anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odpowiedz na negatyw

jax1987
#10 Popularyzator

Dzień dobry. Proszę o info, czy podczas odpisywania na negatyw można podać nick kupującego do publicznej wiadomości celem ostrzeżenia innych.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jax1987  dobra pytanie, teoretycznie to co nie jest zabronione, jest dozwolone😉

KOGIEL_T_0-1761193113570.png

ale myślę, że jeśli Allegro uznało, że będzie ukrywać nick kupującego, to raczej taki komentarz też usunie

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  @gdvorek  @matt_rose 

oznacz moderatorów

Client:139032843
#2 Obserwator

Dzień dobry, @jax1987.

Regulamin Allegro w punkcie 11.6. b) wyraźnie zabrania umieszczania danych kontaktowych lub loginów kupujących w odpowiedziach na oceny sprzedającego.

PS. Ten tzw. demiurg, który Ci wcześniej odpowiedział doskonale o tym wie, ale musi robić swoją robotę, tj. maksymalnie zaciemniać prostą sprawę i wykolejać wątek. Taką ma tutaj pracę.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139032843 oj, jak ty mało wiesz

prześledź historię tzw komentarzy na allegro i zgłaszanych podobnych wątków na forum

allegro sobie to zmienia w sposób dowolny - szczególnie stronę podaną przez @KOGIEL_T 

ile to komentarzy nie zostało usuniętych, gdy zawierały słowa kanciarz czy szwindel - dlaczego, bo ich nie było na w/w liście - dopiero groźby pozwów czy pozwy pisma od prawników to zmieniły.

Czy wiesz, że allegro zabrania podawania w komentarzach np: nazwy spółki z o.o.

i jakoś tego nie ma w regulaminie

Dlaczego sprzedawca nie może ostrzegać innych sprzedawców przed napiszę delikatnie trudnym klientem lub eskalującym konflikty?

oznacz moderatorów

#2 Obserwator

@RED Zdziwiłbyś się, gdyś wiedział, ile ja wiem. Wiem na przykład, dlaczego Allegro usunęło kilka Twoich odpowiedzi na negatywne komentarze. Pamiętasz, o co poszło? 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:139032843 

Możesz pisać otwarcie, za podawanie zgodnie z regulaminem nazw spółek z o.o. które nie trzymają się zawieranych umów lub przepisów polskiego prawa lub wykonują jawne czyny nieuczciwej konkurencji

Wg mnie jest to nadal dozwolone - przypominam, że w/w firmy i ich dane firmy nie są chronione rodo i nie są to dane osobowe

a teraz wracamy do regulaminu allegro i ja go złamię - na tym forum liczne grono wpisów ma wątek, jak go nazwę, "motostacja"

czy nie jest to przypadkiem nazwa spółki. użytkownika?

jakoś nikt tego nie monitoruje, nie usuwa nazwy konta, nazwy firmy?

dlaczego?

bo firma, zgodnie z przepisami prawa, zgłosiła wniosek o upadłość?

@Client:139032843  jeżeli twierdzisz, że jest inaczej dlaczego jeszcze tego nie zgłosiłeś do allegro?

jakieś podwójne standardy?

oznacz moderatorów

#2 Obserwator

@RED  napisał(a):

@Client:139032843 

Możesz pisać otwarcie, za podawanie zgodnie z regulaminem nazw spółek z o.o. które nie trzymają się zawieranych umów lub przepisów polskiego prawa lub wykonują jawne czyny nieuczciwej konkurencji

Wg mnie jest to nadal dozwolone

Skoro to jest dozwolone, to dlaczego przestałeś to robić? Cykasz się? Więcej odwagi.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RED @KOGIEL_T @komis-bell  Wrócił???

Kim naprawdę są trolle internetowe?
>>> osoby z negatywnymi cechami charakteru, które uznają troling za świetną aktywność internetową.
>>> sadyści, dla których dyskurs publiczny jest prawdziwym placem zabaw.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ziolko39  na razie ciężko wyczuć, ale zobaczymy dalej, bo często po sposobie wypowiedzi można rozpoznać

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T No właśnie chodzi mi o ten sposób pisania postów (charakterystyczne cytowanie)

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@jax1987 W jaki konkretnie sposób login kupującego podany w odpowiedzi na komentarz ma ostrzec innych?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@komis-bell  może innych sprzedających🤔

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KOGIEL_T No domyślam się, że chodzi o ostrzeżenie sprzedających ale nie rozumiem w jaki konkretnie sposób miałoby to zadziałać. 

Powiedzmy, że jakiś tam jeden, w porywach może dwóch sprzedających (o ile w ogóle jakikolwiek) zajrzy w komentarze @jax1987, zobaczy odpowiedź na negatywa z loginem kupującego i ostrzeżeniem i niech sobie zanotuje ten login.

Potem niech się trafi szansa jedna na (strzelam) 50 000 000 że ten kupujący wymieniony z loginu zakupi coś u tego sprzedającego który sobie ten login zanotował. 

Co dalej? 🙉

Pomijam już całkowicie to, że dany sprzedający musiałby siedzieć, sprawdzać loginy i porównywać każdego kupującego z tym loginem który sobie zanotował. 

oznacz moderatorów