Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
O co chodzi z tym, że nie można nadawać nagle paczek Orlen Paczka - Packeta poprzez Box / punkt nadań?
Dla mnie to jakieś chore czekać na kuriera jeszcze między 8:00-16:00 gdzie mnie wtedy nawet nie ma w domu bo zajmuję się pakowaniem paczek jak wrócę ze swojej pracy z której żyję a sklep internetowy prowadzę dodatkowo.
Widzę, że weszło to niby w marcu tego roku a ja dopiero dziś 13.07.25r. natknąłem się na brak możliwości wysłania tej paczki taką metodą wysyłki gdzie jeszcze 8.07.25r. normalnie nadawałem te paczki w box'ie Orlen PAczki.
Naprawdę Allegro ciągle zniechęca do sprzedaży na tym serwisie... TRAGEDIA OBUDŹCIE SIĘ ALLEGRO!
Aaaa dodam jeszcze, że nadając paczki jest jak BYK gdzie zaznaczasz BEZ PODJAZDU KURIERA...
@BrickShopFR Od 11 marca 2025 r. przesyłki Allegro Packeta, które obsługuje ORLEN Paczka, można nadać wyłącznie zamawiając kuriera w ramach bezpłatnego podjazdu. Podaj mi przykładowe zamówienie z 8 lipca 2025 r., które zostało nadane w automacie paczkowym.
Jeśli chodzi o oznaczenie "Bez podjazdu kuriera", w formularzu znajdziesz również informację, że możesz skorzystać z tej opcji, jeśli chcesz zamówić podjazd później lub przekazać paczkę w ramach podjazdu, który jest już zamówiony.
Np. nr przesyłki:
92bc9830-5bef-11f0-ae92-636b8c2e43f5
Kolejna przesyłka nadana również w Box Orlen Paczka także zagraniczna nadana tego samego dnia:
0f8d7040-5bd3-11f0-b98b-b1c8f95a71f4
Kolejna 29 czerwca również Packeta Orlen Paczka i nadana w tym samym co zawsze Box'ie Orlen Paczki:
f1fce261-551d-11f0-82a4-394ed24fb310
I wiele innych przesyłek włącznie z innymi miesiącami jak i marcem nadawanych w tym jednym i tym samym box'ie Orlen Paczka, także nie wiem co Wy za zmiany wprowadzacie skoro po kilku miesiącach dopiero u niektórych to się wdraża.
Obudźcie się trochę co Wy robicie bo tylko utrudniacie życie nam sprzedawcom i kładziecie kolejne kłody pod nogi.
Ktokolwiek pomyślał, że są sprzedawcy którzy w godzinach 8:00-16:00 wykonują inne prace lub zwyczajnie w świecie nie mają czasu siedzieć i oczekiwać na kuriera? No zdecydowanie, że NIE...
,,Jeśli chodzi o oznacenie "Bez podjazdu kuriera", w formularzu znajdziesz również informację, że możesz skorzystać z tej opcji, jeśli chcesz zamówić podjazd później lub przekazać paczkę w ramach podjazdu, który jest już zamówiony." - Czyli masło maślane... chce nadać paczkę bez podjazdu kuriera oznaczające podjazd później lub przekazanie paczki w rach podjazdu który jest już zamówiony... Serio robicie z nas sprzedawców ludzi na literę i...
Szkoda komentować i strzępić nerwy dobrze, że zbudowałem stronę internetową bo tu tylko wieczne ograniczenia, podwyżki, chore zasady. Niedługo klient to będzie mógł Towar brać za darmo na okres testowy w ramach sprawdzenia czy chce dany produkt czy nie...
Proszę o zgłoszenie tego tematu do odpowiedniego działu aby to zmienić bo te podjazdy kurierów to nieporozumienie a ja jako mały sklep nie mogę sobie pozwolić aby z tej formy wysyłki zrezygnować...
