Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
witam serdecznie wydrukowałem własnie 10 etykiet wszytskie paczkomat smart a dwie z nich nie ma czarnego tła i oznaczenia PWW czyli nie badą dostarczone w sobote a bardzo ważne aby doszły na sobote
macie jakis pomysł co sie dzieje ?
Podaj nr zamówienia dla tych etykiet.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
622400177431445120926163 nr zamówienia ecb30ea0-5b00-11ef-9fdf-ab1d558ad27d
622400177400714123461649 nr zamównienia 32c52bf0-59b5-11ef-b8d1-65eef292396c
Poczekajmy na moderację. Tak przy okazji, Inpost i tak wkłada wszystko do paczkomatu w soboty. Im bardzo zależy aby się pozbywać paczek na bieżąco. Moje paczkomaty z sklepu internetowego dochodzą w soboty chodź oficjalnie nie powinny.
@serwis-texas @owocowyraj Moje czasem też, ale to trochę kwestia przypadku - albo lokalizacji paczkomatu docelowego. U mnie kurier wozi i zabiera w soboty, ale to jest centrum Wrocławia, więc na pusto nie jeżdżą
Zamówienia są Smart!? Na pewno? Jeśli Klient sam płaci za przesyłkę, to nie będzie na sobotę, chyba, że wybierze/wybierzesz płatną dodatkowo opcję dostawy w sobotę.
@owocowyraj Być może te dwie wygenerowałeś wcześniej? Ale nawet terminowo generowane czasem mają taki błąd, i raczej nie da się tego poprawić. Kiedyś konsultant infolinii InPost zapewniał mnie, że doręczą w sobotę, bo w systemie jest, że to Smart!, ale tak się nie stało.
Wszystkie zamówienia są smart i wszystkie zamówione dzisiaj w jednym czasie poprostu dwie z nich nie są czarne. Pierwszy raz takie coś.
@owocowyraj z jakiego narzędzia nadawczego korzystasz - Wysyłam z Allegro czy Manager Paczek Inpost?
Menager inpost
Wysyłam towar latwo psujący się i paczki nie mogą leżeć przez weekend
@owocowyraj dziękuję, w takim razie poprosiłam już zespół @InPost o pomoc.
Dziękuję za pomoc . Wysyłam owoce i nie mogę ryzykować ze nie dojdą na sobotę.
Tylko że właśnie ryzykujesz. Po pierwsze usługa Paczka w Weekend nie jest usługą gwarantowaną. Po drugie w usłudze Allegro Paczkomaty Inpost, termin na jutro dostawy jest terminem deklarowanym (czyli sugerowanym, przewidywanym). Nie przewiduje się tu żadnych gwarancji odnośnie terminu doręczenia, jedynie po 30 dniach można zgłaszać zaginięcie. Po trzecie, Paczkomat, nie nadaje się do wysyłania takich rzeczy.
Tak ale w praktyce wszystkie paczki są dostarczane wręcz wydaje mi się że jest większa pewność niż na tygodniu pewnie dlatego że jest ich mniej
I tu się mylisz. Owszem większość dochodzi na drugi dzień, ale nie wszystkie. Do tego regulamin usługi nie przewiduje w przypadku tej usługi czegoś takiego jak opóźnienia. Nie ma znaczenia czy paczka dotarła na drugi dzień, czy np. za pół roku, w obu przypadkach, doręczenia nastąpiło w terminie.
U mnie np paczkomat rzadko dochodzi poniżej tygodnia i co najmniej jeden reklamacji (odkąd istnieją Paczkomaty, to chyba tylko 4 przesyłki dostałem bez problemu).
Głupoty gadasz nie miałem chyba sytuacji aby paczkę z dostawą na sobotę nie dowiezli. Na tygodniu się zdarza alectez myślę że z 95 procent dowodzą
Jak tak jest to czego oczekujesz, a dlaczego ważne żeby dotarły, kupujący tak chcą. Moim zdaniem zależy o czasu dostawy to.
Dzień dobry,
bardzo proszę o podjęcie kontaktu bezpośrednio z InPost poprzez komunikator czat bądź nasz formularz kontaktowy https://inpost.pl/formularz-kontaktowy - bardzo proszę o wybranie tematu "Pytanie dot. Smart Allegro". Zgłoszenie zostanie zrealizowane tak szybko jak to tylko możliwe.
W zgłoszeniu proszę o wskazanie numerów etykiet oraz opisu sprawy.
@owocowyraj w menadżerze sprawdź czy nie zdublowaleś etykiet i czy faktycznie zamówienia są Smart.