anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

POK - brak powiadomień

Plan_A
#7 Wielbiciel

Moje uszanowanie - wyłapałem w ciągu tygodnia 2 x POK - na duże sumy z powodu braku powiadomienia o wysłanej przez kupującego wiadomości w zamkniętej już reklamacji - rozpatrzona, zamknięta - po 2 tygodniach klient pisze tam wiadomość, ja nie odpowiadam, wołany jest konsultant, ten wiadomo 24h - ja nie odpisuj i POK. Zgłaszałem problem braku powiadomień do Allegro a POK, ale nie uzyskałem informacji.

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dlatego zapytam tutaj: Allegro napisało mi kiedyś wyraźnie - kontakt telefoniczny nie jest dla Allegro żadnym dowodem załatwienia sprawy - tylko oficjalne treści w wiadomościach reklamacji. Jeśli więc narzędzie dedykowane nie działa - jak wpływa to łagodząco na POK jeśli moim jedynym przewinieniem jest milczenie z powodu braku powiadomienia. Dzięki za odpowiedź.

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Plan_A! Czy możesz proszę podać przykład reklamacji, w których nie otrzymałeś powiadomienia o nowej wiadomości klienta? Będę mogła wtedy dokładniej zweryfikować zgłoszony problem. 

Przy rozpatrywaniu wniosków z Allegro Ochrona Kupujących, bierzemy pod uwagę jedynie wiadomości zawarte w czacie reklamacyjnym/dyskusji. Jest to jedyne źródło informacji, które jesteśmy w stanie zweryfikować - nie mamy dostępu ani wglądu do rozmów, które odbywają się po za naszymi narzędziami. Pamiętaj, że od decyzji o przyznaniu AOK i naliczeniu kosztów do Twojego salda, możesz się odwołać - wystarczy, że odpowiesz na naszą wiadomość mailową z informacją o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku klienta. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

Dziękuje za sprawny kontakt: 

Numer reklamacji
659730/2026
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Plan_A niestety nie wyszukuję reklamacji z tym numerem. Czy możesz proszę podać numer zamówienia? 

Sandra
oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

91ebdcd0-ea5c-11f0-bcfa-093335ccf30b 🙂

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Plan_A dziękuję! Widzę, że wiadomość mailowa z informacją o nowej wiadomości w reklamacji została wysłana 25 maja, o godzinie 12:33, o tytule "Nowa wiadomość w sprawie reklamacji (tutaj login klienta): PÍLA 8" + ZÁHRADNÉ NOŽNICE 30mm + 2 Batérie + NADSTAVEC | Súprava záhradného náradia". Sprawdź proszę skrzynkę mailową, czy wiadomość od nas nie trafiła przypadkiem do folderu SPAM. 

Sandra
oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

Pani Sandro owszem 25 maja o godzinie 12:30 - jako decyzja POK. Kupujący wysyłał mi wiadomości od 25 kwietnia. 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Plan_A Konsultuję Twoje zgłoszenie z zespołem, który zajmie sie weryfikacją kwestii powiadomień. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

Bardzo bym prosił. Mają Państwo rozumiem świadomość takiej sytuacji, że mam 19 stron wiadomości oznaczonych jako - nieodczytane - mimo że ostatnią wiadomość pisałem ja. Oraz jakieś dziesiątki stron - oczekuje na odpowiedź - mimo, że również ostatnia odpowiedź należy do mnie. Jeśli odezwie się gdzieś tam klient - nie jestem w stanie tego wyłapać, ale POK od Państwa wyłapie w mgnieniu oka, że tak powiem przewrotnie 🙂

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Plan_A u nas też allegro wypłaciło pok bez wcześniejszego poinformowania o tym fakcie, że procedura została uruchomiona

źle się dzieje na allegro

oznacz moderatorów

Plan_A
#7 Wielbiciel

Czy udało się Pani uzyskać informacje?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Plan_A Przykro mi, ale jeszcze nie otrzymałam odpowiedzi. 

Wiktoria
oznacz moderatorów