Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy oferując opcje dostawy Orlen paczka muszę mieć podpisana umowę z Orlenem ?
Orlen paczka to koszmar. Uciekać i omijać szerokim łukiem tę narzucaną przez Allegro metodę.
Uruchomiłem i kilka dni wyjęte z życiorysu. Proszę - warunki ---- >
Dzień dobry,
Panie Tomaszu w załączniku komplet dokumentów tj.:
umowę, załącznik nr.3 i załącznik nr.4, które należy uzupełnić i odesłać do mnie skanem (najlepiej 3 załączniki oddzielnie-każda strona po kolei). Jeżeli wszystko będzie poprawnie uzupełnione to prześlę Panu klucze do integracji.
W załączniku przesyłam następujące dokumenty:
Poniżej przesyłam instrukcję wypełnienia załączników AML:
Załącznik nr.3 – Kwestionariusz AML
należy uzupełnić:
- część I B – dotyczy Spółek.
- część II – dane osób reprezentujących spółkę zgodnie z KRS.
- część III – tylko, jeżeli są pełnomocnicy
- uzupełnić część IV,
- uzupełnić część V pkt 57 i 58 należy zaznaczyć przy każdym Państwie TAK albo NIE
- uzupełnić część VI pkt 69 tak samo jak wyżej zaznaczyć TAK lub NIE
- uzupełnić część VII pkt 60, również Tak lub NIE
- Uzupełnić część VIII pkt 61, również TAK lub NIE
- uzupełnić część IX i X - jeśli któryś z Punktów dotyczy Państwa działalności należy zaznaczyć w odpowiednim polu. Jeżeli wymienione sektory lub produkty nie dotyczą Państwa działalności to nic nie zaznaczacie.
Dokument należy podpisać na 7 stronie.
OŚWIADCZENIE o Beneficjencie rzeczywistym:
Beneficjentem rzeczywistym zawsze jest osoba fizyczna lub osoby fizyczne, które dzięki posiadanym uprawnieniom, wynikającym z uwarunkowań prawnych lub faktycznych, sprawują bezpośrednio lub pośrednio kontrolę nad podmiotem gospodarczym.
W tym dokumencie proszę uzupełnić nagłówek
- część I - nie dotyczy
- w części II - wpisać wszystkich Beneficjentów, jeżeli jest tylko jeden to jedną osobę.
- w części III zaznaczyć odpowiednie pole.
- w części IV zaznaczyć odpowiednie pola Tak lub Nie przy Beneficjencie. Podpisać Oświadczenie.
- Dokument należy podpisać. Podpis może złożyć osoba reprezentująca spółkę w tym przypadku Pan w odpowiedniej rubryce.
Podpisane dokumenty należy odesłać w ciągu 5 dni roboczych na adres: ORLEN Paczka, ul Annopol 17A, 03-236 Warszawa.
Czy nadal chcesz mieć w opcjach dostawy ORLEN PACZKA ???
@brakestop Że działanie Orlenu w kwestii paczek jest fatalne to wiem, mało która przesyłka dociera w rozsądnym terminie, ale nie wprowadzaj w błąd co do jakiejś umowy. Nigdy nie podpisywałam z nimi żadnej umowy a korzystam już kilka lat. Jest integrator przesyłek firma KurJerzy z Gdańska i na ich stronie załatwisz wszystko. Myślę że inni pośrednicy również tak mają.
Orlen paczka nie jest wcale taka zła, jak na swoją cenę. Jeśli podpiszesz umowę to za nadanie małej paczki zapłacisz mniej niż za list polecony pocztą polską, a jakość doręczeń jest na wyższym poziomie niż poleconych.
To bardzo dobry przewoźnik dla klientów którym się nie śpieszy, ja w swoim sklepie miałem ją do wyboru za darmo dla klientów.
Jedynie czego można się doczepić to stała opłata miesięczna 50 zł netto naliczana gdy nie wyślesz conajmniej 10 paczek w miesiącu i aż trzy miesięczny okres wypowiedzenia.
Tylko z powodu tej kary/opłaty zrezygnowałem z ich usług.