anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

PILNA PROŚBA O KONTAKT!

BenezElektro
#8 Zapaleniec

numer zgłoszenia: 63614118

Szanowni Państwo,

zwracam się z pilną prośbą o pomoc w odblokowaniu naszego konta. Wczoraj zostało ono ograniczone w związku z wypłatą środków z Allegro Ochrony Kupujących. Zgodnie z otrzymaną informacją niezwłocznie uregulowaliśmy całą wskazaną należność, aby usunąć przyczynę blokady.

Mimo dokonania spłaty konto nadal pozostaje zablokowane. Jeszcze wczoraj przesłaliśmy osobne zgłoszenie z prośbą o jego odblokowanie, a dodatkowo ponowiliśmy prośbę w jednej z wcześniejszych rozmów z Państwem. Do tej pory nie otrzymaliśmy jednak żadnej odpowiedzi ani informacji o dalszych wymaganych działaniach.

Na koncie nie ma otwartych dyskusji, nierozwiązanych zgłoszeń ani innych zaległości. Kwota związana z AOK została w całości opłacona, dlatego nie widzimy podstaw do dalszego utrzymywania ograniczenia.

Mamy poważne zastrzeżenia do wypłat z AOK dotyczących kosmetyków, czyli produktów, których możliwość zwrotu w określonych przypadkach podlega ograniczeniu. Pomimo tych wątpliwości zastosowaliśmy się do Państwa polecenia i uregulowaliśmy należność bez zwłoki, aby jak najszybciej odzyskać możliwość prowadzenia sprzedaży.

Szczególnie niepokoi nas ryzyko, że utrzymywanie tej blokady może spowodować ograniczenia również na innych powiązanych kontach, mimo że wykonaliśmy wszystkie wskazane przez Państwa czynności. Brak odpowiedzi i dalsze blokowanie konta narażają naszą firmę na realne straty.

Proszę o pilną weryfikację sprawy, niezwłoczne odblokowanie konta oraz potwierdzenie wykonania tej czynności

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

bbkosmetik
#2 Obserwator

Szanowni Państwo,

proszę o pilną pomoc i odblokowanie naszego konta. Coraz częściej odnoszę wrażenie, że Allegro nie zapewnia sprzedającym odpowiedniego wsparcia, szczególnie w sytuacjach wymagających szybkiej reakcji.

numer zgłoszenia: 63614146

Wczoraj na nasze konto zostało nałożone ograniczenie w związku z wypłatą środków z Allegro Ochrony Kupujących. Zgodnie z Państwa dyspozycją niezwłocznie uregulowaliśmy wskazaną należność, aby konto mogło zostać odblokowane. Zrobiliśmy to od razu, mimo że mamy poważne zastrzeżenia do zasadności wypłat z AOK dotyczących kosmetyków, których możliwość zwrotu jest prawnie ograniczona. Na tym etapie nie będę jednak rozwijać tego wątku.

Jeszcze wczoraj, po dokonaniu spłaty, wysłałam do Państwa wiadomość z prośbą o odblokowanie konta. Dodatkowo odpowiedzieliśmy w jednej z wcześniejszych rozmów, ponawiając tę samą prośbę. Do tej pory nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi.

Na naszym koncie nie ma żadnych otwartych dyskusji, nierozwiązanych spraw ani innych zaległości. Należność związana z AOK została uregulowana, dlatego nie widzę żadnych podstaw do dalszego utrzymywania blokady.

Brak reakcji z Państwa strony może doprowadzić do kolejnych konsekwencji, w tym do ograniczenia innych naszych kont wyłącznie dlatego, że jedno z nich nadal pozostaje zawieszone mimo wykonania wszystkich Państwa zaleceń. Taka sytuacja byłaby dla nas całkowicie niezrozumiała i wyjątkowo krzywdząca.

Bardzo proszę o pilną weryfikację sprawy, odblokowanie konta oraz pisemne potwierdzenie wykonania tej czynności. Jeżeli istnieje jakakolwiek inna przeszkoda, proszę o jej jednoznaczne wskazanie wraz z podstawą dalszego utrzymywania ograniczenia.

Oczekuję możliwie szybkiej odpowiedzi. Sprzedający powinni móc liczyć na równie sprawną reakcję przy rozwiązywaniu problemów, jak przy nakładaniu ograniczeń na ich konta.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BenezElektro @bbkosmetik 

Na Gadane nie rozwiązujemy problemów związanych z blokadą kont. Muszę Cię prosić o cierpliwość. Wkrótce otrzymasz odpowiedź na wiadomości wysłane przez formularz kontaktowy. 

