@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Według dawnej informacji od lutego ma wejść do allegro delivery jeszcze kurier DPD. Nie One DPD tylko sam DPD.
Proszę zatem o rozwiązanie takiego problemu i przedstawienie tego rozwiązania:
Zlecenia na podjazd kuriera DPD można zgłaszac wyłącznie w dwóch przedziałach 9-13 lub 13-17.Sklep mam czynny do 15.00.Nie mogę złożyć zlecenia 9-13 bo klienci maja prawo zamawiać do godzin południowych i nie mogę wcześniej zamówić podjazdu, kurier mógłby np być już o 10. Nie mogę zlecic podjazdu 13-17 bo kurier przyjedzie o 17 a Sklep po 15 będzie zamknięty.
Nie mogę sama nadać paczek w punkcie z wielu powodów, bo nie mogę wyjść w czasie pracy bo muszę czekać na **piiip**yliard innych waszych kurierów bo każecie ich zamawiać już 5. Do punktu mam daleko i nie zawsze mam samochód a paczki moga być ciężkie i duże i byc ich dużo. I po trzecie najważniejsze- nie podajecie nawet godzin granicznych do takich nadań, do tej pory zawsze otrzymywałam odpowiedź że DPD zasłonił się tym,że mają w regulaminie odbiór w ciągu 2 dni.. (mam wysyłkę 1 dzień) i nikt nie jest w stanie określić do której można nadac przesyłki w punkcie by zostały odebrane tego samego dnia bo gwarancji nie ma..
Podsumowując proszę o rozwiązanie problemu Allegro DPD. Od lutego będę musiała włączyć tę opcję do wysyłki (zresztą już musze bo mam odbiór DPD również w Allegro One i już mam problemy) a takie paczki mogą zacząć wpadać codziennie. Obecnie już każdy klient wybiera innego kuriera i w efekcie musze czekać na 6 kurierów..czasem po jednej paczce i z DPD będzie to samo.
Podjazdu nie da się zamówić bo oferujecie wyłącznie dwa przedziały a do punktu nie mogę wyjść. A po 15 już napewno nie odbiorą mi paczek. Zresztą nie zawsze dam rade je zanieść.
Zaoferujcie 3 przedział czasowy np. 11-15. Inni kurierzy np DHL mają 10 przedziałów co 2 h!!
Aha no i kurier DPD na rejonie poinformował mnie że on do mnie nie przyjedzie przed 17 bo taką ma trasę a moj punkt ma na końcu.. nie będę siedzieć 3h po pracy z tego powodu.
Proszę o skuteczne rozwiązanie. Jak mogę nadawać paczki kurierem DPD aby dotarły na drugi dzień.
DPD to powinno upaść. Jedyna firma gdzie trzeba mierzyć paczki przed nadaniem. Nie mogą ogarnąć rozmiarów paczkomatowych SML. Ja bym wolał dopłacać do paczek ale zrezygnować z kurierów aby można było tylko nadawać przesyłki przez paczkomaty to jest wygoda zamiast czekać na kuriera. Dla ciebie rozwiązanie to nadawaj paczki w punkcie Epaka oni biorą wszystkie paczki bez problemów.
@petinek_pl pogadaj z kurierem o której jest u ciebie w rejonie i do tej godziny ustaw godzinę graniczna na dpd na wysyłkę tego samego dnia
@petinek_pl Dzięki za podzielenie się swoją opinią.
Proponuję w tej sytuacji rozważenie stałego zlecenia odbioru. W przypadku stałych podjazdów godziny odbioru są ustalane indywidualnie z oddziałem DPD i mogą być lepiej dopasowane do Twoich potrzeb niż w przypadku zleceń jednorazowych.
Godziny podjazdów jednorazowych są narzucane poprzez przewoźnika i różnią się w zależności od regionu i oddziału.
W przypadku zlecenia stałego skontaktuj się maila allegro_stalezlecenia@dpd.com.pl , a jeżeli chcesz dostosować wyświetlanie dla klientów godziny, do której mogą coś zamówić, aby dotarły do nich w najkrótszym terminie, skontaktuj się przez nasz formularz.