Autoryzacja nie powiodła się. 
 Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.

Witam.
Czy się coś zmieniło w godzinach podjazdowych DPD. Zawsze mieliśmy możliwość zamówienia kuriera do podjazdu do godziny 11:30. Dzisiaj o godzinie 11:00 już podjazd na dzisiaj nie był możliwy. 
Dodam że kurier odbiera przesyłki o 15 więc nie wiem w czym problem.  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   
 nat_not

nat_not

@Firma-Polmer Podaj mi numer zamówienia lub paczki, o którą chodzi.

nr podjazdu 20251007726945 , 22536868
 nat_not

nat_not

@Firma-Polmer Dziękuję. Konsultuję tę sprawę.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam. Czy coś wiadomo w tej sprawie. Minęło już sporo czasu a dalej jest z podjazdami tak samo. Zbyt wczesna godzina do której możemy zlecić podjazd na ten sam dzień nie ułatwia pracy, wręcz ją opóźnia. Proszę o jakieś informacje.
@Firma-Polmer nie ma opcji na zmianę, a już na pewno nie przed świętami. Kurierzy będą jeździć po 12-14h żeby zdążyć ze wszystkimi doręczeniami. Poczekaj aż zaczną odmawiać odbiorów paczek poza zleceniem bo i do tego może dość w szczycie prezentowym.

Kurier fizycznie odbiera u nas ok 15 godziny a zlecenie mogę zrobić tylko do 9 😕 a Allegro wydzwania by podnieść godziny graniczne bo sprzedaż spada. A faktycznie do przesyłek poza zleceniem może być problem aczkolwiek gdzieś kiedyś czytałem że samo Allegro stwierdzało że wystarczy jeden podjazd do przesyłek a resztę mają zabierać nawet bez
Oczywiście że allegro będzie namawiać do większej ilości wysyłek bo $$$ musi płynąć, ale jeśli chodzi o odbiory to ostateczne słowo ma przewoźnik. Możesz spróbować zadzwonić na infolinię dpd jakie jest ich stanowisko.
 nat_not

nat_not

@Firma-Polmer Przepraszam, że nie wróciłam z odpowiedzią wcześniej, ale jeśli chodzi o zgłoszenie z 7 października, problem został potwierdzony u przewoźnika i usunięty 9 października.
Obecnie nie mamy potwierdzenia, że występują problemy. Czy możesz wskazać konkretne przykłady, których dotyczy Twoje zgłoszenie?

Dzisiaj również nie mogłem zamówić podjazdu już od około godziny 9:30. A kurier odbiera od nas przesyłki od 13 - 16. Kiedyś na spokojnie można było te podjazdy DPD robić do godziny 11 na naszym terenie teraz już nie.
serio, odpuść sobie pisanie do allegro, kiedyś walczyłem żeby UPS przyjeżdżał mi później niż o 9:00 rano bo często były sytuacje że najpierw odbierał paczki potem dostawał na nie zlecenie, obiecywali że załatwione i nic się nie zmieniło do czasu aż UPS zrezygnował z obsługi allegro.
Przewoźnik decyduje, allegro może jedynie "informować" a sprzedający zaciskać zęby.
Jedynie na co mogli by mieć realny wpływ to na ich własnego kuriera Allegro ONE.
@Firma-Polmer od soboty zlecenia odbiorów na dany dzień zlecisz tylko do godziny 10:00
taka mała zmiana w dpd. Te godziny co allegro pokazuje to fikcja.

Fajnie. Bo zamiast próbować wydłużać czas dla klientów (u nas na wypi....jewie to bardzo ciężkie) to skracają możliwość nadawania przesyłek.
@Firma-Polmer dlaczego? kurier będzie przyjeżdżał po paczki jak zwykle tylko podjazdy trzeba zlecać wcześniej, rano jedną paczkę zrobić, zamówić podjazd, a potem ile paczek wpadnie to się wyśle.
Ja tak robię od lat z każdym przewoźnikiem, nikt nigdy nie liczył ilości paczek bo szkoda czasu.

kurier nie chce brać przesyłek bez zleceń, zawsze marudzi. Jeśli zamówienie wpadnie po godzinie nazwijmy to granicznej zamówienia podjazdu to nie da się więcej przesyłek zrobić tak by normalnie je nadać w ten sam dzień.
co to za kuriera tam macie? ja mam na zleceniu jedną albo dwie paczki a wysyłam czasem kilkanaście...

No tak też robię ale Sam stwierdziłeś/łąś wyżej że kurier może odmówić zabrania przesyłek bez podjazdu. I takowe informacje też mieliśmy od naszego kuriera odbierającego. Co prawda zawsze odbierał więc traktujemy to jak marudzenie ale zawsze,

Skąd ta informacja odnośnie zlecania odbiorów do godziny 10:00?
Bo właśnie u nas jest od wczoraj problem z zamawianiem kurierów a mamy automatycznie ustawione na chwilę po właśnie 10:00.
@GrawlasSP kurier mi powiedział, też by mi nie odebrał wczoraj paczek bo zlecenie wysłałem o 11:00 ale jest spoko więc podjechał nawet bez zlecenia.

No właśnie co kraj to obyczaj. Tych spraw nie jest wstanie usystematyzować Allegro a wymagania są. Kiedyś miła Pani z All dzwoniła i chciała by bardzo wczesną godzinę podjazdu kuriera zmienić i że powinniśmy się dogadać z kurierem by to zrobić, tylko jak dogadać się z kurierem który ma swoje trasy i nie zmieni ich tak by było dobrze dla wszystkich. Może to działa w dużych aglomeracjach gdzie zawsze alternatywę nadania takie przesyłki można znaleźć ale nie na naszym końcu świata.