anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Potwierdzenie tożsamości dla allegro finanse

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Od kilkunastu dni próbuję potwierdzić tożsamość dla allegro finanse. Od kilkunastu lat jestem sprzedawcą.

Niestety ciągle coś jest nie tak, ciągły błąd i czekanie w nieskończoność. 

W jaki inny sposób można potwierdzić tożsamość i po co to robić jak od tych kilkunastu lat jest się sprzedawcą na allegro i tą tożsamość do tej pory potwierdzało się już kilka razy?

Teraz jest wprowadzone kolejne udogodnienie dla sprzedających, które oczywiście jest niedopracowane.

Nie wiem, czy w allegro jest przeświadczenie, że sprzedawcy mają mnóstwo wolnego czasu i mogą bawić się bez końca w poświadczanie swojej tożsamości?????????

Gdzie i jak można załatwić to od ręki bez zbędnych formalności?

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @BIO-KIOSK, z tego co widzę złożyłeś już wniosek i oczekuje on na weryfikację. Musisz dostosować się do wytycznych, jakie są zapisane we wniosku. Dokument tożsamości do weryfikacji musi być w pełni widoczny na zdjęciu. Jeżeli chcesz umieścić na zdjęciu jakiekolwiek napisy, możesz to zrobić obok dokumentu, nie mogą one nachodzić na niego.

Czy oprócz tego napotkałeś inny problem podczas weryfikacji?

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Weryfikacja już trzeci raz wróciła

Nie było problemu kiedyś z przelewy24 PayU. Jest problem z allegro finance. Wysyłam zdjęcie zgodnie z wytycznymi. Funkcjonuję w śtodowisku internetowym bez problemu. W związku z działalnością poza allegro potwierdzałem też  tożsamości i nigdy nie było problemu z czytelnością dokumentów. Tylko tu 3 razy wysyłam i nic. Czy jest inny kontakt z allegro finance, weryfikacja allegro finance niż narzędzie udostępnione na allegro. ?  jest

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@BIO-KIOSK już to konsultuję, wrócę do Ciebie z informacją 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@BIO-KIOSK dostałam informację, że zostałeś poproszony o ponowne załączenie zdjęcia i obecnie sprawa czeka na rozpatrzenie przez PayU, co może trwać do kilku dni. Proszę Cię o cierpliwość. Wkrótce powinieneś otrzymać informację. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Trzy razy już robiłem to samo, za każdym razem to samo
Najchętniej zrobiłbym przelew weryfikacyjny, bo w takim tempie weryfikacji, to do 18 października nie zdążę zweryfikować. Zacząłem w połowie sierpnia

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@BIO-KIOSK przykro mi, ale pozostaje uzbroić się w cierpliwość. Aktualnie Twój wniosek czeka w kolejce do rozpatrzenia. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Dlaczego od wczoraj mam wstrzymane wypłaty?
Termin na weryfikację miałem do 18 października, 
Mam dzisiaj potwierdzenie, ze wszystko jest ok
Dlaczego allegro przetrzymuje moje pieniądze? 7000zł
Wypłaciłem 4tys, 7000 tysięcy nie mogę wypłacić

oznacz moderatorów

BIO-KIOSK
#10 Popularyzator

Wypłaciłem, ale przez 2 dnia nie otrzymywałem wypłat, pomimo, iż termin na weryfikacje miałem do 18 października 2025

oznacz moderatorów