Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
prosiłbym o poradę.
Pierwszy raz nam się dzisiaj zdarzyło, że allegro wypłaciło klientowi po reklamacji pieniądze z allegro protect i jednocześnie nam pobrało środki.
Czy moglibyście napisać co mogło pójść u nas nie tak, czy to jakiś błąd allegro i zwróci nam środki?
Odrzuciliśmy reklamację jako niezasadną z powodu braku odsyłki produktu przez klienta - udostępniając klientowi kod zwrotu do odsyłki przesyłki.
Odpowiedź terminowa na reklamację.
Cześć,
kod do nadania przesyłki w paczkomacie wygenerowałem.
Brak jakiejkolwiek reakcji/wiadomości od klienta poza zgłoszeniem.
Otrzymałem informację, że była to błędna decyzja za którą przepraszam i została już zlecona korekta po odwołaniu w zgłoszeniu nr 56110629.
@gdvorek A czy ten błąd zostanie naprawiony?
Ponieważ, ja miałem według Allegro czas na decyzję reklamacyjną nr.1022099/2025 do 27.11 23:59
Gdy przed chwilą, wszedłem, aby dokończyć formalności reklamacyjne. Reklamację odrzuciłem, ponieważ kupująca, od założenia reklamacji, nie odezwała się oraz nie udostępniła dowodów ( zdjęć) z opisaną wadą. O, które prosiłem kilkukrotnie.
To w tym miejscu oznaczonym powyżej miałem informację, tego typu
"Upłynął 14-dniowy termin na odrzucenie reklamacji nr ..., zgłoszonej ..., przez .....
Wydaj decyzję reklamacyjną. Możesz ją odrzucić tylko w przypadku niedopełnienia wymogów formalnych po stronie kupującego (np. kupujący nie uzupełnił informacji lub nie odesłał towaru).
Ze względu na przekroczony termin na odpowiedź na reklamację, kupujący może wnioskować o zwrot pieniędzy z Allegro Protect."
Niestety, nie podam screenów, ponieważ po decyzji reklamacyjnej ten komunikat zginął
Maila o przekroczeniu, czasu reklamacji nie otrzymałem.
Kupująca została zaproszona do złożenia wniosku AOK.
Co w przypadku, gdy go złoży i zostanie pozytywnie rozpatrzony, a ja zostanę obciążony ?
Cześć,
w naszym przypadku mieliśmy maila z taką samą informacją jak u Ciebie (w dyskusji nie mieliśmy/nie zauważyliśmy tej informacji - jedynie, że czas na rozpatrzenie jest do końca dnia).
W naszym przypadku klient pomimo braku kontaktu w dyskusji wystąpił do allegro protect o zwrot - allegro poinformowało nas, że przyznaje klientowi i że pobierze od nas pieniądze. Po odwołaniu się do allegro otrzymaliśmy informację po paru dniach tutaj i mailowo, że pieniądze zostaną nam zwrócone.
Tytuł maila od allegro u nas: "Reklamacja - przekroczony termin na decyzję", tylko tyle, bez nicku klienta.
Tak, pamiętam, bo nawet udzielałem się, w tej dyskusji 😁
@wojtekmarchewka podeślij proszę numer zamówienia, do którego była składana ta reklamacja.
@Syrena_zT proszę bardzo 🙂
d14dda50-a7a8-11f0-b93f-1dd1ec1cc5f9