anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paradoksy produktyzacji - nie wiadomo, czy się śmiać, czy płakać ?

mikeza
#21 Demiurg#

Właśnie wznawiam produkt, który niedawno został wyprzedany i proszę jakie mamy zmiany w katalogu, zrzutka poniżej. Pomijam fakt absurdalnej wagi, bo ktoś podał 2 kg, gdzie realna waga to 300g. Ale zobaczcie co się stało z EAN. To jest produkt konkretnego producenta i konkretnego dystrybutora. Ma jeden kod EAN na swoim opakowaniu. Według katalogu allegro, tych kodów ma w tej chwili chyba 23. po prostu brak słów, nie wiem kto wprowadza takie zmiany, ale jeszcze ciekawsze jest to, kto je akceptuje 🙂

Bez nazwy.jpg

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Sztuczna inteligencja rządzi.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@mikeza Masz na myśli wagę produktu czy EAN ? , te parametry dostosowujesz w edycji oferty 

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@mdrogeria w sumie jedno i drugie. Na jakiej podstawie ktoś akceptuje wagę wyssaną z palca, ale to jeszcze pal licho. Skąd nagle w katalogu ten produkt ma 23 kody EAN ? przez kilka lat sprzedaży miał zawsze jeden kod i on nadal jest ten sam niezmieniony. Skąd się wzięły te kolejne 22 kody EAN ? A przecież to nie jest produkt no name, tylko konkretnego producenta z konkretnym własnym kodem produktu i EAN. Nie ma możliwości aby miał różne kody EAN.

mdrogeria
#21 Demiurg#

@mikeza to samo jest w mojej branży ,często podczas wystawiania nowej oferty czy jej edycji muszę wskazać prawidłowy EAN

oznacz moderatorów

mikeza
#21 Demiurg#

@mdrogeria w tym przypadku według allegro prawidłowe są wszystkie 23 kody EAN. Kuriozum po prostu 🙂 nie mam pojęcie skąd się wzięły te pozostałe. Losowali, czy co ?

to nawet inaczej, według allegro ten produkt posiada 23 aktywne kody EAN i wszystkie są poprawne.

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

I nic z tym nie zrobisz...

I tak ciesz się, że masz do wyboru kod EAN. Potem gorzej jest we wszelkich wyszukiwaniach - wyświetla się cały "syf" z katalogu produktów.

Ja musiałem zrezygnować z podania kodu EAN przy wznowieniu aukcji, bo Allegro łączyło mnie z kompletnie innym produktem. 

Ale sprzedawcom Allegro nie zapłaci za naprawę ich bazy danych - w/g Allegro to jest obowiązek sprzedawców - poprawianie błędów pracowników Allegro za darmo.

Pierwszy raz pierwszy o czymś takim słyszę - żeby spore grono ludzi miało obowiązek poprawiać "produkt Allegro", w tym przypadku "Katalog produktów" za darmo. Czy pracownicy Allegro też pracują "za darmo" lun za "dziękuję" ?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Pewnie jakieś firmy powykupywały, żeby się odpiąć od katalogu. A potem ktoś to i tak połączył w jeden produkt. A potem lamenty czemu w mojej ofercie są nie moje zdjęcia. Dzień jak codzień. 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@k_owczarek1 pierwsze słyszy o produktyzacji

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów