Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nic nam tak mocno nie podnosi ciśnienia, jak logika działania allegro
Kilka kroków:
- Kupujący nabywa towar wybierając super dziadowskie allegro one
- odświeżamy stronę, przechodzimy do generowania przesyłki
- wpisujemy dane , pakujemy przesyłkę, wzywamy kuriera
- i tu pojawia się zonk, przesyłka gotowa do wysyłki, a zamówienie jest anulowane
- mail z informacją o anulowaniu przychodzi kilka minut później
- oczywiście zwrot pieniędzy jest robiony automatycznie
okazuje się, że allegro mimo anulowania transakcji pozwala na wygenerowanie przesyłki mimo, że doskonale wie, że transakcja została anulowana i będzie robić automatyczny zwrot wpłaty
jak tu się nie zdenerwować
i żeby ktoś tutaj nie napisał, że przed wysyłką miałem ręcznie zmienić status wysyłki - to ma robić allegro
bo to zakichany obowiązek serwisu - ma uniemożliwić mi generowanie przesyłki jeżeli kupujący anulował zakup - dlaczego to nie jest robione?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ostatnio mieliśmy identyczny przypadek tylko ,że paczka została wysłana bo akurat kurier pojechał . Jak pracownik się zorientował ,że przesyłka została anulowana i pieniądze z automatu zwrócone zaczęły się cyrki . Pracownik stracił godzinę żeby ją cofnąć plus dopłata za zwrot cofnięcie paczki plus 1h dla pracownika bo musiał cofnąć to jakoś żeby kupujący nie otrzymał kasy + towar . Źle się dzieje ogólnie na tym portalu . Działamy na Allegro od kilkunastu lat i nigdy nie narzekaliśmy do tego czasu i jakoś się kręciło . Ale teraz co się dzieje tutaj to gangsterska .
@RED @Client:135276428 a wystarczy zmienić status na w realizacji, zanim zacznie się pakować 😄
Nigdy nie miałem takiego problemu, zmieniam status, generuje etykiety dopiero pakuje i wszystko hula 😄
@kostas11 "i żeby ktoś tutaj nie napisał, że przed wysyłką miałem ręcznie zmienić status wysyłki - to ma robić allegro
bo to zakichany obowiązek serwisu - ma uniemożliwić mi generowanie przesyłki jeżeli kupujący anulował zakup - dlaczego to nie jest robione?"
tutaj zdecydowały 2 minuty
@kostas11 mi się wydaje, że od kontroli statusu realizacji jest allegro, szczególnie teraz, gdy zwraca środki za anulowanie zamówienia
jeżeli kupujący zmienia status oferty, to dlaczego sprzedawca tego nie widzi np: podczas wysyłania paczek w portalu allegro, przez allegro?
dlaczego maile przychodzą z opóźnieniem?
przypominam Ci, że ciągle istnieje strona:
gdzie obowiązuje zapis:
Jeśli realizujesz zamówienia szybko – na przykład w ciągu 24 godzin – Twoim klientom wystarczy jedno powiadomienie o wysyłce.
@RED dlatego znając jak działa system i będąc doświadczonym sprzedawcą, powinieneś wiedzieć że pierw się zmienia status, potem generuje etykietę, możesz też korzystać z automatów co automatycznie zmieniają statusy zaraz po zakupie, wtedy kupujący nie anuluje a będzie musiał kliknąć zwrot 🙂
Wiesz dobrze że jak pierw wygenerujesz etykietę to chwilę trwa zanim operator prześle jej numer do allegro 😞
@kostas11 tu się wszystko działo w obrębie allegro, nikt nie używał zewnętrznego oprogramowania
to jest ewidentny babol allegro
możesz sobie to sprawdzić - wygenerujesz w serwisie allegro, przez allegro, etykietę do anulowanego zamówienia, nawet kilka dni po tym fakcie i gdy zwrot $ ma już u siebie kupujący
co nie jest możliwe np: w aplikacji inposta
bo tam znika możliwość wysyłki
Jak ktoś korzysta z Chrome na PC to rozszerzenie Allegro Extensions z włączonym modułem "Ostrzegaj przed ponownym wygenerowaniem etykiety oraz sprawdź czy zamówienie nie zostało anulowane" załatwia robotę, na gifie pokazana akurat próba ponownego nadania przesyłki, ale dla anulowanej jest podobnie tylko komunikat inny.
@tomsyty dzięki ale nie używamy chroma - może to się komuś przyda
To rozszerzenie usprawnia pracę z Allegro dodając brakujące funkcjonalności i automatyzując niektóre czynności. Składa się z wielu modułów, które mogą być włączane w zależności od potrzeb.