Cześć,
sprzedaje na allegro od ponad 16 lat produkty personalizowane. Klient kupując produkt na mojej aukcji otrzymuje kod który następnie wykorzystuje na konfiguratorze w który wrzuca zdjęcia do wywyołania. Następnie po produkcji dodaje tracking do allegro a przesyłka jedzie do klienta
Od zawsze był problem z opoźnioną realizacją kodu, klienci nie wykorzystują kodu od razu, nie wysyłają zdjęć przez co nie mogę zrealizować zamówienia i leci mi miara w jakości sprzedaży (wysyłka w terminie).
Allegro niestety nie rozumie mojego problemu i "radzi" wydłuzyć termin dostawy. W wielu przypadkach to nie pomaga. Klienci dostają również przypomnienie o tym, że mają kod do wykorzystania.
Przez ten problem allegro każe mnie ogarniczeniami na kontach, odbiorem smarta itp
Co powinienem zrobić w tej sytuacji ? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Za bardzo nic z tym nie zrobisz. Allegro wie lepiej od ciebie, w jakim czasie możesz zrealizować zamówienie.
Ewentualnie po prostu sprzedawaj vouchery, do wykorzystania na stronie xxxx. Wysyłka elektroniczna, więc nie ma problemu z opóźnieniem. A produkt klienta kupuje na tamtej stronie.
Tylko wtedy niestety nie będzie oznaczenia smart + jak klient miałby zapłacic za dostawe ? na stronie ? Czy nie pojawią się poźniej problemy z klientami bo "przecież nie było informacji na akcji ze mam za cos zapłacic"
Ogólnie dobre rozwiązanie ale patrze na plusy i minusy