anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ochrona marek, a zamienniki

up-led_pl
#7 Wielbiciel#

Sprzedaję zamienniki oryginalnych produktów np. głowice do golarek elektrycznych. Zamienniki, nie podróbki. Niesygnowane oryginalną marką. W ofercie jest zaznaczone, że jest to zamiennik pasujący np do modelu takiego i takiego. Nie tylko zakończyliście moją ofertę, ale też odrzucacie próbę jej wznowienia z automatu, twierdząc, że "Tytuł Twojej oferty lub jej dalszy opis może wprowadzać w błąd co do pochodzenia towaru, jego producenta lub marki i tym samym naruszać prawa firmy, która współpracuje z nami w ramach programu Współpraca w Ochronie Praw. W opisie Twoich ofert używasz zarejestrowanego słownego znaku towarowego w celu sprzedaży produktu innej marki (widocznej w sekcji ‘Parametry’).293"

Aby uprzedzić bzdurne mydlenie oczu - wasza odpowiedź na ten sam problem opublikowana w innym temacie ("Zapisy, które w praktyce będą obowiązywać w ramach Warunków Ochrony Marek dotyczą towarów nieoryginalnych, czyli tych oznaczonych bezprawnie znakiem towarowym. Jeśli chodzi o zamienniki to w wielu kategoriach, w których sprzedajecie produkty marki X i które są kompatybilne z produktami innych marek jest parametr "Pasuje do...". Możecie w nim wybrać marki, do których pasuje Wasz produkt.") nie jest odpowiedzią na zgłoszony problem.

Żądam wyjaśnień - dlaczego oferta jest niesłusznie blokowana i jak mogę wystawić taką ofertę?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Zamiennik nie jest oryginałem ,ale jakby uczciwie wszystkie takie aukcje usuwali to chińscy sprzedawcy poszli by może z torbami. U mnie w kolekcjach i antykach to co nieoryginalne powinno lądować w kategorii "kopie i falsyfikaty" aby uniknąć pomyłek . Może kiedyś w innych kategoriach też wprowadzą takie podkategorie jak "zamiennik" .

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@up-led_pl poproszę o numer oferty, o którą chodzi. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

up-led_pl
#7 Wielbiciel#

11648040370

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@up-led_pl dziękuję, przeanalizujemy dokładnie Twoje zgłoszenie i wrócę do Ciebie z informacjami.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów