anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obowiązkowe allegro dpd

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Według dawnej informacji od lutego ma wejść do allegro delivery jeszcze kurier DPD. Nie One DPD tylko sam DPD.

Proszę zatem o rozwiązanie takiego problemu i przedstawienie tego rozwiązania:

Zlecenia na podjazd kuriera DPD można zgłaszac wyłącznie w dwóch przedziałach 9-13 lub 13-17.Sklep mam czynny do 15.00.Nie mogę złożyć zlecenia 9-13 bo klienci maja prawo zamawiać do godzin południowych i nie mogę wcześniej zamówić podjazdu, kurier mógłby np być już o 10. Nie mogę zlecic podjazdu 13-17 bo kurier przyjedzie o 17 a Sklep po 15 będzie zamknięty.

Nie mogę sama nadać paczek w punkcie z wielu powodów, bo nie mogę wyjść w czasie pracy bo muszę czekać na **piiip**yliard innych waszych kurierów bo każecie ich zamawiać już 5. Do punktu mam daleko i nie zawsze mam samochód a paczki moga być ciężkie i duże i byc ich dużo. I po trzecie najważniejsze- nie podajecie nawet godzin granicznych do takich nadań, do tej pory zawsze otrzymywałam odpowiedź że DPD zasłonił się tym,że mają w regulaminie odbiór w ciągu 2 dni.. (mam wysyłkę 1 dzień) i nikt nie jest w stanie określić do której można nadac przesyłki w punkcie by zostały odebrane tego samego dnia bo gwarancji nie ma..

Podsumowując proszę o rozwiązanie problemu Allegro DPD. Od lutego będę musiała włączyć tę opcję do wysyłki (zresztą już musze bo mam odbiór DPD również w Allegro One i już mam problemy) a takie paczki mogą zacząć wpadać codziennie. Obecnie już każdy klient wybiera innego kuriera i w efekcie musze czekać na 6 kurierów..czasem po jednej paczce i z DPD będzie to samo. 

Podjazdu nie da się zamówić bo oferujecie wyłącznie dwa przedziały a do punktu nie mogę wyjść. A po 15 już napewno nie odbiorą mi paczek. Zresztą nie zawsze dam rade je zanieść.

Zaoferujcie 3 przedział czasowy np. 11-15. Inni kurierzy np DHL mają 10 przedziałów co 2 h!!

Aha no i kurier DPD na rejonie poinformował mnie że on do mnie nie przyjedzie przed 17 bo taką ma trasę a moj punkt ma na końcu.. nie będę siedzieć 3h po pracy z tego powodu.

Proszę o skuteczne rozwiązanie. Jak mogę nadawać paczki kurierem DPD aby dotarły na drugi dzień.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

-PRORIDE-
#13 Ambasador

DPD to powinno upaść. Jedyna firma gdzie trzeba mierzyć paczki przed nadaniem. Nie mogą ogarnąć rozmiarów paczkomatowych SML. Ja bym wolał dopłacać do paczek ale zrezygnować z kurierów aby można było tylko nadawać przesyłki przez paczkomaty to jest wygoda zamiast czekać na kuriera. Dla ciebie rozwiązanie to nadawaj paczki w punkcie Epaka oni biorą wszystkie paczki bez problemów.

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@petinek_pl pogadaj z kurierem o której jest u ciebie w rejonie i do tej godziny ustaw godzinę graniczna na dpd  na wysyłkę tego samego dnia 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@petinek_pl Dzięki za podzielenie się swoją opinią.

Proponuję w tej sytuacji rozważenie stałego zlecenia odbioru. W przypadku stałych podjazdów godziny odbioru są ustalane indywidualnie z oddziałem DPD i mogą być lepiej dopasowane do Twoich potrzeb niż w przypadku zleceń jednorazowych.

Godziny podjazdów jednorazowych są narzucane poprzez przewoźnika i różnią się w zależności od regionu i oddziału.

W przypadku zlecenia stałego skontaktuj się maila allegro_stalezlecenia@dpd.com.pl , a jeżeli chcesz dostosować wyświetlanie dla klientów godziny, do której mogą coś zamówić, aby dotarły do nich w najkrótszym terminie, skontaktuj się przez nasz formularz.

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów