anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ochrona marek - blokowanie wystawiania ofert - błędy, niedorzeczne działania bez końca

rudybart
#10 Popularyzator#

Po raz drugi dochodzi do sytuacji gdy nieodpowiedzialne, pochopne oraz nieprzemyślane działania pracowników allegro powodują powstanie problemów które nigdy nie powinny powstać.

W ubiegłym roku korespondowałem w sprawie Wydawnictwa Alfa - gdy okazało się że słowo Alfa objęte jest ochroną marek ale Wydawnictwo Alfa jako wydawca książek nie powinien być blokowany podczas próby wystawiania książki używanej lub nowej.

Tutaj link do ubiegłorocznej dyskusji 
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/b%C5%82%C4%85d-w-systemie-blokad...

Teraz sytuacja jest jeszcze bardziej absurdalna. Istniało bowiem w latach 90 Wydawnictwo Pandora. W ofercie wydawnictwa były głównie książki w kategorii: ezoteryka, senniki, horoskopy reportaż, astronomia, astrofizyka publicystyka literacka, eseje. W katalogu allegro wprowadzona była wartość "Wydawnictwo Pandora" i dzięki temu można było spokojnie wystawiać oferty. Niestety najprawdopodobniej ktoś z geniuszy z zespołu allegro postanowił coś ulepszyć i zmienił tą wartość na słowo "Pandora" i niestety już nie można wystawiać ofert będąc prywatnym sprzedawcą.

Zastanawiam się jak to jest możliwe że pojawiają się ciągle jakieś nowe błędy, zmiany w katalogu nadal są totalnie przypadkowe i chaotyczne. Mam wrażenie że każdy może wpisać dowolną bzdurę i zostanie to zaakceptowane. Ostatnio zauważyłem że zablokowana została możliwość zmiany nazwy wydawnictwa i teraz wystawiając do sprzedaży książki trzeba przyjmować nawet nieprawdziwe informacje i dopiero pisać do allegro z prośbą o zmianę.

Proszę zatem o zmianę parametru wydawnictwo ze słowa "Pandora" na "Wydawnictwo Panora" tak jak to było wcześniej.

Co do tonu mojego posta to od razu uprzedzam pytania. Jestem zdziwiony i zaskoczony bardzo negatywnie ilością błędów w katalogu allegro w kategorii książki oraz antykwariat. Zgłaszam dużo zmian ale i tak nie wszystkie są zatwierdzane pomimo że podaję informacje odnośnie książek które mam i dane są pewne na 100%. Mimo tego nie zawsze pracownicy allegro akceptują zmiany. Co gorsze okazuje się że prawidłowe dane są po kilku miesiącach zmieniane na błędne. Błędów w katalogu książek jest tak wiele że w mojej opinii nigdy nie zostaną one skorygowane i katalog zawsze będzie zawierał błędy. 

Proszę zatem administratorów o przekazanie prośby o zmianę nazwy wydawnictwa 
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Ścieżka do kategorii to:
Allegro - Kultura i rozrywka - Książki - Poradniki i albumy - Ezoteryka, magia, UFO

ale myślę że zmiana powinna być wprowadzona dla całej kategorii Książki.

Oferta którą chcę odnowić i jest blokowana to:

nr: 17180008135
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@rudybart Allegro jest znane z tego że wciąż tu trzeba walczyć z problemami zupełnie nie znanymi gdzie indziej. Taki PRL-bis 🐭

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@rudybart Weryfikuję tę sprawę. Jak tylko otrzymam informacje, wrócę z odpowiedzią. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rudybart
#10 Popularyzator#

Dziękuję

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

Zastanawiam się jak to jest możliwe że pojawiają się ciągle jakieś nowe błędy, zmiany w katalogu nadal są totalnie przypadkowe i chaotyczne. Mam wrażenie że każdy może wpisać dowolną bzdurę i zostanie to zaakceptowane.

Smutne ale prawdziwe 🙂

Takich przypadków jest więcej - każdy zdrowo myślący człowiek wiedziałby, że do czegoś takiego dojdzie - niestety nie rozumiem decyzyjnych osób w allegro, czym się kierowały urzeczywistniając swoje pomysły.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@rudybart Wracam z informacją. 

Nie znalazłam żadnych zmian w parametrach tej oferty w całym okresie jej istnienia. Parametr "Wydawnictwo" w tej kategorii nigdy nie zawierał wartości "Wydawnictwo Pandora". W ofercie jest wpisane "Wydawnictwo Pandora", nie "Pandora".

Nie było też ostatnio żadnych zmian w samym parametrze wpływających na te wartości. Oferta nie została zakończona przez zmianę marki, tylko przez jej wygaśnięcie. (oferta była wystawiona na okres 30 dni, który upłynął 26.02) 

Wyślij proszę zrzut ekranu, jaki dokładnie błąd dostajesz przy próbie wznowienia oferty?

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

rudybart
#10 Popularyzator#

Tak zgadza się oferta została zakończona w związku z jej zakończeniem. Nieprawdą jest twierdzenie o tym że parametr wydawnictwo nie zawierał nigdy wartości "Wydawnictwo Pandora". Poniżej ekrany ze stanem faktycznym. Ekran pierwszy to dowód na to że parametr wydawnictwo miał wartość "Wydawnictwo Pandora" jest to widoczne po lewej stronie gdzie system allegro informuje mnie że trzeba połączyć ofertę z wpisem z katalogu, widoczna po prawej wartość inne została przez mnie zgłoszona wczoraj ponieważ chciałem zmienić na "Wydawnictwo Pandora". Ekran jeden jest związany z czynnością wznowienia zakończonej oferty, dlatego po lewej stronie widoczna jest poprzednia wartość pola wydawnictwo, takie jakie widniało w systemie i katalogu allegro ponieważ z takimi wartościami było wprowadzone podczas wystawiania i odnawiania wcześniejszej oferty.
Ekran dwa pokazuje że obecnie w katalogu są trzy pozycje z książką Atlantyda i w 2 przypadkach wartość pola wydawnictwo jest "Pandora"
Ostatni ekran pokazuje że system blokuje możliwość wystawienia oferty gdy w polu wydawnictwo widnieje wartość "Pandora"

ekran 1

ekran 1.jpg

ekran 2

ekran 2.jpg

ekran 3

ekran 3.jpg

oznacz moderatorów

rom-sza
#7 Wielbiciel#

Nie tak znów dawno podałem wszystkie informacje. Zostałem poinformowany, że sprawa została przekazana dalej - chyba do techników czy coś w tym guście I co? Ano nic! Wniosek: "mądremu wystarczą dwa słowa, a ... to i referatu mało"

oznacz moderatorów