Powiązanie produktu z ofertami

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.
Allegro w jednym z ogłoszeń motoryzacyjnych (8811432376) pomimo, że tego nie chciałem powiązało mi ofertę z sugestią Allegro. Problem w tym, że zmieniła się nie tylko pojemność silnika i moc (niewielka różnica, ale mimo wszystko z dokumentami już się nie zgadza), ale Allegro zmieniło mi w ofercie skrzynię biegów z automatycznej na manualną, a to jest gigantyczna różnica. Nie mogę tej oferty nawet normalnie edytować, żeby to zmienić. Mogę i mogłem podczas wznawiania powiązanie usunąć, ale wtedy wszystkie dane techniczne i wyposażenie muszę wypełniać od początku. Dokładnie to samo mnie czeka jeśli teraz będę chciał edytować tą ofertę. Proszę to poprawić.
Pozdrawiam.
PS. Z ciekawostek dropsa: podczas wysyłania tego posta pojawiła mi się informacja:
"Twój post został zmieniony, ponieważ w treści wiadomości znaleziono nieprawidłowy HTML. Usunięto nieprawidłowy HTML. Sprawdź wiadomość i wyślij ją, gdy uznasz, że jest ona prawidłowa."
Świetnie, ale ja z żadnych tagów HTMLa nie korzystałem w tym momencie.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Otrzymam odpowiedź czy mogę ofertę edytować i powiązań się pozbyć czy muszę ręcznie znowu wszystko wypełniać i jak znam życie za chwilę Allegro znowu błędnie powiąże mi ofertę?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@POL_GUM_DUET Konsultuję tę sprawę. Proszę Cię o jeszcze odrobinę cierpliwości.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@POL_GUM_DUET Jeśli w formularzu wystawiania wybrany produkt ma niepoprawne dane, możesz zgłosić ich aktualizację i przekazać w zgłoszeniu ważne informacje, których brakuje. Aby to zrobić:
- w oknie, w którym możesz potwierdzić produkt, znajdziesz przycisk "Zgłoś błąd w produkcie".
- Po kliknięciu przeniesiemy Cię do formularza zgłaszania błędów w produkcie.
- Zobaczysz parametry, opis i zdjęcia produktu. Możesz zaktualizować niepoprawne dane.
- W polu "Inne sugestie" dotyczące produktu możesz zgłosić dodatkowe informacje, np. brak istotnych parametrów.
- Zgłoszenie wyślesz przyciskiem "Zapisz".
- Przeniesiemy Cię do strony, na której możesz kontynuować proces wystawiania oferty, gdzie możesz:
- Wystawić ofertę z produktem. Przeanalizujemy twoje zgłoszenie i w przypadku pozytywnej weryfikacji - poprawimy dane w produkcie.
- Kontynuować bez wybierania produktu.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Podczas edycji aktywny mam tylko przycisk "zmień".
Po kliknięciu w niego mogę usunąć produkt z oferty. Nie ma opcji zgłaszania.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@POL_GUM_DUET Opcja, o której pisałam, jest widoczna przy potwierdzeniu produktu. Spróbuj więc usunąć produkt z oferty i następnie postępować zgodnie z tym, co napisalam.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czy próbuję wyszukać po Vito, Westfalia, Marco Polo itp otrzymuję

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
I co @nat_not ? Temat zdechł?
W dalszym ciągu moja oferta ma wprowadzać w błąd?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Niestety Panie kolego, ale z tym jest ogromny problem. Mnóstwo produktów, które zostają automatycznie przypisane, ma błędy w specyfikacji. I teraz jak ktoś kupi u Ciebie taki towar z błędną specyfikacją, to dostaniesz ładnego negatywa, że produkt nie jest zgodny z opisem 🙂 I zobacz, to Ty masz zgłaszać allegro jakieś błędy, to Ty masz za nich rozwiązywać problemy, które sami narobili. Fajnie, nie?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Żarty sobie robicie. Tylko tyle napiszę.
Czekać tyle czasu na jakąkolwiek odpowiedź. Dno dna.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
No i mamy ciąg dalszy tematu....
Ogłoszenie się wczoraj zakończyło (w trakcie jego trwania edytowałem ofertę i ponownie ręcznie pouzupełniałem wszystkie dane samochodu, bo Allegro ciągle proponowało mi połączenie produktu z ofertami a ciągnięcie tego wątku nie miało już dla mnie sensu ani nie miałem na to czasu a nikt z tutejszych pracowników Allegro nie był w stanie mi pomóc) a dziś chciałem je wznowić.
I wracamy do punktu wyjścia - chcę dziś wystawić ogłoszenie a Allegro wymusza na mnie połączenie mojej oferty z parametrami proponowanymi przez Allegro. Oczywiście one nadal nie są poprawne (pojemność silnika jest błędna, moc i w dalszy ciągu skrzynia biegów!).
Jeśli wybiorę usunięcie produktu z oferty ponownie muszę wypełniać wszystkie wymagane parametry. Jeśli wybiorę aktualizację oferty to Allegro wprowadza ogłoszeniem moich klientów w błąd.
