Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Do oferty 13491967301, której przedmiotem sprzedaży jest plakat "Pink Floyd" Allegro dodało bez naszej wiedzy i zgody dodatkowe 5 zdjęć. Zdjęcia nie związane w żaden sposób z przedmiotem oferty. Są to zdjecia numer 5, 6, 7, 8 i 9.
O tym, że nasza oferta była edytowana przez Allegro i wprowadzono w niej istotne zmiany dowiedzieliśmy się przypadkowo. Allegro w żaden sposób nie poinformowało nas o zmianach w ofercie, nie wymagało także autoryzacji wprowadzonej zmiany.
W jaki sposób możemy brać odpowiedzialność za zmianę naszej oferty w takich sytuacjach?
Czy Allegro może się do tego oficjalnie odnieść?
Pozdrawiam, Łukasz
@nat_not Założenia tego procesu są błędne i prowadzą do patologii.
Jak wygląda proces obecnie:
1.) Publikuję 1 stycznia o godzinie 12:00 ofertę z kubkiem i jednocześnie wybieram z katalogu Allegro konkretny produkt z którym ją łączę. Oczywiście weryfikuję dane produktu i akceptuję je w takiej formie jak zostały wyświetlone w momencie łączenia z ofertą.
2.) W okresie następującym już po publikacji oferty, przyjmijmy 1 lutego o godzinie 12:00, ktoś decyduje się na zmianę na karcie produktów w katalogu Allegro a wykfalifikowany zespół Allegro po weryfikacji ją akceptuje. Zmiana polega na podmianie zdjęć kubka na zdjęcia laptopa.
3.) Zatwierdzenie przez wykfalifikowany zespół Allegro zmiany w katalogu produktów automatycznie wprowadzacie do mojej oferty z kubkiem. A więc od 1 lutego w mojej ofercie obok kubka Klienci widzą zdjęcia laptopa.
Dodając zdjęcia innego produktu niż pierwotnie opublikowane w ofercie to zmiana przedmiotu tej oferty. Wprowadzając zmianę tego elementu nie możecie zasłaniać się odpowiedzialnością sprzedawcy, który o wprowadzonej zmianie nie został poinformowany, nie miał możliwości jej akceptacji lub odrzucenia.
Zdjęcie produktu w ofercie jest równie istotnym elementem jak cena produktu. Idąc Waszym tokiem myślenia Allegro mogłoby zmienić cenę produktu w mojej ofercie w dowolny sposób i dowolnym czasie a ja jako sprzedawca musiałbym brać odpowiedzialność za tą zmianę.
Jeśli Allegro rzeczywiście uważna, że może dowolnie manipulować przy składnikach oferty sprzedających to czarno widzę naszą wspólną przyszłość na tej platformie.
Pani Natalio jak słusznie Pani zauważyła to sprzedawca jest odpowiedzialny za weryfikację zgodności oferty z produktem. Proszę jednak pamiętać, że odpowiadamy za dane które akceptowane są w konkretnym momencie i kształcie. Jeśli 1 stycznia zaakceptowałem zdjęcie kubka w ofercie nie znaczy to, że akceptuję też zdjęcie samochodu osobowego które zdecydujecie się tam umieścić kilka dni później. Nikt nie akceptuje umowy z przyzwoleniem na modyfikowanie jej w dowolnym momencie i formie bez zgody czy informowania o tym drugiej ze stron.
W obecnym kształcie, aby móc w pełni wziąć odpowiedzialność za zmiany dokonywane przez Was w naszych ofertach, musielibyśmy kilkać i weryfikować w każdej sekundzie, każdą z naszych kilkunastu tysięcy ofert pod kątem poprawności zamieszczonych tam zdjęć, opisów, parametrów i tytułów.
Szczerze, czy wykfalifikowany zespół Allegro nie domyślił się, że jest to po prostu niemożliwe?
Zmiany są dobre, ale te przemyślane i rozwiązujące problemy a nie je mnożące.
Największym problemem jest to, że bez naszej zgody zmieniacie istotne elementy naszych ofert a nie brak informacji o edycji w danych produktów.
@nat_not Zamiast "Mamy rozwiązanie" powinniście otagować wpis "Zamiecione pod dywan" 😠
@GaleriaObrazu @eplakaty zweryfikowaliśmy dokładnie sprawę. Zdjęcia, o których mowa w tym wątku, zostały dodane w dniu 23.03.2024 o godzinie 15:36 UTC przez Ciebie (lub osobę zarządzającą kontem Allegro). Dodałeś te zdjęcia do oferty za pośrednictwem narzędzia integrującego API, id 845255ad-f374-45ee-affa-488e33fe684f , opis sklep internetowy https://eplakaty.pl/
@Syrena_zT import zdjeć z katalogu Allegro do oferty ma miejsce przy okazji aktualizacji innych składników oferty przez API. Nigdy świadomie nie importowaliśmy zdjęć z katalogu do naszych ofert.
