anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parametr GTIN (EAN) nie jest obowiązkowy?

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry.

Otrzymałem maila, że 29 sierpnia część moich ofert zostanie usunięta w liście dwa linki do listy towarów, w których parametr GTIN (EAN) jest wymagany i drugi link do listy towarów, w których parametr GTIN (EAN) nie jest wymagany, ale jest przepisany i nie jest wpisany do bazy G1.

Jesteśmy producentem ręcznie robionej galanterii skórzanej i wszystkie nasze produkty są wykonywane na zamówienie. Technologicznie nie jesteśmy w stanie odbierać numerów GTIN (EAN).

Co powinniśmy zrobić z towarami, w których parametr GTIN (EAN) nie jest wymagany? Po prostu usunąć ten parametr i zapisać oferty?

Ponownie zamieścić ofertę w dziale sztuki i przedmiotów kolekcjonerskich?

W tej chwili oferty znajdują się w dziale galanteria skórzana?

Dziękuję za radę i pomoc.

Olek

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@Luniko-handmade "w których parametr GTIN (EAN) nie jest wymagany, ale jest przepisany i nie jest wpisany do bazy G1" - nie powinno się podawać nieprawdziwych kodów EAN, to bardzo nieładnie. W tych ofertach należy go usunąć skoro nie jest wymagany. 

oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie jest obowiązkowy więc po co podjesz i to jeszcze z "kapelusza"?

oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Będę musiał ręcznie usunąć ten numer w 500 ofertach. To dużo pracy. Czy jest jakaś metoda na szybsze usunięcie numeru? Dziękuję

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

No nie wiem ,chyba zatrudnić kilku ludzi.

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Luniko-handmade w pliku CSV możesz edytować takie dane jak cena, czy liczba sztuk. EAN trzeba niestety edytować w każdej ofercie ręcznie. Nie ma innej możliwości.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Luniko-handmade
#9 Pomysłodawca#

Dziękujemy za pomoc. Wygląda na to, że czeka mnie sporo pracy.

oznacz moderatorów