Pytanie do @msniezek @nat_not @cloudcloud co mam zrobić w tej sytuacji? Za każdym razem ponownie uzupełniać wszystkie parametry, bo Allegro nie jest w stanie tego naprawić czy mam wprowadzać klientów w błąd? Oczywiście dodaję screena, bo bez niego nic nie da się zrobić.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@POL_GUM_DUET Sugeruję, żebyś nie korzystał z opcji wznawiania oferty, tylko podjął próbę jej wystawienia od podstaw, a następnie zgłosił błąd w produkcie, zgodnie z instrukcją, którą zamieściłam wyżej. Pozwoli to uniknąć podobnych problemów w przyszłości.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wystawiłem ofertę od samego początku, nie wznawiałem, nie skorzystałem z opcji "wystaw podobną". Nigdzie nie zauważyłem opcji zgłaszania błędu w produkcie. A jako, że lubicie screeny to załączam ich kilka - wystawianie oferty krok po kroku.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@POL_GUM_DUET Czy wybrałeś produkt? Jeśli nie wybrałeś produktu, nie mogłeś skorzystać z opcji "Zgłoś błąd w produkcie", widocznej w oknie, w którym możesz potwierdzić produkt.
Jeszcze raz wrzucam całą instrukcję:
"Jeśli w formularzu wystawiania wybrany produkt ma niepoprawne dane, możesz zgłosić ich aktualizację i przekazać w zgłoszeniu ważne informacje, których brakuje. Aby to zrobić:
- w oknie, w którym możesz potwierdzić produkt, znajdziesz przycisk "Zgłoś błąd w produkcie".
- Po kliknięciu przeniesiemy Cię do formularza zgłaszania błędów w produkcie.
- Zobaczysz parametry, opis i zdjęcia produktu. Możesz zaktualizować niepoprawne dane.
- W polu "Inne sugestie" dotyczące produktu możesz zgłosić dodatkowe informacje, np. brak istotnych parametrów.
- Zgłoszenie wyślesz przyciskiem "Zapisz".
- Przeniesiemy Cię do strony, na której możesz kontynuować proces wystawiania oferty, gdzie możesz:
- Wystawić ofertę z produktem. Przeanalizujemy twoje zgłoszenie i w przypadku pozytywnej weryfikacji - poprawimy dane w produkcie.
- Kontynuować bez wybierania produktu".
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak wpiszę "vito westfalia" to nie wyszukuje mi nic.
Jak wpiszę " vito" to znajduje mi masę ofert.
Jak wpiszę "vito 638" to wyszukuje mi kilka ofert FURGON (blaszak) i pięć AUTOBUS
Jak wpiszę "vito 638 2.2" to mam trzy oferty - każda FURGON (blaszak).
A to nie jest FURGON ani tym bardziej blaszak. Co mam zgłosić? To nie błąd, po prostu nikt nie uwzględnił takiej opcji, że Vito może być osobowe. Ba, może być kamperem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Na poprawę danych w katalogu Allegro można czekać nawet 3 miesiące. Tyle zajęło Wam poprawienie bzdury przy drukarce laserowej Brother gdzie zamiast mono było wpisane, że ma wydruk kolorowy.
Poza tym czemu przy tworzeniu tego katalogu nie korzystacie z oficjalnych stron producentów. Akurat przy elektronice wszystko można tam znaleźć. Zamiast tego korzystacie z jakiś randomowych sklepów i parametry jak małpy kopiują ludzie kompletnie nie obeznani z danym produktem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
a jak ci Kupujący pójdzie inspekcji handlowej na skargę z Brotherem
to możesz się spodziewać próby mediacji a potem kontroli, przy której
Ci wyjaśnią, że ty odpowiadasz za ogłoszenie nie allegro wraz z odpowiednią karą
Kupujacy nie ma żadnej informacji od Allegro, że to ono określiło drukarkę mono jako kolor
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@REDwiem. Mamy co prawda info wpisane, że parametry zamieszcza Big All a my nie mamy tam możliwości ingerencji. Jednak przy konsumencie powołującym się na rękojmię pozostanie uznać reklamację a odszkodowania dochodzić przed sądem cywilnym.
Swoją drogą na samym początku produkturyzacji (kto wymyślił takie hasło?!) można było edytować wszelkie dane. Później Big All orzekł, że pozjadał wszelkie rozumy i wie lepiej niż specjaliści z danej branży co sprzedają. i-d-i-o-t-y-z-m jakich mało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
oferta jest widoczna dla Kupującego jako oferta konkretnego sprzedawcy
nie ma w żadnym miejscu wzmianki, że formularz wypełniło allegro - w swoim regulaminie serwis także nie poczuwa się do żadnej odpowiedzialności
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@REDwiem, że się do tego nie poczuwa. Taką perełkę właśnie znalazłem - oferta to telewizor Sharp, a co to jest wg Allegro? Konto Netflix 😂🤣
Może @nat_not nam wyjaśni dlaczego np. w takim dziale jak elektronika, przy produktach znanych marek, tworzący katalog nie korzystają z oficjalnych stron producentów?
Przy okazji jeszcze jedno pytanko - jak wytłumaczyć w oficjalnym katalogu Allegro pozycję, która podobno jest zabroniona i nielegalna. To już nie jest nawet śmieszne, to tragedia...
https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2018/07/19/allegro-netflix-tanie-konta-zakaz/
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »