Dzień dobry
Dostaliśmy negatywną ocene za prace kuriera allegro, jest opcja żeby usunąć taką ocene ?
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć, @VAYA-PL! Nie będzie możliwości usunięcia komentarza, ponieważ jest to subiektywna opinia klienta. Jednak jako, że jest to pierwszy negatyw w miesiącu, to nie wliczymy go do Twoich statystyk.
Klient w ocenie napisał, że czeka już na wyjaśnienie sprawy - mogę zaproponować, aby po wyjaśnieniu sprawy poprosić klienta o usunięcie oceny. Tutaj zostawiam instrukcję.
chyba sobie żywcem już jaja robocie. Wasz płatnik pensji - został obrażony negatywną opinią - wpływa to na jego opienie w sieci - nie zawinił - a Wy co ? Prosze nie powtarzać bredni o subiektywnym ... subiektywna ma być ZGODNA Z PRAWDĄ.
W takim razie pytanie z drugiej strony czy zgłoszona przez klientkę reklamacja jest w trakcie obsługi.
@VAYA-PL podaj proszę numer zamówienia. Nie mogę odnaleźć tego komentarza na twoim koncie.
@VAYA-PL dzięki! Skonsultuję sprawę i wrócę do Ciebie z informacją.
Allegro komentarza nie usunie - może go jedynie nie zaliczyć do ocen jakości.
Ale tylko w tym przypadku, gdy wina leży po stronie przewoźnika i są to przesyłki Allegro Delivery.
U mnie np. w poniedziałek kurier DPD nie odebrał przesyłek - wszystkie były przez "Allegro" - jako powód podał (zadzwonił przed 13:00), że mu się auto popsuło. A odbiór był zgłoszony w godz. 13.00 - 17.00. Czekałem do 17:30. Wiem skąd wynika taka sytuacja - w poniedziałek kurierzy przyjeżdżają wcześniej, DPD nawet o 9:30, potem mają "wywalone", bo już trasę objechał. Inpost przed 12:00, ale się grzecznie pyta, czy do godz. 13:00 będę miał coś jeszcze do wysłania. Jedynie DHL odbiera paczki we wskazanych godzinach.
I teraz pytanie - jak mam zgłosić nieodebrane przesyłki przez DPD w poniedziałek? Standardowo - zgłaszam do odbioru tylko 1 przesyłkę, to wystarcza kurierowi do zlecenia podjazdu. I sprawa załatwiona. Jednak podejrzewam, że jeśli trzeba będzie ubiegać się o wykluczenie z "jakości sprzedaży" - to już nie wystarczy.
Teraz do admina:
Zgłaszam prośbę o wykluczenie z ocen jakości sprzedaży z powodu nieodebrania przesyłek przez kuriera DPD w terminie zamówień o numerach:
bb67a140-0fee-11f1-833a-afd59c21a330
666a9ef0-0fca-11f1-95e0-93ecd2bf85d3
66c14d10-0f5f-11f1-8def-f9cea32e93b3
f9fef590-0f42-11f1-b997-1b83a6889780
3f891951-0f17-11f1-8def-f9cea32e93b3
7b861370-0f0a-11f1-8505-5f966c132bbd
Jeszcze 2 mi "uciekły" bo było ich w sumie 7 szt.
@VAYA-PL dzięki za cierpliwość. Klientka na ten moment nie zgłosiła reklamacji, kontaktowała się z nami jedynie w sprawie przesyłki, i informacje zostały jej już przesłane. Oczywiście jest możliwość złożenia reklamacji.
@Sa_nova "Jednak jako, że jest to pierwszy negatyw w miesiącu, to nie wliczymy go do Twoich statystyk." - przecież to kłamstwo. W ocenach sprzedawcy spadnie mu % polecających. A jeśli spadnie to znaczy że wliczacie go do statystyk.
Częściowo. Powinno być, że nie zostanie wliczony w jakość konta z ostatnich 30 dni, ale po 30 dniach ocena przejdzie do wliczania się statystyk z 12 miesięcy, gdzie już ta ocena będzie je zaniżać.