anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro usuwa mi aukcje, w których nie wprowadzałem żadnych zmian

MMOStock
#11 Animator

Allegro usuwa mi nowe aukcje, całkiem wystawione od 0 w których nie wprowadzałem zadnych zmian powód:

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

O co chodzi? jakim prawem usuneliscie mi 150 aukcji w których nie wprowadziłem  zmian a wczoraj wystawiłem je całiem od 0 ?

Jak można usuwac aukcje którw utworzyłem wczoraj, lub aukcje które mają rok, i nie były modyfikowane nigdy oprócz ceny co jest z wami, oczekuja wznowienia wszysktich aukcji
rv.png

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @MMOStock. Zweryfikowaliśmy to i rzeczywiście niektóre z ofert zostały błędnie zakończone, za co najmocniej przepraszam.
Działania, które podjęliśmy na pozostałych ofertach były zasadne, ponieważ naruszyłeś Regulamin (zgodnie z otrzymanym mailem). Przywróciliśmy możliwość wznowienia zakończonych ofert, jednak nie mamy technicznej możliwości aby je za Ciebie wznowić. Możesz wznowić tylko te oferty, w których nie wprowadzałeś żadnych zmian - zmiana właściwości oferty to poważne naruszenie. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Prosił bym Administratora o rozwage w swoich działaniach, kupiuj wklej, usunał 99% aukcji fakt nie wznowiłem ok 10 z ze 100 usniętych, proszę, ale tylko 10 było edytowane i to w sposób nieznaczny, a usunięto mi wszystko...,udało się wznowic ale gdzie podziała się sprzedaż na tych aukcjach?, usuneliście ilość sprzedanych sztuk jakie aukcje miały przez usunięciem

oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Zarty sobie ktoś w Allegro robi? no prosze was ile można, wczoraj usuneliście mi 99% aukcji, po czym dostałam przeprosiny w 3 mailach wznowiłam wszystkie aukcjie, które Wy zweryfikowaliście, i wy umozliwiliście mi ich wznowienie, i dokladnie była tam oferta 17926312668 , została wznowiona bez żadnych zmian ani 1 liczba ani 1 słowo nie została zmienione, a dziś mi usuneliście je za ten sam powód co wczoraj, prosze o zaprzestanie tych praktyk!, ile można!!!  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_    Aukcja od zawsze oferuje to samo tam nie ma żadnych zmian

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MMOStock Konsultuje tę sprawę.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MMOStock Dostałam potwierdzenie, że nie doszło tutaj do błędu. Ta oferta łamie zasady.

Było: 1x = Zestaw run do złożenia Shroud (6 BAC + 6 KRY + 6 MONI), a obecnie w ofercie jest: 1x = Zestaw run do złożenia Shroud (1 BAC + 1 KRY + 1 MONI) + 100.000 Złota.

Prosimy Cię o sprawdzenie wszystkich swoich ofert. Te, w których dokonałaś zmian w składzie zestawu/produktu, powinny zostać niezwłocznie zakończone.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Niiby jakim cudem? przeciez wchodze w zakładkę Moje Zamówienia; Wklejam 17926312668
Widze 1 zakup tej aukcji to Oferta z dnia zakupu 25 wrz 2025, 19:13 klikam Opis i widzę przeciez jak było, i dziś ostatni zakup z dnia Oferta z dnia zakupu 27 wrz 2025, 10:11 i jest tak samo, wy chyba, wklejm przecież w google numer tej oferty i widze że wszystko się zgadza,co ja sobie edytowałem numer oferty? proszę tutaj dowody co z wami jest nie tak ? 
zestaw.pngzestaw2.png

Jak gdzieś było Było: 1x = Zestaw run do złożenia Shroud (6 BAC + 6 KRY + 6 MONI), to przeciez nie w tej ofercie, przecież nawet jeśli tak było, a nie było ofert zakupu, to przeciez mam prawo poprawić aukcje, mam 12godzin na jej edycje, jesli nie było ofert zakupu.

oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

MMOStock_0-1758968608415.png

oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Czy mnie oboowiązuje jakiś inny regulamin niz ten wklejony tutaj?  bo z tego co czytam to mogę edytowac wszystko co chce nawet jesli były ofertu zakupu, to regulamin z waszej strony ?

