anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbiór paczki Allegro One dostawa tego samego dnia

petinek_pl
#13 Ambasador

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   jeżeli uruchomię dostawę tego samego dnia Allegro One, mam czas do 9.30 na wysłanie zlecenia. To już wiem. Ale dalej nie wiem na jakie godziny kurier zostanie zamówiony. Nie chcę testować bo się okaże że kurier podjedzie w czasie gdy mnie jeszcze nie będzie. Próbuję uzyskać informację na jakie godziny można taki odbiór zlecić. Czy może to być odbiór razem z innymi zamówieniami Allegro one, czyli standardowo np. koło 13? Czy jednak po taką paczkę podjedzie wcześniej a potem drugi raz..

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@petinek_pl 

Podjazdy Allegro One Kurier są realizowane od poniedziałku do soboty. W soboty godziny graniczne są inne: stały podjazd odbywa się pomiędzy 12:00 a 14:00, a podpowiem jeszczem że paczka w usłudze Allegro One Box powinna być umieszczona do 10:00.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

Czyli jesli w tygodniu zamówię paczkę dla klienta z dostawą na ten sam dzień i złożę zlecenie o 9,30 to kurier podjedzie miedzy 12-14? Bo jeden konsultant mi napisal że podjedzie o 9.30...

oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@gdvorek Halo!

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@petinek_pl kurier podjedzie po przesyłkę zgodnie z zamówionym podjazdem. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@_HolaOla_ ech. Ale cały czas probuje uzyskac informacje KIEDY jest ten podjazd?? Jesli zamowie z dostawa na dziś do 9.30 to podjazd bedzie w godz 12-14?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@petinek_pl 

Odpowiedzieliśmy Tobie z Olą na Twoje pytania.

Podjazdy Allegro One Kurier są realizowane od poniedziałku do soboty. W soboty godziny graniczne są inne: stały podjazd odbywa się pomiędzy 12:00 a 14:00.

Natomiast jeśli zamówisz podjazd jednorazowy o 9:30 to wtedy kurier powinien podjechać o tej godzinie do Ciebie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

Gdzie jest odpowiedź na moje pytania? Pisałeś tylko w jakie dni są realizowane podjazdy i w jakich godzinach stałe podjazdy. A w ogóle o to nie pytałam.. cały czas pytam w jakich godzinach odbywa się podjazd z dostawą na ten sam dzień. Teraz piszesz,że jak zamówię kuriera o 9.30 to podjedzie o 9.30??? A co on czai się za rogiem? Bo nie rozumiem. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@petinek_pl 

OIa odpowiedziała Tobie:

"kurier podjedzie po przesyłkę zgodnie z zamówionym podjazdem".

Ja wyjaśniłem Tobie jak wygląda proces zamawiania stałego i jednorazowego podjazdu.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@gdvorek czyli jesli zloze zlecenie w systemie o 9.00 to podjedzie w tej samej minucie o 9.00?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@petinek_pl 

Dochodzimy tu trochę do absurdu. Kurier to nie automat, tylko człowiek - ma trasę, może trafić na korki czy inne opóźnienia. Dlatego nie da się podać jednej, co do minuty, godziny podjazdu.

Odpowiedź już padła: jeśli zlecisz odbiór w ramach dostawy tego samego dnia przed 9:30, to przesyłka zostanie uwzględniona w trasie kuriera i odbiór nastąpi w wyznaczonym oknie, a nie w tej samej minucie, w której złożysz zlecenie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

petinek_pl
#13 Ambasador

@gdvorek tak dokładnie, moja wypowiedź była sarkastyczna żeby podkreślić właśnie absurd waszych odpowiedzi. 

oznacz moderatorów