anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

O co chodzi z: Kod taryfy celnej: 49119100

ComfortArt
#9 Pomysłodawca
oznacz moderatorów
40 ODPOWIEDZI 40

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ComfortArt wysyłasz za granicę obrazy/rysunki/fotografie bo temu odpowiada ten kod taryfy.

oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

Nie wysyłam za granicę, mam wysyłkę tylko na teren Polski. Proszę moderatorów o zabranie głosu

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ComfortArt Których konkretnie produktów to dotyczy? Czy możesz przesłać zrzut ekranu z widokiem tego komunikatu?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

A gdzie wysłać?

oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

To wygląda, jakby w katalogu produktów, w niektórych moich produktach wył właśnie dodany ten parametr, np. w ofercie: 18252711546

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ComfortArt Produkt z Katalogu, z którym powiązana jest Twoja oferta, ma podany w parametrach ten kod taryfy celnej. Nie jest to błąd. Jest to jedna z wartości parametru określającego produkt z Katalogu.

Ten parametr jest oznaczony jako opcjonalny, więc możesz usunąć tę wartość przed wystawieniem oferty.

Natalia
oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

OK. Ale w jaki sposób ten parametr tam się znalazł, skoro go nie wpisywałem i nie dodawałem?

oznacz moderatorów

AKANTUS
#8 Zapaleniec

Dzień dobry @nat_not,

chciałbym dowiedzieć się kto/co wstawia "kod taryfy celnej" do produktu w katalogu? AI?

Darek

---

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ComfortArt @AKANTUS Informacja, która pojawia się w formularzu sprzedaży, wyjaśnia tę kwestię:

nat_not_0-1779995705297.png

Stopniowo rozwijamy Allegro w oparciu o narzędzia działające na bazie sztucznej inteligencji.

Natalia
oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

Akurat produkty wystawione były prawidłowo, nie było tego parametru, został utworzony produkt w katalogu bez tego parametru. Teraz, kiedy chcę edytować ofertę, to Allegro daje komunikat, że w katalogu jest dodany ten parametr i czg chcę połączyć z katalogiem. Czyli bot sam sobie dodał ten parametr do katalogu i teraz jest niezgodność? I że niby ja za to mam odpowiadać? Dlaczego doszło do zmian automatycznych, w których nie miałem udziału?

oznacz moderatorów

AKANTUS
#8 Zapaleniec

@nat_not co zrobić, jeżeli w katalogu produktów AI przypisało błędny "kod taryfy celnej"?

Sprawdzać każdy produkt i zgłaszać błąd w Katalogu?

Darek

----

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AKANTUS Zgodnie z komunikatem, wskazana wartość jest jedynie sugestią i sprzedawca odpowiada za poprawne wypełnienie parametru. Jeśli kod jest nieprawidłowyn, zachęcam do zgłoszenia błędu w produkcie. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@w_kiwi Nie sprzedaję w ogóle za granicę, wiedza o tych kodach nie jest mi do niczego potrzebna. Pojawiają się przy przedmiotach, które sprzedaję. Czemu mam wykonywać za kogoś pracę?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 Ten numer jest obecnie istotny tylko w przypadku wysyłki towaru do Ukrainy. Jeśli nie sprzedajesz za granicę, to nie musisz tego robić. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

czyli mam nie łączyć ofert z katalogiem i eliminować się sama ze sprzedaży.

Ok, brawo Allegro

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 Nie rozumiem, w jaki sposób wyciągnęłaś takie wnioski, z mojej wiadomości. Nie wspomniałam nic o nie łączeniu ofert z katalogiem. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

Już tłumaczę:
wchodzę w edycję dowolnego towaru i dostaję komunikat jak widać:

AGLOPRIMA2_0-1780058760458.png

Jeśli nie wybiorę "połącz z katalogiem" nie wystawię oferty.

Skąd mam wiedzieć (nie jest mi to do niczego potrzebne) czy to co podstawia bezinteligencja jest poprawne?

A Ty piszesz, że ja za to odpowiadam (jak i każdy inny sprzedawca)

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @AGLOPRIMA2. Skonsultuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją dostanę.  

Marysia
oznacz moderatorów

EkoHome
#8 Zapaleniec

Właśnie o tym pisałem na początku. Pokazuje się  taki komunikat przy edycji ofert. Ten parametr został dodany już później do już stworzonego produktu w katalogu, przy tworzeniu tego nie było. Co stanie się teraz z ofertami, bez tego łączenia?

oznacz moderatorów