Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
mam pytanie dotyczące ustawień rękojmi dla przedsiębiorców.
W każdej mojej aukcji w zakładce Reklamacje mam zaznaczoną opcję:
„Rękojmia wyłączona dla przedsiębiorców w zakresie dopuszczalnym przez prawo”.
Problem polega na tym, że kupujący nie zawsze widzi tę informację w podsumowaniu po zakupie (w szczegółach transakcji, wiadomości potransakcyjnej itp.). Zdarza się, że ta wzmianka po prostu się nie pojawia, mimo że była widoczna w opisie oferty.
Obawiam się sytuacji, w której np. po 20 miesiącach kupujący prowadzący działalność gospodarczą zgłosi reklamację z tytułu rękojmi — mimo że rękojmia była wyłączona w ofercie. W takim przypadku jak mam udowodnić, że to wyłączenie faktycznie obowiązywało, skoro w dokumentach, które kupujący otrzymał po zakupie, informacja ta może być pominięta?
Treścią umowy jest treść oferty, i to pod tym się kupujący podpisuje a nie pod tym co po zakupie otrzyma.
@www-lapkom24-pl Podaj przykład zamówienia, przy którym pojawił się ten problem.
Przykład. Zamówienie z aukcji 18132921341. Kupujący nie będzie miał dostępu do treści aukcji, bo po zakupie nie będzie już widoczna. Będzie opierał się wyłącznie na tym, co otrzyma wraz z przedmiotem, czyli na dokumentach zakupu. A tam brak info o wyłączeniu rękojmi.
@www-lapkom24-pl W tej ofercie są 2 zamówienia. Którego zamówienia dotyczy ten problem?