Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, proszę o informację czy też macie spore problemy z kurierem Allegro one?
Nigdy nie wiem czy podjedzie kurier po paczkę czy nie.. Czasami mówi, że nie ma zlecenia - chociaż wystawiam rano o koło 9-10. Nie można się do niego dodzwonić i często nawet sami pracownicy Allegro nie mogą !
Ostatnio złapałam go na ulicy - dosłownie mu pomachałam, żeby się zatrzymał - był obok mojego lokalu i twierdził, że nie ma zlecenia... było przed 14:00 a zlecenie robiłam o 9:00...telefonu oczywiście wcześniej nie odbierał... Zabrał paczkę, wsiadł z nią do auta i .... paczka zaginęła A001HNPE56 Dobrze, że ją przeskanował... Od paru dni szukają...Jest to kolejna paczka w niedługim okresie czasu, której szukają.
Najgorszy jest ten brak kontaktu....kurier nie odbiera i już. A da się inaczej współpracować, a przykładem są inni przewoźnicy. Z żadnym nie było takich problemów jak Z Allegro One - a różne sytuacje się zdarzały.
I teraz pytanie do @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ czy rzeczywiście często zdarza się, że kurierzy nie dostają zleceń? Czy mają przyzwolenie na nie podjeżdżanie do klientów? Kiedyś miałam paczki w automacie - to dostałam odpowiedź, że kurier nie podjechał bo nie miał paczek w tym rejonie do doręczenia. Więc skoro takie odpowiedzi dostaję, to rozumiem, że mają kurierzy na to przyzwolenie....bo albo święta i dużo pracy, albo teraz pogoda będzie nie taka...
Wczoraj paczka nadana chwilę po 9:00 - wyjęta z automatu po 20:00 - do tej pory status się nie zmienił - więc rozumiem, że po raz kolejny nadal jest u kuriera? A001IX8ML2 I proszę mnie źle nie zrozumieć - wiem, że są ciężkie warunki pogodowe - ale paczka była o 9 w automacie ! Przez cały dzień nie było nikogo w rejonie?
Dla porównania paczkę inpost wrzuciłam po 13:00 i dzisiaj jest już w doręczeniu. - pogoda nie przeszkodziła,. Dlatego rozumiejąc Waszą sytuację i że macie mniejszy zasób pracowników itp itd staram się pomóc - biegam z rana do automatów, ale to nic nie daje.... dzisiaj zamówiłam kuriera...ciekawe czy podjedzie.
Albo Wasz system nie działa albo kurier z mojego rejonu już dawno powinien wylecieć ....
Tyle już razy zgłaszałam interwencję - tyle mnie czasu i energii kosztowało.
A jak jest u Was? - pytanie do innych sprzedających. Wiem, że nie jest to nowy temat, ale chciałam mieć porównanie, czy też często nadal macie takie problemy .... bo nie wiem czy to cały system Allegro One czy to u mnie w rejonie coś nie działa.
problemy były ,są i będą , osobiście podebrałem temat od d...py strony , na razie działa .
Jakaś podpowiedź ? 😉 Może u mnie też zadziała 🙂
Kuriera nadal nie ma - nie odbiera telefonu ani ode mnie ani od Waszych pracowników. Mam pilną paczkę - klient dzwnonił i bardzo mu zależy aby dotarła do jutra - jak było napisane na Allegro. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ co mam zrobić?
@smykowo24_pl Nawet jak odbierze to średnia szansa na dostarczenie jutro.
Tak wiem...niestety... opisy na allegro jedno, a realia drugie. A kuriera nie było, wrzuciłam do automatu.
@smykowo24_pl Przekazałam kwestię losów tej przesyłki do weryfikacji.
@w_kiwikurier nie podjechał , paczki zostały wrzucone do automatu przed 15:00 i też kurier ich nie zabrał - masakra . Proszę o poinformowanie klientów, że opóźnienie jest z Państwa winy
A001J5K723
@smykowo24_pl Przestałem zamawiać podjazdy, kiedy postawili mi automat.
Wcześniej kurier przyjeżdżał albo o 9, albo o 17, a 1-2x w tygodniu w ogóle nie przyjeżdżał. Czasem wysłał SMS, że nie ma miejsca w aucie.
Kiedy postawili mi w pobliżu One Box'a, tam wkładam paczki, co oczywiście nie daje pewności, że je z niego odbierze...
Gorzej jest z DPD, bo oni regularnie nie odbierają nawet z One Box'a. O podjazdach nie będę wspominał, bo nie ma o czym.
Też raczej wrzucam do automatu i to z samego rana 9-10. No ale też nie mam pewności... Jedynie jak jest zwrot do mnie to wtedy kurier wie jak do mnie dojechać i nawet zlecenie ma... ech...