoszeniowych dotyczących działalności prowadzonej poza Allegro oraz danych kontaktowych)."
Napis "szybko i sprawnie" nie stanowi reklamy/promocji/ogłoszenia dotyczącego działalnosci poza Allegro i nie zawiera danych kontaktowych. Miniaturka więc jest zgodna z regulaminem Allegro.
I teraz następuje coś, co przyprawiło mnie o opad szczęki, bo takiej niekompetencji jaka nastąpiła dalej, nie widziałem jeszcze.
Do Waszego pracownika chyba dotarło, że nie ma racji, bo wystawione ponownie oferty zostały usunięte ponownie, tym razem jako powód wskazano:
Na Allegro nie możesz oferować wszelkiego rodzaju kodów, haseł, tokenów, kluczy lub kont, które umożliwiają dostęp i korzystanie z usług polegających na oglądaniu oraz słuchaniu na życzenie treści multimedialnych za pośrednictwem internetu, w szczególności filmów, muzyki, podcastów itp. (np. Netflix, HBO Max, CDA Premium, VOD.pl, Player.pl, Spotify, Tidal, Empik Go, Legimi, Storytel itp.).
No to zobaczmy po kategorii Allegro czym są usunięte oferty:
Jest to doładowanie karty TELEWIZJI SATELITARNEJ, nie vod internetowe. Doradca w zgłoszeniu dalej powiela tą bzdurę. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ narysujcie koleżance może komiks żeby zrozumiała. Nie wiem, może jest z pokolenia Z i nie wie, że istnieje coś takiego jak telewizja satelitarna na kartę i uważa, że serwisy internetowe vod, to jedyne usługi tv dostępne w formie prepaid. Przecież to jest jakaś paranoja. Próba wmawiania sprzedawcy, że zabroniona jest sprzedaż czegoś, co ma własną, dedykowaną kategorię na Allegro...
Jest to zgłoszenie nr "37595859" [ ref:!00D240aE05.!500Ti018QCy:ref ]
nie ale wymagasz za wiele od ich pracowników z łapanki im się zwarcie w głowie robi jak zapodajesz temat spoza schimelu
@medalik_2009 "Dlaczego pracownicy Allegro nie znają... regulaminu Allegro" - jest za długi a oni są leniwi jak ja i nie chce im się go czytać.