anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oferty wznowione po 2 listopada

endejot
#10 Popularyzator#

czy oferta którą wystawiłem np w październiku, zakończona sprzedażą w listopadzie (zgodnie z regulaminem wtedy bez oplaty 1zł), wznowiona po 2 listopada będzie obciążona opłatą 1zł? Czy dotyczy to jedynie nowych ofert wystawianych w listopadzie?

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

pinsplash
#21 Demiurg#

@endejot wznowiona = według nowej opłaty.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

endejot
#10 Popularyzator#

A jeśli w ramach trwającej oferty dodam więcej sztuk po 2 listopada? Od tych nowych sztuk też bedzie pobierana dodatkowa opłata?

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@endejot podejrzewam ze od każdej zmiany.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

endejot
#10 Popularyzator#

ale jest to gdzieś napisane wprost? bo są to dosyć istotne kwestie

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Rachunek prawdę Ci powie jak go dostaniesz. 

oznacz moderatorów

endejot
#10 Popularyzator#

to nie jest nic a nic śmieszne, ciekawe czy doczekam się konkretnej odpowiedzi

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  czy możecie udzielić jednoznacznej odpowiedzi autorowi tego wątku?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@endejot Oferty wystawione z kont zwykłych w październiku do ich zakończenia nie będą podlegały dodatkowej opłacie. Każda wystawiona oferta na koncie zwykłym po północy, 2.11.2022 będzie już podlegała opłacie. W tym wypadku wystawienie oferty i wznowienie oferty jest tym samym.

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

PaniBeata
#10 Popularyzator#

Dzien dobry

To dlaczego gdy wystawiłam przed chwilą film DVD - 1 szt. z ceną 109 zł i czasem trwania do wyczerpania przedmiotów to na dole w podsumowaniu otrzymalam informację : 

Prowizje od sprzedaży
opłata za sprzedaż
Prowizja od sprzedaży
Prowizja 10%
min. 10,90 zł - maks. 13,10 zł

Skoro z tego co zrozumiałam w razie sprzedaży wystawionego w ten sposób przedmiotu, obojętnie czy sprzedam go za 5 dni czy za 5 miesięcy, prowizja będzie naliczona wg cennika obowiązującego do 1 listopada 2022 i bez opłaty 1 zł za sprzedaż.

Czyli informacja w podsumowaniu powinna być - prowizja 10% - 10,90 zł, tak jak to było dotychczas. Dlaczego są te "widełki" min. 10,90 zł - maks. 13,10 zł ?

Beata

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@PaniBeata, podasz numer tej oferty? 

Maja
   Moderatorka

PaniBeata
#10 Popularyzator#

Proszę podaję nr 5908223770050. To tylko przykład ale tak jest w każdej wystawianej w tej chwili aukcji.

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

potwierdzam /  wystawiłem przed chwilą 3 aukcje w trzech różnych kategoriach / wszędzie przy wystawieniu informacja o "widełkach"

oznacz moderatorów

PaniBeata
#10 Popularyzator#

Chyba już sama doszłam o co chodzi. Prowizja min. taka wysokość prowizji wychodzi gdy obliczymy 10 % od samej ceny przedmiotu, prowizja maks. taka wysokość wychodzi gdy obliczymy 10% od ceny przedmiotu + najwyższy dostępny w danej aukcji koszt wysyłki. Do tej pory w formularzu byla podawana tylko wysokosc prowizji od samej ceny przedmiotu, o obecnej zmianie w formularzu nie znalazlam nigdzie zadnej zapowiedzi, dlatego moje zdziwienie i zaniepokojenie. Ponieważ nakłada się to w czasie ze zmianą cennika podejrzewałam ze ma to coś z nim wspolnego. Jeśli moje przypuszczenia są słuszne prosze tylko o potwierdzenie.

oznacz moderatorów

katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

też tak myślę / czekamy na potwierdzenie sztabu expertów

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@katarzynab1712 @PaniBeata Potwierdzam, prowizja obejmuje także koszt dostawy, a z uwagi na to, że na etapie podsumowania nie wiemy jeszcze jaką finalnie metodę dostawy wybierze kupujący, kwota podana jest widełkach. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ Tzn że ofert wystawiona na koncie prywatnym 1 listopada do wyczerpania zapasów, nawet jak sprzeda się w styczniu 2023 to bedzie bez tej słynnej złotówki?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

burbonetka
#4 Eksplorator#

Czy jeżeli dziś wystawię aukcje z terminem 30 dni na koncie prywatnym to nie zapłacę przez te 30 dni daniny od ewentualnej sprzedaży w tym czasie? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak> nie zapłacisz, opłacasz ją w momencie sprzedania. Po co zakładasz kolejny wątek?

oznacz moderatorów

burbonetka
#4 Eksplorator#

Bo chyba nikt nie rozumie o co pytam. Dla kont prywatnych opłata nie będzie naliczana (po sprzedaży) dla aukcji wystawionych przed 2 listopada dlatego pytam czy wystawienie na 30 dni da mi wakacje od opłaty na ten czas.

oznacz moderatorów