MMOStock_1-1758968833631.png

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Czy mnie oboowiązuje jakiś inny regulamin niz ten wklejony tutaj?  bo z tego co czytam to mogę edytowac wszystko co chce nawet jesli były ofertu zakupu, to regulamin z waszej strony ?

Potrafie czytac i znam regulamin, mogę zmieniac parametry dowoli, jeśli nie zmianiam właściwiości produktu, niby Rozumiecie co oznacza słowo Parametr ? to zazwyczaj Cyfa Liczba, długość, waga, a rozumiecie co to Właściwość produktu? to np Materiał jaki został użyty, tutaj Runy pozostają takie same zmienia sie ich parametr co jest dozwolone wg regulaminu, właściwości tych run sie nie zmieniają ciągle robią to samo czy jest ich 1 czy 10.

Zmiana opisu
W każdym momencie – nawet wtedy, gdy doszło w niej do sprzedaży.
Zmiana parametrów
Możesz zmienić parametry oferty jedynie, jeżeli nie zmienia to właściwości produktu, zgodnie z artykułem 5.5 regulaminu.

MMOStock_1-1758968833631.png

Wy rozumiecie o co chodzi? Właściwości - Nie moge zmienić w aukcji sprzedaży RUN z gry np na Złoto, ale parametr mogę zmienić czyli 1 rune mogę zmienić na 6 run, to jest parametr

oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Halo? Pani Moderator,  PARAMETRY tej aukcji nie uległy zmienie, Opis mogę edytować dowoli tak mówi regulamin czy była oferta zakupu czy nie co jest ???

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MMOStock Ta sprawa jest ponownie konsultowana. Proszę o cierpliwość.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@MMOStock Dostałam informację, że decyzja w sprawie usunięcia oferty zostaje podtrzymana. W ofercie wprowadzono zmiany, o których pisałam wyżej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MMOStock
#11 Animator

Rozumiem, czyli macie regulamin który kompletnie jest bez sensu bo jedno wyklucza drugie. Pozdrawiam sprawa zamknięta.

oznacz moderatorów

D3Companion
#9 Pomysłodawca

Witam, bardzo prosze o przychylenie się do mojej sprawy, ta sama sytuacja Administrator usunął mi aukcje w których edyttowałem tło miniatury z niebieskiego na białe, zeby dostosowac miniature lepiej do wymogów? ani 1 słowo w tytule, treści oferty i ilości oferowanego przedmiotu nie uległo zmienie, a jedynie miniatura która przedstawia to samo i taką samą ilość, zmieniło sie jedynie zdjęcie na ładniejsze i białe, bardzo proszę o weryfikację, aukcje niektóre maja kilka dni i zostały skasowane od tak..
17857860754,  17857858487, 17857859778, 17892452559,17889940139,17889939177.

oznacz moderatorów

D3Companion
#9 Pomysłodawca
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @D3Companion. Umożliwiliśmy wznowienie części ofert - możesz je ręcznie wznowić, jednak pamiętaj, że zmiana właściwości oferty to poważne naruszenie. Pozostałych działań nie cofniemy, ponieważ były zasadne.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

D3Companion
#9 Pomysłodawca

Dziękuje 

oznacz moderatorów

D3Companion
#9 Pomysłodawca

17892452559 ta aukcja miała tylko 4 oferty sprzedaży jest świeża i nie była edytowana, lecz nie mogę jej wznowić, sprawdzilem historie tej aukcji,  1 zakup był 15 wrz 2025, 20:09  i nic od tego czasu w niej nie było edytowna prócz zdjęcia, to ostatnia z oferta która niesłusznie została usunięta.

oznacz moderatorów