Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Teraz zauważyłem, że nie została nam oddania prowizja ze sprzedaży z dnia 2 maja (numer zamówienia: a412380-2732-11f0-9baa-1b8d99552bc2)
Klient nawet nie otworzył kartonu (do czego przyznał się w dyskusji), po samym kartonie stwierdził że wysłaliśmy mu co innego (?) i przy paczkomacie nadał zwrot, powód zwrotu to oczywiście "towar inny niż zamówiony".
Wytłumaczyliśmy mu, że towar wysłaliśmy poprawnie, wykręcał się że skoro tak, to czemu wysyłamy towar w nieoryginalnym kartonie (ciężko wysłać coś w "oryginalnym opakowaniu", co przychodzi w kartonie zbiorczym po 50 sztuk, a klient zamówił 4 sztuki. Taki "zbiorczy karton", a raczej tekturka, i tak musiałaby zostać zapakowana w inny "nieoryginalny" karton). Sprzedaż dotyczyła 4 opakowań fotorożków.
Nieważne, pieniądze zostały mu zwrócone, jednak my nie otrzymaliśmy zwrotu prowizji, o co bardzo proszę.
Powód odrzucenia prowizji to:
Nie bardzo widzę sens procederu, wedle którego widzimisię klienta decyduje o tym, czy zostanie nam zwrócona prowizja, czy nie, dlatego proszę o oddanie należnych nam pieniędzy (tak, za smarta też).
Dzięki!
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@foto-hurtownia konsultuję to, proszę o chwilę cierpliwości - wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@gdvorek I jak?
@foto-hurtownia otrzymałem informację, że nie ma zamówienia o takim numerze. Proszę podaj prawidłowy numer zamówienia.
Faktycznie, urwało jeden znak, przepraszam. Poprawny numer to: ca412380-2732-11f0-9baa-1b8d99552bc2
@gdvorek I jak?
@foto-hurtownia otrzymałam informację, że konieczne będzie odwołanie się od decyzji, zgłoś to proszę za pomocą tego formularza. Wtedy otrzymasz rabat transakcyjny (zwrot prowizji).
To standardowe działanie. Chyba każdy zwrot prowizji po dyskusji jest odrzucany. Raz odrzucili mi, bo klient w dyskusji zrezygnował z niepłaconego przez 2 tygodnie przedmiotu z LICYTACJI.
Czyli nie zapłacił, nie chciał, a prowizję i tak zabrali!!!
Możesz się odwoływać, wtedy powinno to przejść. Jednak nie zmienia to faktu, że jest to zwyczajne działanie na szkodę sprzedających.
@foto-hurtownia Nie prościej skorzystać z formularza odwołania do którego link masz w emailu informującym o nieprzyznaniu prowizji?
Nie nie prościej. Nie ma kasy nie powinno być prowizji. To powinno być z automatu. I jeszcze kłamliwe maile sugerujące, że zwrotu nie ma, bo klient założył dyskusję i nie odstąpił. Choć klient odstąpił w dyskusji i nigdy nie zapłacił... To, że musimy jakieś odwołania pisać jest zwyczajnie żenujące...
@AnnaG-Antyki Chyba źle mnie zrozumiałaś... Prościej kliknąć w link i potem jeszcze dwa kliknięcia, niż pisać laboraty, które i tak NIC NIE ZMIENIĄ. Po tym co napisał @foto-hurtownia wnioskuję że zwyczajnie o tej opcji nie wie - nie prosi w tym temacie o zmianę procedury, tylko o oddanie prowizji - a to akurat mógł zrobić o wiele szybciej i prościej.
Naprawdę? Nigdy się nic nie zmieni jeśli będziemy siedzieć cicho.
A każda metoda dająca ujście złości jest jak najbardziej słuszna, nie należy jej kisić w sobie. Nieprawdy nigdy nie piszemy....
Kiedyś za rok czy dwa, jak połowę ich obrotu przejmą chińczycy to zaczną szukać przyczyn.
A wtedy być może w końcu zobaczą co nas wkurzało.
A nawet jak nie to przynajmniej stres z Allegro odreagowuję na Allegro, nie w domu...
@AnnaG-Antyki Hahahaha. Spójrz na wpis moderatorki. Żeby nie było że nie mówiłem🤣
Co do reszty Twojej wypowiedzi... Sprzedaż na Allegro jest jak franczyza - to tylko złudzenie że prowadzisz swoją firmę i coś od Ciebie zależy... Spróbuj sobie np. otworzyć sklep z zielonym płazem, w kwartał zakochasz się w Allegro na zabój.
Tylko od Ciebie zależy czy dasz sobą pomiatać czy nie, to raz. A dwa, dokumenty przed podpisaniem należy czytać, najlepiej razem z prawnikiem.