Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ od 6 lat jest ten sam problem, nie mogę wygenerować listu przewozowego w Managerze Inpostu bo ktoś podał zagraniczny numer telefonu i nie ma z nim kontaktu.
Nie będę wpisywał swojego numeru telefonu bo później ktoś powie że mu nie przyszedł kod ani powiadomienie z aplikacji Inpostu , maili nie czyta więc też nie wyśle mu kodu odbioru itd.
Czy ten problem z zagranicznym numerem w końcu zostanie rozwiązany i najważniejsze pytanie jak mam wysłać przesyłkę ?
Mam wrażenie , że to celowe działanie allegro ku zniechęceniu sprzedawców do oferowania konkurencyjnej usługi , problem dotyczy tylko kuriera Inpost
@AlePiesio są to promilowe przypadki i allegro nie zamierza wprowadzać ograniczeń dla kupujących.
A tak jak pisze @mdrogeria teraz allegro faworyzuje AO wiec im to na rękę.
To co w takim razie mają robić sprzedawcy ? Anulować zamówienie i zwrócić środki ? I tak za każdym razem przez 6 lat ?
@AlePiesio próbowałeś zmienić prefiks na polski ? , kiedyś tak zrobiłem i obyło się bez problemów
@mdrogeria nie próbowałem ale dzięki za pomoc, będę pamiętał że też jest taka możliwość ominąć to, tylko co to zmieni? Ja wyśle paczkę bo mnie system przepuści a jak kupująca odbierze paczkę skoro nie przyjdzie jej nic na numer telefonu skoro prefiks zmienię ? Maili pewnie nie czyta, bo by mi już dawno odpisała a paczka do mnie wróci , więc równie dobrze mogę jej nie wysyłać i zwrócić środki. Ehh
@AlePiesio Allegro już się wypowiadało w tym temacie i to dobitnie: Nie mają zamiaru tego zmieniać.
@TechartGSM nie mają zamiaru tego zmieniać... To niech powiedzą jak wysyłać takie paczki? Czy to też ich nie interesuje?
@AlePiesio Jak dobrze pamiętam to zalecali kontakt z kupującym, a w razie problemu anulowanie zamówienia i zwrot wpłaty.
Swoją drogą Allegro rozpasło Inpost z mrówki do słonia, a teraz za wszelką cenę chcą go zniszczyć - a to o czym piszesz to jeden z mieczy w tej walce.
Spróbuj widać np. same zera jako nr telefonu czy 123456789. Jeżeli podany nr telefonu, nie będzie nr komórkowym, to adresat otrzyma powiadomienia na podany adres e-mail.
Tak , mogę to zrobić ale kupująca dostanie tylko maila, którego i tak nie czyta bo jak by czytała, to by mi odpisała i podała polski numer telefonu, więc przesyłka i tak wróci.