anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odblokowanie konta przez zespół bezpieczeństwa

BenezElektro
#8 Zapaleniec

Witam,

miałam na Allegro trzy konta sprzedażowe. Na jednym z nich złożyłam wypowiedzenie umowy i po 60 dniach konto zostało zamknięte. Dopiero teraz zauważyłam w folderze SPAM wiadomość, że na tym koncie ktoś złożył wniosek o Ochronę Kupujących i Allegro wypłaciło klientowi środki.

Z informacji wynika, że aby odblokować konto, muszę opłacić ten rachunek – problem polega na tym, że do zamkniętego konta nie mam już możliwości zalogowania się ani dostępu do panelu płatności. Co gorsza, w związku z tą sprawą zostały zablokowane również moje dwa pozostałe konta, na których aktualnie normalnie sprzedaję.

Próbuję skontaktować się z działem bezpieczeństwa, ale mimo wysłania zgłoszeń z różnych adresów nie otrzymuję żadnej odpowiedzi. Chcę jak najszybciej uregulować należność i odblokować pozostałe konta, tylko nie mam technicznie jak tego zrobić.

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?
Jak można opłacić rachunek z zamkniętego konta, do którego nie ma dostępu?
Czy istnieje jakaś inna ścieżka kontaktu z Allegro w takich przypadkach?

Będę bardzo wdzięczna za każdą wskazówkę i pomoc.

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezElektro znasz powiedzonko ... ,, na własne życzenie ,, ? , kto to zamyka konto firmowe przed upływem 2 lat od ostatniej transakcji ??!!

oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

nie napisałem tu by ktoś mnie pouczał, a poprosiłem o pomoc, jak widać słowo "pomoc" niezbyt wiele dziś znaczy

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezElektro wystarczy myśleć , jako przedsiębiorca odpowiadasz za towar przez 2 lata , żeby wszystko się spinało konto musi być aktywne 

oznacz moderatorów

saintskincarepl
#8 Zapaleniec

Widze ze wszystko wiesz najlepiej i wiesz kiedy miałem ostatnie transakcje 🙂 Jesteś jedyną osobą która odpowiada złośliwie

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezElektro dział bezpieczeństwa odpowiada wg. kolejności zgłoszeń. Czasami z kilka godzin czasem za kilka dni

oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

nigdy nie czekałem kilka dni, zawsze to dosłownie chwila, pytam bo może ktoś wie jak opłacić to inaczej

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezElektro jak znasz indywidualny numer rachunku  bankowego obciążonego konta allegro to można by było zrobić przelew tradycyjny.

Kiedy nastąpiło zamknięcie?

oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

a gdzie takie dane znajdę?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@BenezElektro na fakturze VAT

O ile taki rachunek nadal jest otwarty i nie został zamknięty razem z kontem.

Ale to tylko sugestia nie wiem czy zadziała.

oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

dziękuje, poczekam na odpowiedź z działu...

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć, @BenezElektro. Twoje zgłoszenie trafiło już do odpowiedniego zespołu i niedługo powinieneś otrzymać dalsze informacje. Proszę tylko o chwilkę cierpliwości.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

bardzo dziękuje, czekam na odpowiedź

oznacz moderatorów

saintskincarepl
#8 Zapaleniec

Nadal nikt nie skontaktował sie 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@saintskincarepl 

Proszę, uzbrój się w cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

saintskincare
#9 Pomysłodawca

Troche dziwi mnie to, że zarabiacie nie małe pieniądze i jak macie zablokować konto robicie to w 3 sekundy. A jak potrzebuje sprzedawca pomocy to czeka 10 dni. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@saintskincare 

Ta sprawa czeka na weryfikację, otrzymasz od nas odpowiedź. Powielanie do nas nieustannie kontaktu w tej sprawie niestety jej nie przyśpieszy.

Wspomnę również, że informacji związanych z blokadą konta otrzymasz tylko i wyłącznie mailowo, nie na forum.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

drekenzes
#19 Nestor ⭐

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_