anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pomylona przesyłka ze zwrotem leży i czeka bo Allegro ma kupującego i sprzedających... gdzie?

fox_paws
#13 Ambasador#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Drugi miesiąc leży u mnie przesyłka ze zwrotem i czeka, aż Allegro zlituje się nad trzema stronami tej farsy, a było to tak:

- 18. września kurier Allegro One, oczywiście bez żadnego powiadomienia ze strony przewoźnika, miał doręczyć zwrot. W związku z urlopem nie zastał nikogo, więc wrzucił był sobie radośnie paczkę za płot, gdzie leżała w trawie przez 3 dni
- 23. września przesyłka została otwarta i okazało się, że Allegro One pomyliło adresatów i jest to zwrot do innej firmy. Jednocześnie tego samego dnia dotarł właściwy zwrot. Z taką samą etykietą, ten sam numer przesyłki 😂
Został też zidentyfikowany numer zwrotu, co powinno doprowadzić do natychmiastowego ustalenia właściwego adresata
- 26. września dostałem zapewnienie o zamówieniu kuriera po odbiór pomylonej przesyłki
- minęły 4 tygodnie...
- 21. października przypomniałem, że paczka nadal leży u mnie i dostałem informację, że została zgłoszona do odebrania przez kuriera
- jest 23. października i paczka nadal leży u mnie, a kuriera jak nie było, tak nadal nie ma...

Od poniedziałku będę naliczał opłatę za bezumowne magazynowanie przesyłki.

Proponuję też szanownym pracownikom Allegro oraz Allegro One udanie się do proktologa, aby sprawdził, gdzie mają kupującego, który od miesiąca czeka na zwrot pieniędzy i sprzedających, których towar i przesyłki traktowane są w taki sposób.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@fox_paws przepraszam, że Twoja sprawa przeciąga się w czasie. Widzę, że dzisiaj poprosiliśmy Cię o podanie wymiarów paczki i opiekujemy się Twoim zgłoszeniem. Dodatkowo wysłałam prośbę do oddziału o szybką interwencję. 

Sandra
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Sa_nova jakie przepisy zobowiązują @fox_paws do mierzenia przesyłki?

wymiary przesyłki ma przecież kurier

oznacz moderatorów

fox_paws
#13 Ambasador#

@RED Najwyraźniej kurier nie ma nic, nawet pojazdu, skoro przez ponad miesiąc nie mógł przyjechać

oznacz moderatorów