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

Miło by było jakby ktoś tam odpowiedział 🙂 Skoro rachunek opłaciłem minutę po zapłaceniu przez Was AOK - widzę, że nie ja jedyny bo mnóstwo ludzi pisze to samo na Allegro Gadane, że nie odpowiadacie.

oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

Szanowni Państwo,

od dwóch dni bezskutecznie próbuję doprowadzić do odblokowania mojego konta, mimo że nie istnieją żadne niewyjaśnione sytuacje, które uzasadniałyby utrzymywanie nałożonego ograniczenia. Nikt z odpowiedniego działu nie odpowiada na moje wiadomości ani nie przekazuje konkretnych informacji w tej sprawie.

Dzisiaj zablokowali Państwo już trzecie konto wyłącznie dlatego, że zostało powiązane z pozostałymi kontami. Tymczasem na żadnym z nich nie ma nierozwiązanych spraw, a brak wyjaśnienia sytuacji wynika jedynie z tego, że Państwa pracownicy nie udzielają odpowiedzi.

Żądam pilnego zajęcia się sprawą, wskazania konkretnej podstawy nałożonych ograniczeń oraz ich niezwłocznego usunięcia. Obecne działania bezpośrednio uderzają w działalność mojej firmy i powodują realne straty finansowe. Nie mogę pozwolić, aby sytuacja ta trwała dłużej.

Od pewnego czasu sprzedawcy są obciążani kolejnymi sankcjami, podczas gdy uzyskanie konkretnej pomocy lub choćby odpowiedzi ze strony Państwa działu jest praktycznie niemożliwe. Takie postępowanie jest niedopuszczalne i sprawia wrażenie całkowicie lekceważącego.

Oczekuję natychmiastowej odpowiedzi oraz skutecznego rozwiązania problemu. Jeżeli sprawa nadal będzie ignorowana, skieruję ją do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, wskazując, że Państwa działania oraz brak reakcji powodują szkodę w prowadzonej przeze mnie działalności gospodarczej.

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

BenezElektro
#8 Zapaleniec

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Sprawa zostanie przeze mnie szerzej opisana na forach i grupach sprzedażowych, aby inni sprzedawcy mogli zobaczyć, w jaki sposób Allegro traktuje swoich klientów.

Od wczoraj nieustannie proszę Państwa o odblokowanie konta, na które nałożono ograniczenia w związku z wypłatą środków z Allegro Ochrony Kupujących. Klient otrzymał zwrot, mimo że w mojej ocenie nie było ku temu podstaw, jednak należność została już przeze mnie uregulowana. Pomimo tego konto nadal pozostaje zablokowane.

Co więcej, nie odpowiadacie Państwo na moje wiadomości, ale w międzyczasie blokujecie kolejne konta wyłącznie dlatego, że zostały powiązane z kontem objętym ograniczeniami. Czy jest to normalny sposób traktowania sprzedawcy, który regularnie płaci Państwu prowizje i inne opłaty?

Sprawa, która mogłaby zostać zweryfikowana i rozwiązana w ciągu jednej minuty, przeciąga się już o kolejną dobę. Państwo nadal nie odpowiadają, a moja firma każdego dnia ponosi przez tę blokadę realne straty. Jak długo sprzedawca ma czekać na jakąkolwiek reakcję, skoro ograniczenia nakładane są natychmiast, a ich zdjęcie i udzielenie odpowiedzi zajmuje Państwu kolejne dni?

Jaki problem stanowi odblokowanie konta, skoro przyczyna blokady została usunięta? Dlaczego nie potraficie Państwo odpowiedzieć na wiadomość wysłaną jeszcze wczoraj? Gdzie jest szacunek do sprzedawców, którzy również są Państwa klientami i dzięki którym platforma zarabia?

Nie dziwi mnie, że fora sprzedażowe są pełne skarg na sposób, w jaki Allegro traktuje sprzedawców. Państwa działania pokazują, że potraficie błyskawicznie pobierać opłaty i nakładać blokady, ale gdy potrzebna jest pomoc, kontakt nagle przestaje istnieć.

Żądam natychmiastowej odpowiedzi, pilnego zweryfikowania sprawy oraz odblokowania wszystkich kont, na których nie ma podstaw do dalszego utrzymywania ograniczeń. Obecna sytuacja jest niedopuszczalna, bezpośrednio szkodzi mojej działalności i wygląda jak ponury żart ze sprzedawcy.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@BenezElektro Jak już pisałam, na Gadane nie pomożemy w rozwiązaniu tego problemu. Blokady kont należy wyjaśniać w korespondencji mejlowej. Poczekaj na odpowiedź doradców.

Ponieważ Twoje kolejne wpisy na Gadane nie wnoszą niczego nowego do sprawy, zamykam ten wątek.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów