Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
czy mógłbym prosić o wyjaśnienie, dlaczego algorytm notorycznie robi nam bałagan w ofertach, usuwając nasze produktyzacje i łącząc produkty z produktami innych marek ?
Nasze kody EAN są zarejestrowane w bazie GS1 pod naszą marką
Marka jest zarejestrowana na terenie UE zarówno jako znak słowny jak i słowno-graficzny
Posiadamy oficjalny sklep czyli dokumenty dotyczące ochrony marki zostały do Państwa dostarczone
Algorytm natomiast, na podstawie podobieństwa produktów, regularnie łączy nasze produkty z innymi markami, usuwając przy tym nasze produktyzacje z bazy Allegro. W efekcie czego, parametr marka jest podmieniany u innych sprzedawców, co z naszego punktu widzenia, jest podstawą do zgłoszenia ich za naruszenie praw do marki (mimo, że to nie ich wina).
Kolejną "zaletą" takiego działania jest wykluczenie z programu "Gwarancja najniższej ceny" Ponieważ algorytm porównuje ceny na innych platformach, właśnie na podstawie kodu EAN a ten po zmianach jest błędny.
Następną "zaletą" jest konieczność ciągłego poprawiania tych błędów i tworzenie na nowo produktyzacji, które po jakimś czasie i tak pewnie zostaną usunięte.
Czy dla algorytmu parametr "marka" ma jakiekolwiek znaczenie ?
Proszę o informację jak możemy rozwiązać ten problem bo nie ukrywam, jest to bardzo uciążliwe i ma bardzo negatywny wpływ zarówno na wizerunek marki jak i samą sprzedaż
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
5905523414899 - nasz kod EAN, zarejestrowany we właściwy sposób w bazie GS1 pod marką Ari, na którym stworzona była produktyzacja. Aktualnie usunięty z bazy przez system lub pracownika
5906109309202 - kod EAN innego sprzedawcy, zarejestrowany w GS1 jako marka GRANDE. Pod ten właśnie kod, algorytm chce przyłączyć produkt naszej marki, usuwając jednocześnie właściwą produktyzację
Przykładów oczywiście mógłbym dać dużo więcej bo jest to tylko jeden ze sposobów w jaki robiony jest bałagan. Czasem działa to w 2gą stronę i oferty innych sprzedawców przyłączane są do naszego katalogu, zmieniany wtedy jest ich parametr marka a my mamy podstawę do zgłoszenia naruszenia praw do znaku towarowego
Udało mi się już ustalić, że to nie sprzedawcy zmieniają parametr marka co w efekcie może być przyczyną połączenia produktów
@Ari_Sklep dziękuję. Konsutlowałam Twój problem z zespołem i nasz algorytm błędnie łączy Twoje produkty z innymi, ponieważ korzystasz z bardzo podobnej podobnej galerii zdjęć swoich produktów np. z produktami marki GRANDE. Żebyśmy mogli to poprawić i przywrócić produkty Twojej marki prześlij mi proszę listę błędnie powiązanych produktów z Twoimi oraz klika przykładów zdjęć z obrandowaniem Twoich produktów na adres spolecznosc@allegro.com (wraz z linkiem do tego wątku). Poprawimy to.
Domyślam się, że algorytm łączy produkty na podstawie zdjęć.
Biorąc pod uwagę fakt, że Allegro umożliwia kopiowanie zdjęć i treści ofert a następnie przepinanie ich do oddzielnego katalogu (dla ułatwienia) myślę, że branie pod uwagę jedynie zdjęć do wykrywania duplikatów jest trochę bezmyślne. Tym bardziej, jeśli przesłaliśmy dowody dotyczące zarejestrowania marki na terenie UE, przystępując do strefy marek
Podam taki przykład... Jeśli wystawię słuchawki, które wyglądają identycznie jak słuchawki Apple ale są produktem innej marki to również zostaną one połączone w jeden katalog ? Kto wtedy odpowie za naruszenie praw i sprzedaż produktów nieoryginalnych ?
Oczywiście podeślę takie zdjęcia ale czy to rozwiąże problem w przyszłości? Do tej pory zgłoszenia nie dawały za wiele. Jeśli mam tracić czas na szykowanie dodatkowych dowodów w postaci zdjęć. to już wolę tworzyć produktyzacje na nowo i przepinać oferty tam gdzie być powinny tak jak robiłem to do tej pory
@Ari_Sklep nie, dodawanie danych dotyczących dużych marek jak Apple jest zablokowane, więc sytuacja, którą opisałeś jest mało prawdopodobna. W Twojej sytuacji polecam jednak metodę, którą wskazałam, bo jeśli będziesz tworzył nowe produkty, automat będzie działał analogicznie i problem szybko wróci.
Algorytm czasami łączy produkty różnych marek, jeśli uzna je za podobne, nawet jeśli EAN i ochrona marki są prawidłowe. Najlepszym rozwiązaniem jest zgłoszenie każdego takiego przypadku do obsługi Allegro wraz z dowodami rejestracji marki i EAN, aby ręcznie przywrócili prawidłowe przypisanie produktów.
Parametr „marka” ma znaczenie, ale algorytm czasem priorytetowo traktuje podobieństwo produktów. Aby zminimalizować problemy, warto regularnie monitorować listy produktów, zgłaszać błędy i utrzymywać aktualne wersje produktów z poprawnymi EAN oraz pełną dokumentacją marki.