Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
W jaki sposób wyłączyć w aukcji możliwość wyboru Orlen paczki, bez wyłączenia dostawy do innych automatów paczkowych?
Mamy w ofercie towar, który ma długość 60 cm. Z kartonem wychodzi 63 cm. Co idealnie pasuje do paczkomatu Inpostu (41 × 38 × 64 cm), ale do Orlen paczki już nie (41 x 38 x 60 cm; ze strony Orlen: "W zależności od wagi Twojej paczki, wybierz paczkę S, M lub L. Pamiętaj, aby wymiary paczki nie przekraczały 41 x 38 x 60 cm.)".
Nadmieniam, że różnice są także w maksymalnej wadze, czyli 20 kg Orlen, względem 25 kg paczkomat.
Czy dasz radę wsadzić do skrytki największej L, pod kątem (skosem)?
Ja mam paczki, które mają 64cm długości. Paczkomat wchodzi idealnie w B. W orlen już nie, umieszczam ją więc w L po skosie - wchodzi bez problemu. Do tej pory nie było nieprzyjemności z tym związanych.
Niestety nie, już próbowaliśmy. Musi "leżeć na płasko". Gdy jest pod kątem, paczka musiałby być jeszcze dłuższa. Także rozwiązanie doraźne to zmiana na Inpost. Ale takich zamówień mamy więcej, toteż każdorazowo kontakt z klientem (który jeszcze nie odbiera), żeby podał nam, do którego paczkomatu wysłać jego zamówienie, jest całkowicie bez sensu. Zwłaszcza, że to wydłuża realizację zamówienia, a Allegro z pewnością nie omieszka umieścić w panelu klienta informacji "twoja przesyłka jest opóźniona".
@kusta skonsultuję z zespołem, co powinieneś zrobić w takiej sytuacji i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Minęły już grubo ponad 24h. Żaden z naszych klientów tyle nie czekałby na odpowiedź, a i Państwo już dawno napisalibyście, że jest to "niezgodne ze standardami Allegro".
Także jaki jest status naszego zgłoszenia i kiedy otrzymamy odpowiedź na nasze pytanie, jak rozwiązać ten problem?
@kusta przepraszam, że musiałeś czekać na moją odpowiedź. Dostałam już potwierdzenie, że w usłudze Allegro Delivery przyjmujemy paczki do 64 cm i we wszystkich naszych materiałach wszędzie jest informacja właśnie o 64 cm. To jest maksymalny wymiar w usłudze z dostawą do punktów i automatów. Nie ma natomiast możliwości wyłączenia samej ORLEN Paczki w ramach Allegro Delivery.
Ok, ale mimo wszystko ta odpowiedź nie jest jednoznaczna.
Także proszę o jednoznaczne potwierdzenie, że tak, paczki w ramach Orlen Paczki możemy wysyłać o tych samych wymiarach, co Inpost, czyli 41 × 38 × 64 cm i o tej samej wadze co Inpost, czyli 25 kg.
@kusta zgodnie z informacjami z np. tego artykułu, możesz wysyłać paczki o wymiarach 41 × 38 × 64 cm, ale maksymalna waga to 20 kg.
Ok, dziękuję.