@BrickShopFR faktycznie mogły się pojawiać takie przypadki, gdzie była możliwość nadania paczki inaczej niż zamawiając podjazd kuriera. Otrzymałam jednak potwierdzenie, że zostało to już poprawione i zgodnie z wprowadzoną zmianą - przesyłki Allegro Packeta, które obsługuje ORLEN Paczka, można nadać wyłącznie zamawiając kuriera w ramach bezpłatnego podjazdu.
@BrickShopFR u mnie było tak samo, do wczoraj można było wysyłać te paczki w boxach, dzisiaj już się nie dało. Tylko odbiór kuriera.
Masakra... kolejny strzał w twarz nam sprzedawcom i pozbawienie kolejnej dogodności...
Niestety dziś to samo usłyszałem na infolinii, że dziś była możliwość ostatni dzień nadawania takich przesyłek i co? Oczywiście pomysł z taką opcją dowiedziałem się, że był ze strony Allegro 🤗 Wspaniale Allegro podchodzicie do nas klientów, czekamy na kolejne podwyżki 🙂 Dobrze, że rośnie coraz większa konkurencja bo ten monopol na rynku teraz nam sprzedawcom wychodzić zaczyna bokiem. Porażka coraz bardziej mam zamiar stąd uciekać i z kolejną zmianą od "wspaniałych pomysłodawców" mam zamiar to zrobić, zapewne jeszcze troszkę i sobie daruję ten marketplace 🙃
No ten sam problem. Nie ma mnie na miejscu i z godzinami podjazdu Kuriera Orlen mijam się. Czyli nie nadam u Kuriera i nie nadam w automacie. Co za tępaki to wymyśliły. Kurier miał to wszystko w jednym miejscu, a tak będzie musiał być może jeździć za tym specjalnie. Póki co jeszcze wyszedłem z sytuacji i nadałem na stacji paliw ORLEN. Nie wiem jak długo to potrwa, ale dziś dało radę. Oczywiście muszę jechać kilka kilometrów. Godziny podjazdu kuriera do 15:00 słabo widzę. Naprawdę łączę się w bólu z Tobą. Allegro jest Zero Jedynkowe. Do nich pewne sprawy nie docierają.
No tak bo przecież my sprzedawcy siedzimy w domku i czekamy na kuriera aby przyjechał po paczki które możemy nadać przy okazji wypadu do miasta w dogodnej dla nas godzinie 🙃 Myślę że jak każdy kto ma ten problem zacznie to zgłaszać to może coś damy radę ugrać bo bez masowych zgłoszeń raczej będzie jak teraz. Pani w Orlen Paczce również powiedziała że jest to dziwne rozwiązanie wynikające z inicjatywy Allegro. Chronienie środowiska pełną parą, ,,brawo” Allegro 😂
To samo mam od wczoraj. Kilkanaście przesyłek i nie nadałem w automacie.
Jestem kolejną osobą, która ma naprawdę problem z nadaniem paczek kurierem. Kurier przyjeżdża po paczki w mojej okolicy ok godz 18, a ja pracuję do godz 16. Musiałabym siedzieć 2 godziny tylko po to, żeby nadać jedną paczkę. Do tej pory nadawałam Orleny w punkcie Epaka.
Może tym razem allegro weźmie pod uwagę realny problem z nadaniem paczek u wielu sprzedawców?
Znam Twój ból jak i innych sprzedawców i osób które się wyżej wypowiedziały odczuwając te same negatywne emocje.
Myślę że będzie coraz więcej skarg do Allegro w tym temacie to może w końcu ogarną że to było **piiip**yczne posunięcie bo inaczej tego nazwać nie można. Chyba nikt nie pomyślał o tym, że nie każdy siedzi w firmie na tyłku i czeka łaskawie na kuriera, z resztą myślę że kurierzy również uważają to za negatywne bo tak mieli wszystko w jednym miejscu jak napisał kolega powyżej.
Ja już to zgłosiłem do Allegro i Wam też polecam to może masowe zażalenia coś pomogą bo jak nikt nie będzie tego zgłaszał to nic na pewno się nie zmieni 😐