anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłaty za promowanie kiedy nie mam włączonych żadnych reklam.

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Przeglądałem rozliczenia i rzuciło mi się jedno, Prowizja od sprzedaży oferty wyróżnionej.

Oferta 16971245245

Pytanie: nie chciałem i nie miałem włączone żadnego wyróżniania i promowania a to że mam dobra cenę nie oznacza że mam jeszcze ponosić większe koszta ukryte w waszych rozliczeniach.  proszę zerknąć na te rozliczenia sama "opcja promowania" zabierają 13,8%

Cos tutaj nie zadziałało?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl promowanie możesz wyłączyć samodzielnie w zakładce "Mój asortyment" następnie wybrać opcję "promowanie" i "wyłącz opcję promowania". 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Tyle że ja nigdy go nie włączałem. O co tutaj chodzi? Włączacie to kiedy chcecie i kroicie dodatkową kasę?

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Jeżeli wyróżnienie jest włączone przez was automatycznie to jest (powinno być) darmowe, a ten towar miał włączone wyróżnienie elastyczne którego nie włączałem. 
Teraz chcę zwrot tej prowizji którą w tym momencie pobraliście.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@DROGERIE24_pl nie mamy technicznej możliwości, żeby włączyć opcję promowania za Ciebie. W przypadku tej oferty włączyłeś wyróżnienie elastyczne i dlatego naliczaliśmy za nie opłatę w wysokości 2,90 zł w cyklu codziennym. Obecnie to wyróżnienie nie jest już aktywne, więc nie będziemy naliczać tej opłaty. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Że niby jak nie możecie? A wyróżnienie zwykle możecie kiedy chcecie włączać, a niby elastycznego już nie? I mam w to uwierzyć? A może to jakieś śmieszne IA sobie robi co chce? 

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

I kwestia taka że opłata jest za dzień wyróżnienia ale dlaczego nie mówicie ze jest jeszcze dodatkowa  prowizja od sprzedaży towaru wyróżnionego. Przez wasze chora politykę opłat zostałem oszukany i jestem stratny konkretne pieniądze. A allegro i tak się wszystkiego wyprze. Tak szanuje się płatnika. 

oznacz moderatorów

KIKOPIKO
#10 Popularyzator#

Hej przy wyróżnieniach masz podane że pobierają dodatkową opłatęZrzut ekranu 2025-01-25 020308.png 

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Co to jest 0,75 prowizji? 

Mi pobrali dodatkowe 13% za sprzedaz wyróżnioną. Głupi papier toaletowy za sztukę 6,55 pochłonął mi przy sprzedaży za 1300zl 380zl tylko za wyróżnienie przez 20 dni. Czy to jest normalna stawka allegro? 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl weno.....jest weekend  ,siądź i poczytaj regulamin oraz cenniki  , nie chciało Ci się przed rozpoczęciem sprzedaży  ,a teraz wielce się rzucasz .

Prowizja podstawowa = 1

Prowizja od sprzedaży wyróżnionej = 0,75

Ogółem od sprzedaży w ofercie wyróżnionej = 1+0,75 x % w kategorii 

proste ... prawda ? , tylko trzeba o tym wiedzieć , a jesteś przedsiębiorcą więc wiedza leży w Twoim interesie 

mdrogeria_0-1737791041868.png

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

Dzięki za wyjaśnienie. Człowiek uczy się na błędach. Chociaż w tym wypadku jest w pewien że zadnego wyróżnienia elastycznego nie włączałem. 

Swoją drogą gdzie w regulaminie są stawki prowizji od konkretnych kategorii. Nigdzie nie mogę tego znaleźć konkretnie (papier toaletowy, czy ręcznik papierowy)

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@DROGERIE24_pl nie ma możliwości żeby ktoś z zewnątrz włączył Ci promowanie , ale zgadzam się z Tobą bo bardzo łatwo to zrobić nieświadomie szczególnie gdy ofertę wystawia się przy pomocy zewnętrznych narzędzi 

oznacz moderatorów

DROGERIE24_pl
#9 Pomysłodawca#

No i tak mogło właśnie być.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

A nie było tak że sprzedaż na tym papierze nagle ruszyła i cię zdziwiła? To mógł być pierwszy krok do zastanowienia się co się stało 

oznacz moderatorów