anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niewidoczne oferty sprzedaży

MAMY ROZWIĄZANIE!
yoogi49
#7 Wielbiciel#

Witam, od pewnego czasu zauważyłem że część moich ofert jest zupełnie niewidoczna w wyszukiwarce, po mimo że są aktywne nie ma możliwości ich wyszukania nawet zawężając obszar do mojego regionu. Czy to tylko mój problem ? czy Allegro samo decyduje które oferty mają być widoczne a które nie ?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@yoogi49 Obecnie wyniki wyszukiwania są prezentowane w widoku produktowym. Oznacza to, że na liście widoczna jest tylko jedna oferta (Top oferta) przedstawiająca dany produkt oraz przycisk "Porównaj X ofert", który kieruje do listy wszystkich ofert danego produktu. To właśnie na tej drugiej liście powinieneś szukać swojej oferty.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
yoogi49
#7 Wielbiciel#

Nieprawda, otwieram wszystkie oferty i nadal jej nie ma. Gdy zawężę obszar to nie wyświetla żadnej podobnej oferty. BRAK WYNIKÓW . Tej oferty po prostu nie ma nigdzie. po za tym mam nadzieję że to promowanie identycznych czasem dwukrotnie droższych ofert jako " TOP OFERTA" podczas gdy pod nią kryją się dużo tańsze i korzystniejsze dla kupującego powinno znależć swój finał u Rzecznika Praw Konsumenta

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@yoogi49 Podaj numer oferty, o którą chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
yoogi49
#7 Wielbiciel#

proszę. to jedna z wielu. 13603025679

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@yoogi49 Napisz jeszcze proszę jaką frazę wpisujesz w wyszukiwarkę.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
yoogi49
#7 Wielbiciel#

Pierwsze słowa jakie mam wpisane w tytule aukcji. Ale próbowałem na różne sposoby. Nawet wpisując samo "Audi A6 C8" i zawężając obszar wyszukiwań do mojego miasta nie ma mojej oferty. Proszę mi więc napisać jakie magiczne słowo należy wpisać by się ukazała ? Czy jest możliwość wyszukiwania tak aby nie łączyło ofert ? Przecież to jest jawne oszustwo a nie żadne ułatwienie dla kupującego. Sam bardzo dużo kupuję i zauważyłem że najtańsze oferty na allegro można znależć przez wyszukiwarkę GOOGLE. Bo w wyszukiwarce ALLEGRO są "TOP OFERTY" które nie dość że pokazują dużo droższe oferty to często gorsze. I tak samo tych ofert wyszukanych przez Google nie sposób wyszukać bezpośrednio przez wyszukiwarkę Allegro. Proszę mi wskazać punkt regulaminu który daje serwisowi takie prawo do dyskryminacji i ukrywania korzystniejszych ofert wyświetlając kupującemu wyłącznie te droższe ?

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@yoogi49 

Wytłumaczyłem Ci poniżej!

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@yoogi49 spróbuj proszę przełączyć widok na [widok dla konsumenta] jak wyjaśnił @serwis-texas.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
yoogi49
#7 Wielbiciel#

Po za tym skoro ja z ponad 20 letnim stażem na Allegro nie mogę jej wyszukać to jakie są szanse że trafi na nią zwykły użytkownik ??? . To połączenie ofert to zwykłe naciąganie kupującego na droższe produkty, kiedyś jeszcze była możliwość "rozłączenia takich samych ofert" . Dlaczego to dziś jest niemożliwe ? Sortowanie nie działa gdyż widoczne są wyłącznie "top oferty" a te rzeczywiście najtańsze poukrywane gdzieś gdzie zwykły użytkownik nie jest w stanie do nich dotrzeć |

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@yoogi49 

Klasyka. Konto firma, nie wystawiam FV i widok biznesowy 🙂

widok konsumenta.jpg

Przełącz się na konsumenta a zobaczysz swoją ofertę .

oznacz moderatorów
yoogi49
#7 Wielbiciel#

Dziękuję. Nadal nie rozumiem jednak dlaczego "WIDOK BIZNES" ogranicza wyświetlenia dla mnie jako kupującego wyłącznie dla ofert z fakturą VAT. O ile pamiętam wcześniej była odpowiednia zakładka która umożliwiała takie wykluczenia jeśli ktoś miał takie życzenie.

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator
Moderator

@yoogi49 obecnie, w widoku "Biznes" prezentowane są wyłącznie oferty, w których sprzedający zadeklarowali możliwość wystawienia faktury. Więcej tu.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów
yoogi49
#7 Wielbiciel#

Rozumiem, Dziękuję.

oznacz moderatorów