anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieregulaminowe miniatury

Client:144400420
#8 Zapaleniec

Regularnie zgłaszam oferty z konta [edytowano], które ma mnóstwo miniaturek niezgodnych z regulaminem i nic z tym nie robicie. 
Zapytałam konsultantki na czacie, czy ja też mogę sobie zacząć sprzedawać na takich miniaturkach to stwierdziła, że decyzje waszych działów co do egzekwowania przestrzegania regulaminu nie muszą być takie same względem różnych sprzedawców. To po co ten regulamin? 

Numery ofert to między innymi: 
18265996070
18319563619
18265991426

I wiele, wiele innych. Tylko na pierwszej stronie ich ofert jest ich 11, a stron mają 57. 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 Na koncie, z którego piszesz nie było żadnedgo kontaktu z naszym doradcą, a więc nie mam możliwości zweryfikowania kwestii rozmowy, o której piszesz. 

Natomiast wskazane oferty zgłosiłam do odpowiedniego zespołu, gdzie zostaną sprawdzone. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 Informuję, że zostały podjęte odpowiednie kroki wobec wskazanych ofert. Nie mogę podać Ci szczegółów, ponieważ oferty nie należą do Ciebie. Dodam, że nie każde nasze działanie jest dla Ciebie widoczne, ale każde zgłoszenie jest weryfikowane. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Dlaczego niektórzy mogą bez problemu sprzedawać na aukcjach, które łamią regulamin?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 Jeśli oferty łamią regulamin, podejmujemy odpowiednie działania. Tak się stało również w zgłoszonym przez Ciebie przypadku, o czym pisała wyżej Wiktoria. Stawiasz pytanie z tezą, która nie jest prawdą. 

Natalia
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Jak to nie jest prawdą? Aukcje nadal są z tymi samymi zdjęciami. Nikt nic z tym nie zrobił. 

Czy ja też mogę zacząć sprzedawać na aukcjach ze zdjęciami innymi, niż produkt na białym tle i nie usuniecie mi aukcji?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

1.jpgprzykładowa miniatura z oferty 18265996070

tutaj wytyczne allegro:

https://help.allegro.com/pl/sell/a/czym-sa-miniaturki-i-jak-je-stosowac-zgodnie-z-naszymi-zasadami-D...

cyt:

Tak się stało również w zgłoszonym przez Ciebie przypadku, o czym pisała wyżej Wiktoria. Stawiasz pytanie z tezą, która nie jest prawdą.

To ja się pytam @nat_not jak dopasowaliście tezę do swojej prawdy?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 zapewniam, że po Twoim zgłoszeniu zostały podjęte działania, nie każde z nich jest widoczne na zewnątrz. Usunięcie ofert to jedno z możliwych upomnień, nie jedyne, o szczegółach możemy informować tylko właściciela konta, którego dotyczą działania. 

Monika
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

@la_nika czyli ja też mogę mieć takie zdjęcia w ofercie i podejmiecie wtedy tylko działania niezwiązane z: usunięciem tych zdjęć, usunięciem ofert, zablokowaniem sprzedaży, nałożeniem ograniczeń i blokad na konto?
Bo oferty tego sprzedawcy ze zdjęciami niezgodnymi z regulaminem nadal są aktywne.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 żadna ze zgłoszonych w tym wątku ofert nie jest aktywna. 

Monika
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

Ofert z takimi miniaturkami na profilu tej firmy jest mnóstwo, zgłoszona poprzez formularz była przynajmniej 1/4 (a po takiej ilości zgłoszeń chyba powinniście sami się przyglądnąć i usunąć resztę). 

https://allegro.pl/uzytkownik/SENSUPL

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 Zapewniam, że każde zgłoszenie jest przez nas weryfikowane i w razie konieczności, podejmowane są odpowiednie działania - wspominałam już o tym ja oraz inne moderatorki. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

To może ktoś w końcu odpowie mi, czy w stosunku do innych użytkowników (np. mnie) zostałyby podjęte identyczne działania z identycznym czasem zwłoki? 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Halo, moderatorki. Wątek założony ponad miesiąc temu, a sprzedawca cały czas ma miniaturki niezgodne z regulaminem. Proszę też w końcu o odpowiedź na moje pytanie: 
Czy w stosunku do innych użytkowników (np. mnie) zostałyby podjęte identyczne działania z identycznym czasem zwłoki?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144400420 

Halo, @Client:144400420. Powyższe oferty są niedostępne. Natomiast jeśli zauważyłeś w ofertach naruszenia zachęcam Ciebie do zgłoszenia tego przez ten formularz

Nawiązując również do ostatniego pytania to nikt z osób moderujących forum nie odpowie na pytanie dotyczące hipotetycznych działań wobec innych. Każda sytuacja jest analizowana indywidualnie zgodnie z Regulaminem i wewnętrznymi procedurami.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów