anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Orlen Paczka - Packeta

BrickShopFR
#8 Zapaleniec#

Witam,
O co chodzi z tym, że nie można nadawać nagle paczek Orlen Paczka - Packeta poprzez Box / punkt nadań?
Dla mnie to jakieś chore czekać na kuriera jeszcze między 8:00-16:00 gdzie mnie wtedy nawet nie ma w domu bo zajmuję się pakowaniem paczek jak wrócę ze swojej pracy z której żyję a sklep internetowy prowadzę dodatkowo.
Widzę, że weszło to niby w marcu tego roku a ja dopiero dziś 13.07.25r. natknąłem się na brak możliwości wysłania tej paczki taką metodą wysyłki gdzie jeszcze 8.07.25r. normalnie nadawałem te paczki w box'ie Orlen PAczki.
Naprawdę Allegro ciągle zniechęca do sprzedaży na tym serwisie... TRAGEDIA OBUDŹCIE SIĘ ALLEGRO! 
Aaaa dodam jeszcze, że nadając paczki jest jak BYK gdzie zaznaczasz BEZ PODJAZDU KURIERA...Zrzut ekranu 2025-07-13 o 21.00.08.png

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@BrickShopFR Od 11 marca 2025 r. przesyłki Allegro Packeta, które obsługuje ORLEN Paczka, można nadać wyłącznie zamawiając kuriera w ramach bezpłatnego podjazdu. Podaj mi przykładowe zamówienie z 8 lipca 2025 r., które zostało nadane w automacie paczkowym.

Jeśli chodzi o oznaczenie "Bez podjazdu kuriera", w formularzu znajdziesz również informację, że możesz skorzystać z tej opcji, jeśli chcesz zamówić podjazd później lub przekazać paczkę w ramach podjazdu, który jest już zamówiony.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BrickShopFR
#8 Zapaleniec#

Np. nr przesyłki:
92bc9830-5bef-11f0-ae92-636b8c2e43f5
Kolejna przesyłka nadana również w Box Orlen Paczka także zagraniczna nadana tego samego dnia: 
0f8d7040-5bd3-11f0-b98b-b1c8f95a71f4
Kolejna 29 czerwca również Packeta Orlen Paczka i nadana w tym samym co zawsze Box'ie Orlen Paczki:
f1fce261-551d-11f0-82a4-394ed24fb310
I wiele innych przesyłek włącznie z innymi miesiącami jak i marcem nadawanych w tym jednym i tym samym box'ie Orlen Paczka, także nie wiem co Wy za zmiany wprowadzacie skoro po kilku miesiącach dopiero u niektórych to się wdraża.
Obudźcie się trochę co Wy robicie bo tylko utrudniacie życie nam sprzedawcom i kładziecie kolejne kłody pod nogi. 
Ktokolwiek pomyślał, że są sprzedawcy którzy w godzinach 8:00-16:00 wykonują inne prace lub zwyczajnie w świecie nie mają czasu siedzieć i oczekiwać na kuriera? No zdecydowanie, że NIE...
,,Jeśli chodzi o oznacenie "Bez podjazdu kuriera", w formularzu znajdziesz również informację, że możesz skorzystać z tej opcji, jeśli chcesz zamówić podjazd później lub przekazać paczkę w ramach podjazdu, który jest już zamówiony." - Czyli masło maślane... chce nadać paczkę bez podjazdu kuriera oznaczające podjazd później lub przekazanie paczki w rach podjazdu który jest już zamówiony... Serio robicie z nas sprzedawców ludzi na literę i... 
Szkoda komentować i strzępić nerwy dobrze, że zbudowałem stronę internetową bo tu tylko wieczne ograniczenia, podwyżki, chore zasady. Niedługo klient to będzie mógł Towar brać za darmo na okres testowy w ramach sprawdzenia czy chce dany produkt czy nie... 
Proszę o zgłoszenie tego tematu do odpowiedniego działu aby to zmienić bo te podjazdy kurierów to nieporozumienie a ja jako mały sklep nie mogę sobie pozwolić aby z tej formy wysyłki zrezygnować...

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@BrickShopFR faktycznie mogły się pojawiać takie przypadki, gdzie była możliwość nadania paczki inaczej niż zamawiając podjazd kuriera. Otrzymałam jednak potwierdzenie, że zostało to już poprawione i zgodnie z wprowadzoną zmianą - przesyłki Allegro Packeta, które obsługuje ORLEN Paczka, można nadać wyłącznie zamawiając kuriera w ramach bezpłatnego podjazdu. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@BrickShopFR u mnie było tak samo, do wczoraj można było wysyłać te paczki w boxach, dzisiaj już się nie dało. Tylko odbiór kuriera.

BrickShopFR
#8 Zapaleniec#

Masakra... kolejny strzał w twarz nam sprzedawcom i pozbawienie kolejnej dogodności... 
Niestety dziś to samo usłyszałem na infolinii, że dziś była możliwość ostatni dzień nadawania takich przesyłek i co? Oczywiście pomysł z taką opcją dowiedziałem się, że był ze strony Allegro 🤗 Wspaniale Allegro podchodzicie do nas klientów, czekamy na kolejne podwyżki 🙂 Dobrze, że rośnie coraz większa konkurencja bo ten monopol na rynku teraz nam sprzedawcom wychodzić zaczyna bokiem. Porażka coraz bardziej mam zamiar stąd uciekać i z kolejną zmianą od "wspaniałych pomysłodawców" mam zamiar to zrobić, zapewne jeszcze troszkę i sobie daruję ten marketplace 🙃

oznacz moderatorów

TECHNACHEM
#9 Pomysłodawca#

No ten sam problem. Nie ma mnie na miejscu i z godzinami podjazdu Kuriera Orlen mijam się. Czyli nie nadam u Kuriera i nie nadam w automacie. Co za tępaki to wymyśliły. Kurier miał to wszystko w jednym miejscu, a tak będzie musiał być może jeździć za tym specjalnie. Póki co jeszcze wyszedłem z sytuacji i nadałem na stacji paliw ORLEN. Nie wiem jak długo to potrwa, ale dziś dało radę. Oczywiście muszę jechać kilka kilometrów. Godziny podjazdu kuriera do 15:00 słabo widzę. Naprawdę łączę się w bólu z Tobą. Allegro jest Zero Jedynkowe. Do nich pewne sprawy nie docierają.

oznacz moderatorów

BrickShopFR
#8 Zapaleniec#

No tak bo przecież my sprzedawcy siedzimy w domku i czekamy na kuriera aby przyjechał po paczki które możemy nadać przy okazji wypadu do miasta w dogodnej dla nas godzinie 🙃 Myślę że jak każdy kto ma ten problem zacznie to zgłaszać to może coś damy radę ugrać bo bez masowych zgłoszeń raczej będzie jak teraz. Pani w Orlen Paczce również powiedziała że jest to dziwne rozwiązanie wynikające z inicjatywy Allegro. Chronienie środowiska pełną parą, ,,brawo” Allegro 😂

oznacz moderatorów

TECHNACHEM
#9 Pomysłodawca#

To samo mam od wczoraj. Kilkanaście przesyłek i nie nadałem w automacie. 

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

Jestem kolejną osobą, która ma naprawdę problem z nadaniem paczek kurierem. Kurier przyjeżdża po paczki w mojej okolicy ok godz 18, a ja pracuję do godz 16. Musiałabym siedzieć 2 godziny tylko po to, żeby nadać jedną paczkę. Do tej pory nadawałam Orleny w punkcie Epaka.

Może tym razem allegro weźmie pod uwagę realny problem z nadaniem paczek u wielu sprzedawców?

oznacz moderatorów

BrickShopFR
#8 Zapaleniec#

Znam Twój ból jak i innych sprzedawców i osób które się wyżej wypowiedziały odczuwając te same negatywne emocje. 
Myślę że będzie coraz więcej skarg do Allegro w tym temacie to może w końcu ogarną że to było **piiip**yczne posunięcie bo inaczej tego nazwać nie można. Chyba nikt nie pomyślał o tym, że nie każdy siedzi w firmie na tyłku i czeka łaskawie na kuriera, z resztą myślę że kurierzy również uważają to za negatywne bo tak mieli wszystko w jednym miejscu jak napisał kolega powyżej. 
Ja już to zgłosiłem do Allegro i Wam też polecam to może masowe zażalenia coś pomogą bo jak nikt nie będzie tego zgłaszał to nic na pewno się nie zmieni 😐

oznacz moderatorów