Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jakiś czas temu opisywałem tutaj jak allegro nie pozwala mi wystawić komentarza negatywnego,
bo podobno robiłem to by zaszkodzić kupującemu
mimo, że pisałem prawdę i samą prawdą
- właśnie nastąpił dalszy ciąg tej sprawy
Allegro odpowiedziało na złożoną reklamację,
oczywiście w swoim stylu
lecimy z datami po kolei
2025.07.16
Towar został dostarczony nieterminowo - podobno sprzedawca wywiązał się wg Państwa opinii z umowy
więc pozostaje reklamacja do allegro - wg mnie tak nie było - bo wysyłka określona jako natychmiast
nie jest zdefiniowana jako czas wysyłki w 29 godzin
Domagam się wyjaśnienia sytuacji oraz stosownego odszkodowania przewidzianego prawem pocztowy dla takiej sytuacji
i na koniec:
dnia 2025.08.25
Dzień dobry,
wracam do Pana z decyzją reklamacyjną w sprawie numer 53190997, która dotyczy przesyłki 687100228570315125740802.
Przewoźnik InPost częściowo uznał reklamację.
Przewoźnik potwierdził, że doszło do opóźnienia. W związku z tym, przyznałam Panu 10 Monet, które może Pan wykorzystać przy najbliższych zakupach na Allegro.
Pozostałe roszczenia nie zostały spełnione.
---
Możliwe, że w osobnej wiadomości e-mail wyślemy krótką ankietę dotyczącą procesowania reklamacji. Zachęcam do jej wypełnienia.
Pozdrawiam
Ekspert ds. reklamacji
Zespół Allegro
---------------------------------------------------------------
Reklamacja rozpatrzona po terminie, niezgodnie z zapisami regulaminu allegro, prawa pocztowego
niby uznana, niby nie
co pisze o tym uokik
https://cik.uke.gov.pl/uslugi-pocztowe/dochodzenie-roszczen/reklamacje/
Chciałem kasę od allegro to dostałem ich monety - jakoś ustawa nie wspomina o takim środku płatności bardzo śmieszne i niesmaczne 🙂
co wy na to?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@RED zapoznam się dokładnie ze sprawą i wrócę do Ciebie, proszę o cierpliwość.
@RED wracam do Ciebie z odpowiedzią. Widzę, że reklamacja była procesowana poprawnie.
Złożyłeś reklamację na opóźnienie w dostawie przesyłki InPost. W przypadku opóźnienia i uznanej reklamacji nadawcy przysługuje maksymalnie dwukrotność opłaty za nadanie. Kupiłeś w Smarcie więc nie płaciłeś nic za dostawę.
Jako Allegro w ramach dobrych relacji przyznajemy monety dla Ciebie jeśli chodzi o opóźnienie.
Oczywiście jeśli nie zgadzasz się z decyzją możesz składać odwołanie lub skierować sprawę do sądu.
@gdvorek krótko i treściwie ale:
przepisy podane w/w linku allegro nie obowiązują?
ponadto serwis twierdził, że przesyłka była dostarczona prawidłowo i usuwał mi komentarz negatywny, który twierdził co innego
ktoś tu ostro kłamie lub mataczy, czy moderatorzy wprowadzali mnie w błąd?