Witam, ponownie Allegro usuwa mi aukcje w których nie wprowadzałam zmian prosze o interwencje @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
aukcja : 18164385482, 18171159206,
@MMOStock Wszystkie informacje otrzymałeś w mailu. Otrzymaliśmy zgłoszenie odnośnie Twojej oferty:
"dostaliśmy zgłoszenie, że Twoja oferta może naruszać regulamin Allegro i/lub przepisy prawa. Zweryfikowaliśmy ją i usunęliśmy ze wszystkich rynków, na których była dostępna."
Jeśli chcesz znać więcej szczegółów, skontaktuj się przez formularz.
Pani N_Niokita, nie chce mi się znowu dramy tworzyć z wami, prosze o wnozwienie aukcji, sytuacjja miała miejsce wiele razy i nie uwierzy Pani, za każdym razem mnie przepraszaliście za pomyłkę, tak więc czekam na intwrwencję, czy mam tutaj załączyć dziesiątki waszych przeprosin z błądne usuwanie aukcji?
Powus usunięcia "W trakcie trwania Twojej oferty wystawiony przedmiot lub jego istotne cechy uległy zmianie."
problem jest taki że w aukcji o jej wystawienia zmianiała sie tylko cena, tak więc usunięcie jej jest po prostu pomyłką, aukcje 18164385482, 18171159206,
Proszę ta sama sytuajc i co 99% aukcji które usuneliście były usunięte błędne za co przepraszaliście
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/allegro-usuwa-mi-aukcje-w-kt%C3%B3rych-nie...
@MMOStock nie usunęliśmy Twoich ofert za zmianę ceny, tylko zgodnie z komunikatem, zmianę w ich warunkach. W opisie w ofertach 17934511452, 17953130006, 17953131502 był sezon 10, a zmieniłeś go na 11. Nie dotyczy to ofert 18164385482, 18171159206 - tutaj wszystko było w porządku, więc przepraszam za nasz błąd i już możesz je wznowić.
Jednak usunięte zostały znowu auikcje które są wystawione poprawnie,kolejny raz tego nie rozumiem...
Halo o co znowu chodzi zakończono mi 8 aukcji, aukcji które tworzyły katalog od od 0 , sam je robiłem od 0 więc jakim cudem mogę być błędnie połączone z katalogiem "?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
"
Możliwe przyczyny
Oferta była połączona z niewłaściwym produktem,
Oferta niewystawiona poprawnie jako zestaw – sprawdź, jak to zrobić."
Prosze o wznowienie aukcji i podpięcie ich ponownie co z wami ejst nie tak.. ?
To jakieś żarty, konkurencja wystawia ofertę z katalogu który ja utworzyłem po czym wprowadza w nim zmiany, a wy mi usuwacie aukcje choć katalog jest w 100% kompletny i ma prawidłowe parametry, i jest w 100% zgodny z regulamienm, on wprwadza zmiany system je zatwierdza i tym sposobe usuwa mi aukcje, a wy na to pozwalacie żarty jakieś...
Kolejna aukcje usunięta, sprzedający QUODER wystawia aukcje, wprowadza zmiany w moim kataloguj a wy usywacie mi aukcje bez opcji wznowienia proszę o to dowody
@MMOStock Twoje oferty, a przynajmniej ta wskazana na zrzucie, została usunięta, nie dlatego, że były nieścisłości w katalogu miedzy produktem a Twoją ofertą, tylko dlatego, że produkt, z którym była połączona, został usunięty.
Wyjaśniam dlaczego tak się stało, wrócę z odpowiedzią.
Ale Pani nie musi mi wyjaśniac czemu tak sie stało bo ja doskonale to wiem to ja wyjaśnie jak to działa, jeśli chce zaskodzić konkurencji i usunąć jej produkt jest to bardzo proste:
1. Wystawiam aukcje z istniejącego katalogu jakiegoś przedmiotu
2. Klikam "Zgłąś błąd w produkcie"
3. Zgłaszam zmiany które nie mają nic wspólnego z prawdą np że (jedna listerka jest źle, lub ilośc sztuk jest np z 1 na 2)
4. Wysyłam zgłoszenie o zmianę
5. Allegero wprowadza zmiany bez jakiejkolwiek weryfikacji i tym sposobe aukcje zostają usunięte z Allegro gdyż ich katalog przestaje istnieć.
Skąd to wiem? bo wyłącznie dla testu zrobiłem taką próbę ze swoją aukcją i zmieniłem 1 literkę i system Allegro usunał aukcje ze względu iż już katalog tej aukcji został zmieniony i usunięty , to jest chore, konkurencyjjna firma usuwa mi w ten sposób aukcje na co mam dowody, jest to działanie na szkodę mojej firmy i raczej działanie niezgodne z regulaminem gdzie mogę to zgłosić?, przecież w ten sposób można usunąć dowolna aukcje i katalog z allegro jak wy to weryfikujecie? czemu zmiana wartości usuwa aukcje, a nie poprawia jej bez usuwania katalogu
@MMOStock to nie działa tak jak opisałeś. Zgłoszenia błędów w katalogu są weryfikowane i jeśli zmiana jest niepoprawna lub jest w niej literówka, nie zostanie zaakceptowana. Produkty nie są automatycznie usuwane, gdy ktoś zgłosi w nich błąd, nawet jeśli to zgłoszenie zostanie zaakceptowane.
Jeśli uważasz, że inna firma działa na Twoją szkodę, możesz to zgłosić za pomocą formularza.
Przecież przed chwilą usunał sobie aukcje w 1min w ten sposób zgłosiłem zmienię 1 litery i aukcje została zakończona przez system 😉
@MMOStock podaj mi proszę numer tej oferty, sprawdzę to.
np ta aukcja, wystawiłem ją dałem zgłoś zmiany, wpisałem 3 zmiany, aukcja została usunięta
18185903855 mimo że była wystawiona poprawnie, i te zmiany nic nie wnoszą realnie.
@MMOStock a pamiętasz, jakie zmiany zgłosiłeś?
Pytam, ponieważ produkt, z którym była połączona Twoje oferta został usunięty dzisiaj o 14:15, a Twoja oferta była z nim połączona od 14:03.
Wcześniej była połączona z tym produktem, który nie został usunięty.
chyba zmieniałem wartość parametr ilość na "1" i produkt na "rankingowy" , ale właśnie o to mi chodzi, jakim prawem Allegro usuwa produkty z katalogu allegro a nie wprowadza zgłoszonych zmian? czemu ?
@MMOStock a czy po zgłoszeniu zmiany, wybierasz na formularzu "wystaw ofertę z tym produktem"?
Nie, wystawiłem przedmiot, zgłosiłem zmiany, przedmiot został usunięty, i na tym był koniec.
@MMOStock sprawdziłam to teraz i zgłoszona zmiana, została zaakceptowana, ale to nie sprawiło, że produkt został usunięty, więc podejrzewam, że to zbieg okoliczności, że produkty zostały usunięte z katalogu (innymi słowy byłyby usunięte, gdybyś nie zgłosił do nich żadnych zmian).
Dopytuję jeszcze o te usunięcia, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.