Dzień dobry,
bardzo proszę o pomoc i o merytoryczne odpowiedzi. Naprawdę nie potrzebuję komentarzy typu „sam jesteś sobie winien” czy „nie powinno się uzależniać biznesu od Allegro”, ponieważ obecnie jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji.
Sprzedajemy na Allegro od ponad 5 lat. Posiadamy kilka kont sprzedażowych i nigdy wcześniej nie mieliśmy podobnych problemów. Ponad tydzień temu wszystkie nasze konta zostały zawieszone przez Dział Bezpieczeństwa ze względu na „bezpieczeństwo transakcji”.
Otrzymaliśmy informację, aby nadać wszystkie zaległe przesyłki i przesłać numery trackingowe. Wszystkie przesyłki zostały nadane zgodnie z zaleceniami Allegro, a numery zostały przekazane. Było ich około 10. Większość klientów odebrała już swoje zamówienia, pojedyncze paczki wracają jako nieodebrane.
Od ponad tygodnia wszystkie trzy nasze konta pozostają zawieszone. Nie mamy praktycznie żadnej sprzedaży, a Dział Bezpieczeństwa nie odpowiada na nasze wiadomości.
Prowadzimy normalną działalność gospodarczą. Mamy pracowników, magazyn, stałe koszty, a dodatkowo zatowarowaliśmy się na ten miesiąc i cały towar leży na półkach. Mamy również zobowiązania finansowe, które musimy regulować.
Jeden weekend oznacza dla nas utratę ponad 20 tys. zł obrotu, a cały tydzień to około 30–35 tys. zł utraconej sprzedaży. Koszty jednak cały czas rosną.
Czy ktoś miał podobną sytuację z Działem Bezpieczeństwa? Po jakim czasie konta zostały odblokowane? Czy istnieje jakiś sposób na skuteczny kontakt lub przyspieszenie weryfikacji?
Bardzo proszę o pomoc. Jesteśmy już naprawdę załamani tą sytuacją.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę o pomoc.
@7elevenbb podaj proszę numer głównej korespondencji która jest prowadzona w tej sprawie. Przyjrzę się temu
58878761
Dziękuję bardzo za dotychczasową pomoc.
Sprzedajemy na Państwa platformie od kilku lat. Wszystkie przesyłki zostały przez nas nadane, a wszelkie problemy z kupującymi są przez nas na bieżąco rozwiązywane. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ mija już kolejny tydzień, a nasza firma ponosi coraz większe straty.
Nie jesteśmy już w stanie swobodnie regulować podstawowych zobowiązań związanych z prowadzeniem działalności, a posiadamy również zobowiązania wobec Państwa w ramach Allegro Pragma, które chcemy terminowo spłacać. Przez lata zawsze udawało nam się dojść z Państwem do porozumienia, natomiast obecnie mam wrażenie, że odbijam się od ściany i nie otrzymuję realnej pomocy.
Bardzo proszę o pilną reakcję oraz wsparcie w tej sprawie, ponieważ uważam, że taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Od wielu lat prowadzimy uczciwą sprzedaż, wywiązujemy się ze swoich obowiązków i zależy nam wyłącznie na możliwości dalszego normalnego funkcjonowania oraz kontynuowania współpracy z Allegro. Dodam, że wszystkie paczki są nadane, a dyskusje rozwiązane.
@7elevenbb zweryfikowałam Twoją korespondencję. Otrzymałeś od nas dokładne wytyczne, co trzeba zrobić, aby konta zostały odblokowane. W tej kwestii nie mogę ze swojej strony niczego przyspieszyć, wymagania muszą zostać spełnione. Widzę też, że na obu kontach masz jeszcze otwarte dyskusje. Najważniejszą kwestią obecnie jest doprowadzenie do ich rozwiązania. Zachęcam Cię do przejrzenia dyskusji, jeżeli któreś z nich zostały rozwiązane, a nie zamknięte przez kupujących, zgłoś się do nas przez formularz (np. kanałem chat) i poproś o ich zamknięcie w związku z rozwiązaniem sprawy.
Dzień dobry,
chciałabym poinformować, że wszystkie dyskusje po naszej stronie zostały już zamknięte. Zgodnie z prośbą Allegro przesłałam również wiadomość z wyjaśnieniami i wdrożonymi działaniami. Wszystkie prośby oraz zalecenia zostały przez nas zrealizowane zgodnie z oczekiwaniami.
Bardzo proszę o pomoc i ewentualne wsparcie z Państwa strony. Prowadzimy sprzedaż od wielu lat, wszystkie problemy z klientami zostały rozwiązane, a zależy nam wyłącznie na możliwości dalszego normalnego funkcjonowania i prowadzenia działalności.
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
@7elevenbb super! Powprosiłam o weryfikację Twojej sprawy, jeszcze dzisiaj powinnaś otrzymać odpowiedź w korespondencji mailowej 58878761