anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Notoryczne podkradanie zdjęć - jest na to sposób ?

megii_ss
#12 Orędownik#

Znalazłam swoje zdjęcia, z moich ofert sprzedaży u innego sprzedającego. Zgłasznie takich ofert nie daje absolutnie nic - prawcownicy, a raczej boty kopiuj wklej nic z tym nie robią.
Czy istnieje jakikolwiek sposób aby zapobiec tego typu działaniom czy to walka z wiatrakami i szkoda nerwów ?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

LEW433
#21 Demiurg#

A regulamin znasz? wystawiasz na Allegro to prawa do zdjęć dajesz im, więc możesz sobie zgłaszać nic z tym nikt nie zrobi, Ten temat był wałkowany wiele lat na forum. Przykra sprawa ale tak tu jest.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@megii_ss Od czasu wprowadzenia tzw. katalogu produktów "podkradanie" zdjęć i opisów zostało usankcjonowana przez Allegro - więc nie ma po co ani do kogo pisać

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

nie bo udostępniasz wszelkie swoje zdjęcia i prace / opisy do katalogu inni sprzedawcy zwyczajnie podpinają się pod twoją twórczość którą zgodziłeś się udostępnić jedyny wyjątek zdjęcia z logo firmowym

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

jest sposób - nie dodawać swoich wartościowych zdjęć do produktu w katalogu.

Gdy tworzysz produkt dodaj tylko jedno, dwa zwykłe zdjęcia i nieciekawy opis 🙂 bo jak już dodasz zdjęcia /opis do katalogu, to każdy może je sobie wziąć - to taka allegrowa ochrona praw autorskich 😉  Dali sobie taki zapis w regulaminie i sprawy nie ma ...

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@megii_ss @ja_Nitka @az1rael @TomBanknoter @LEW433 Regulamin na to pozwala, ale kradzież jest kradzieżą. Jeśli w naszej Wspólnocie Mieszkaniowej uchwalimy regulamin, że każdy może korzystać z każdego roweru jaki stanął na klatce i ten regulamin powiesimy nawet w widocznym miejscu, to będzie legalne?

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@NajlepszyComPL  jak każdy mieszkaniec się na taki regulamin zgodzi to już będzie legalne 🙂

a tu wystawiając ofertę akceptujesz regulamin ...

I żeby nie było, że nam się to podoba i popieramy takie działania Allegro (chociaż pewnie niektórym sprzedawcom się to podoba, np. chińskim 😁)

Allegro wykorzystuje swoją pozycję, robi szumny projekt produktyzacji rękami sprzedawców, pozbawiając ich przy okazji praw autorskich ... a jak Ci to nie pasuje... to przecież możesz tu nie sprzedawać ...

Smutno tylko patrzeć, jak wielu sprzedawców jest wciąż nieświadomych tego, ile traci dodając do katalogu produkty ze swoimi pięknymi zdjęciami i dopracowanymi opisami ofert ... 😢

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@NajlepszyComPL ale takie rzeczy poza allegro w sądzie trzeba załatwiać bo samo zalatwianie reklamacji do allegro przez allegro to już jest przewał

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@megii_ss Odnosisz z tego powodu korzyści... A jakie? Chętnie odpowie : @k_owczarek1 

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

megii_ss
#12 Orędownik#

korzyści żadnych, wręcz przeciwnie - moje zdjęcia + niższa cena  = strata tj. brak sprzedaży mojego towaru

oznacz moderatorów