@GaleriaFlash I " po ptokach " A my nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi. Znam to z autopsji. Tematy które zaczynałam ( niektóre ponad 2 lata temu ) do dziś nie są rozwiązane, tak jak ten.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zastawiliście pułapkę na sprzedawców. Wredną, podstępną pułapkę. Przy aktualizacji oferty z pliku lub z API zaciągane są zdjęcia z Waszego Katalogu Produktów Allegro. Czasem śmieciowe. Ale odpowiedzialny za to jest sprzedawca, nie Wy.
Chodzi o to, żebyście mogli op&^% sprzedawców za Wasze błędy?
albo żeby musieli się tłumaczyć przed klientami i zbierać nagatywy? za Wasze błędy?
Dziękuję za automatycznie dodane zdjęcie pudełka, nie mającego nic wspólnego z oferowanym plakatem, do naszej oferty 13284355328. Do tego pudełko jest z logiem konkurencyjnego sklepu internetowego. Na prawdę pomocne 😖
Teraz europosters może mieć uzasadnione pretensje, że wykorzystujemy bezprawnie jego logo.
Klienci mogą mieć uzasadnione pretensje dlaczego zakupiony plakat nie został zapakowany tak jak na załączonych zdjęciach.
Jesteście pomocni, bardzo. Dobrze, że tak na siłę pomagacie. Dziękuję jeszcze raz jeśli jeszcze nie dziękowałem 🙄
@GaleriaFlash już działam w tej sprawie.
@_HolaOla_
działam znaczy naprawię tę jedną pozycję w Katalogu Allegro, czy może zgłoszę po raz kolejny problem z procesem zaczytywania zdjęć do Katalogu produktów albo doklejania do wystawionych aukcji zdjęć z Katalogu Produktów?
Obawiam się, że to pierwsze, ale zapytam. Z nadzieją na poprawę.
@Client:35386082 przykro mi, ale to drugie. Na ten moment nie mamy mechanizmu, który przy tak dużej liczbie ofert jaką w tej chwili mamy na Allegro, natychmiast wychwyci tego typu przypadki, a są to sytuacje jednostkowe.
@_HolaOla_
jednostkowe, tiaaa. Mnie to kosztowało opi&$ od pracodawcy, bo dokleiliście swoje zdjęcia do naszej oferty, po czym daliście upomnienie za niewłaściwe zdjęcia. Zgodnie z Waszą zasadą, że winny jest zawsze sprzedawca.
Wasz wina, ale to mnie ukarano. 🐸
W naszej ofercie (12781846495) z notesem Star Wars zamieściliście automatycznie dodatkowo zdjęcia innych produktów: piórnika i długopisu. Sprzedajemy jedynie notes więc dodane przez Was zdjęcia wprowadzają naszych Klientów w błąd. Oczywiście odpowiedzialnością za to obarczacie nas mimo, że o zmienie nie poinformowaliście nas i nie wiemy kiedy została do naszej oferty wprowadzona.
Zobaczcie zdjęcia poniżej. Czy uważacie, że to jest w porządku?
@_HolaOla_ i jaki jest status interwencji sprzed 3 dni?
@eplakaty w ofercie 13284355328 usunęliśmy z katalogu zdjęcie, które zgłosiłeś, więc jeśli zakończysz tę ofertę i ją wznowisz, problem zniknie. Pozostałe oferty zgłoszę do analogicznej edycji, ale szybciej załatwimy to jeśli podasz mi wszystkie oferty naraz.
W naszej ofercie numer 5398416042 Allegro zamieściło w sekcji "warianty od innych sprzedających" zdjęcia produktów z linkami do sklepu internetowego.
To przecież działanie na naszą szkodę. Czy Allegro może się do tego odnieść i wyjaśnić dlaczego w naszej ofercie promowane są adresy sklepów internetowych z identycznym asortymentem?
@eplakaty zdjęcia w katalogu są dodawane przez sprzedających. Już je usunęliśmy.
@Syrena_zT dziękuję, proszę jednak pamiętać, że dodane przez sprzedawców zdjęcia weryfikujecie Wy.
Łukasz
Allegrowicz 😁
Ooo a tu tak fajnie wrzuciliście do naszej oferty z plakatem Billie Eilish (12781520911) zdjęcia pudełek i jakiegoś obrazu albo ramki spakowanej w karton z bąbelkami. Nie stosujemy takich pudełek, bąbelków a już na pewno nie sprzedajemy żadnej ramki. Ale Allegro to tak lubi dodać coś na siłę od siebie, żeby sprzedający miał więcej zdjęć i najlepiej żeby się powtarzały takie same wiele razy albo więcej razy 🙈
Chcieliśmy podziękować za dodanie do naszej oferty 12781554549 z obrazem na płótnie dodatkowych zdjęć z meblami i adresem sklepu internetowego decoart24.pl
Rozumiem, że Allegro uważa za pomocne rozszerzenie naszej galerii o zdjęcia nie związane z ofertą i prowadzące do strony konkurencji?
@_HolaOla_ @Syrena_zT Czy Allegro nawiązało współpracę z decoart24.pl i w ten sposób ich promuje?