Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś z allegro może wytłumaczyć tą zmianę ?
Przed chwilą dostałem maila z allegro, że nie ma możliwości nadania orlen packeta w boxach, tylko kurier musi odbierać te paczki.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Jak rozumiem to Allegro dorzuciło nowe opcje wysyłki „Allegro Packeta” z Polski do Czech, Słowacji i Węgier. Obsługuje to ORLEN Paczka, ale jest jeden haczyk:
Nie zaniesiesz tego nigdzie sam – tylko kurier może to od Ciebie odebrać.
Musisz zamówić podjazd kuriera ORLEN – albo od razu przy nadawaniu paczki, albo później w „Zamówionych przesyłkach”. Możesz też sobie ustawić taki stały podjazd, żeby nie klikać za każdym razem. Podobno podjazd jest darmowy.
I ważne – ten kurier może zabrać też inne paczki (np. Allegro Delivery), ale nie zabierze Packeta z Pocztą Polską, więc trzeba ogarniać, co gdzie leci.
Czyli nie musimy zamawiać osobno kurierów np dpd/ dhl z allegro delivery ? Wszystkie zabierze kurier orlen ?
@Muszkowo w życiu, do każdej paczki musisz zamówić osobnego kuriera. To takie ekologiczne podejście allegro. Dziesięć podjazdów dziennie, każdy kurier zabiera swoje przesyłki.
Jeszcze dzisiaj nadałem taką przesyłkę w automacie 😄
Ja rezygnuję z Orlen packeta gdyż nie chcę żadnych podjazdów ,kurier by musiał 25 km specjalnie jechać po moją paczkę ,do punktu nadawczego sam woziłem bo jeżdżę codziennie.
Też to dla mnie będzie nienormalne. Nie ma mnie na miejscu, mam napięty czas pracy i nie będę czekał na kuriera. Nie każdy dzień mam taki sam. Automaty paczkowe mam niedaleko i póki co będę próbował nadawać po staremu. Jak się nie uda to rezygnuję i odznaczam ORLEN i zaznaczam tylko Pocztę Polską.
w info od allegro nie ma żadnego terminu od kiedy nie można nadać tych paczek w boxach, czy ktoś mógłby to doprecyzować. Od kiedy wchodzi to obligatoryjne zamawianie kuriera ?
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@mikeza Od 11.03.2025 stopniowo jest wprowadzana ta zmiana dla kolejnych grup sprzedawców.
@matt_rose mało precyzyjna jest ta informacja, pierwsze słyszę o czymś takim. Nie ma żadnych terminów, nic , tylko takie wróżenie z fusów. Pełna profeska jednym słowem.
@mikeza Już rozwijam, od wprowadzenia tej metody dostawy, jedynym poprawnym sposobem nadania tych przesyłek jest zamówienie podjazdu kuriera. Nie powinny być one nadawane w automatach lub punktach, nawet jeśli technicznie taka możliwość jest jeszcze dostępna. W e-mailu nie została podana konkretna data, ponieważ już teraz przesyłki powinny być nadane poprzez zamówienie podjazdu.
@matt_rose nie rozumiem tylko jednego, jak wprowadzono tą metodę nikt nie wspominał, że nie będzie można nadawać tych paczek w boxach. Ja nawet dzisiaj wysyłałem takie przesyłki do Czech, więc tym bardziej jestem zdziwiony, że musi po nie podjeżdżać kurier. Faktycznie trzeba będzie zrezygnować z tej opcji, bo niezrozumiałe jest dla mnie piętrzenie problemów z tą formą dostawy zagranicznej.
Czy kurier Orlen faktycznie odbierze tak jak było podane w mailu wszystkie przesyłki allegro delivery ( te polskie i zagraniczne) od dhl, dpd, ups ?
Cześć, @Muszkowo. Kurier ORLEN odbierze tylko przesyłki ORLEN Paczka (Allegro Delivery) oraz przesyłki Packeta obsługiwane przez ORLEN.
Do przesyłek Allegro Delivery z etykietę UPS musisz zamówić podjazd kuriera UPS - analogicznie w przypadku przesyłek z etykietą DPD.
Dostałem też dziś maila w tej sprawie. Jednak nadalem przesyłki Packeta/Orlen w automacie, godzinę temu bez problemów.
@mikeza @TECHNACHEM może by tak zmienić regulamin swoich sklepów i pobierać opłaty za wydawanie paczek kurierom?
Bo faktycznie robi się powoli burdel z podjazdami - jeden kurier o 9tej, a inny po 13, 17tej.
Każde wejście do lokalu, prywatnej firmy, przez kuriera powinno być płatne.
10.04.2025 16:00 Nadalem kilka Orlen Packeta w automacie 🙂
Oby tylko nie wróciły