Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
pytanko mam, oferuję produkty brandu xxx na które mam 24 mcy gwarancji, moja inicjatywa to rozszerzenie gwarancji do 36 mcy (gwarancja sprzedawcy, udzielam pisemnej gwarancji do każdego produktu), chciałbym to udostępnić swoim klientom za dodatkową opłatą 1zł, czy mogę utworzyć na koncie ofertę przedłużenia gwarancji do zakupionych u mnie na Allegro produktów, technicznie > w każdej ofercie byłaby dostępna opcja "Kup razem" oferta którą klient przegląda + oferta przedłużenia gwarancji na zakupiony produkt na Allegro za kwotę 1zł, moje pytanie czy mogę stworzyć taką ofertę w której poinformuję klienta, że rozszerzenie gwarancji o kolejne 12 mcy jest za 1zł i wystarczy zakupić taki pakiet "Kup razem" stworzony do każdego produktu.
Znalazłem kilka takich ofert w kategorii np. Laptopy, moje pytanie, czy mogę utworzyć podobną ofertę jak poniżej:
https://allegro.pl/oferta/przedluzenie-gwarancji-do-laptopow-zakupionych-w-servecom-15073515685
pozdrawiam,
Damian
@damianos99 Doprecyzuję to z odpowiednim zespołem i wrócę tutaj z odpowiedzią. 🙂
cześć 🙂
czy udało się coś ustalić ?
zapomniano o mnie? 😄
kolejne pytanko, regulamin Allegro zabrania umieszczania tekstów na miniaturce, jak to się ma do tych ofert, które są istnieją i jakoś nie są banowane przez Allegro
proszę o informację czy mogę zamieścić ofertę o podobnej treści na przedłużenie gwarancji o kolejne 12 miesięcy na zakupione u mnie towary, akcesoria komputerowe, nawigacje, czy mogę użyć podobnego opisu oraz miniaturek, które zawierają tekst jak wyżej.
@damianos99 co do zasady na zdjęciach nie można dodawać napisów. Możesz zgłosić te oferty poprzez przycisk "zgłoś naruszenie".
rozumiem, ale moim celem nie jest **piiip**zielanie innego sprzedawcy, niech sobie zatem wiszą, oczekuję tylko na odpowiedź czy mogę zamieścić ze stanem "odnowiony przez sprzedawcę" ofertę przedłużającą okres gwarancji na okres dodatkowych 12 miesięcy, oferta skierowana będzie wyłącznie do klienta, który w danym momencie dokonuje zakupu i dodaje do koszyka utworzony komplet "kup razem", oferta przedłużenia gwarancji byłaby dostępna w takim zestawie za dodatkową opłatą np.1zł. Proszę zerknąć na ofertę jaką podsyłałem, czy mogę zamieścić prawie identyczną ofertę.
https://allegro.pl/oferta/przedluzenie-gwarancji-do-laptopow-zakupionych-w-servecom-15073540538
oferta zawiera dość dużą ilość słów "gwarancja", co również zdaje się koliduje z regulaminem Allegro, to również mnie zastanawia, to można czy nie można 😄
jeśli odp. ma być jednoznaczna, nie można, łamie regulamin to proszę zastosować swojego bana do ofert:
15073540538
15073515685
15073532099
15073547289
15073345147
Musisz tylko pamiętać, że czym innym jest przedłużenie gwarancji fabryczne , a czym innym jest gwarancja sprzedawcy. Gwarancja udzielona przez sprzedawcę nie może mieć gorszych warunków niż wynikające z ustawowej niezgodności z umową, gdyż de facto jest jej rozszerzeniem. Może bardziej opłacalne byłoby wydłużyć okres reklamacji z tytułu niezgodności z umową do tych trzech lat?
producent nie udziela gwarancji klientowi końcowemu, nie ma czegoś takiego jak gwarancja fabryczna, ja udzielam gwarancji na okres 24 miesięcy i chcę ją rozszerzyć o kolejne 12 miesięcy, klient może reklamować u mnie zakupiony produkt z tytułu udzielonej gwarancji na okres 3 lat.
Witam serdecznie, a nie będzie łatwiej dodać Ci to jako dodatkowa usługa do wykupienia? jak montaż czy wniesienie co można dodać do aukcji ?
Jeżeli, jesteś sprzedawcą-gwarantem, to nic nie stoi, abyś oferował przedłużenie gwarancji.
Jest to uregulowane w KC i Allegro nie ma za bardzo do powiedzenia w tej kwestii. Aby ci zabronić oferować przedłużenia gwarancji, musieliby zmienić kodeks cywilny.
Pamiętaj jednak o tym, że gwarancja sprzedawcy tylko rozszerza ustawową niezgodność z umową i w zakresie korzystniejszym dla konsumenta, zastępuje postawienia ustawy o prawach konsumenta. Natomiast jeżeli jest mniej korzystna niż ustawowa niezgodność w umową, to w tym zakresie jest nieważna, ale cały dokument pozostaje ważny (ale są od tego wyjątki).
To drobna różnica pomiędzy gwarancją sprzedawcy a gwarancją producenta/dystrybutora (gwaranta nie będącego sprzedawcą).