Witam,
otrzymałam informację o włączeniu usługi One Kurier / One Box dla mojego konta.
Niestety obecnie nie jestem w stanie realizować zamówień, ponieważ przy generowaniu etykiet pojawia się błąd:
„Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera”.
Wczoraj zgłosiłam tę sytuację na czacie i otrzymałam informację, że kod pocztowy zostanie wykluczony z tej usługi. Do tej pory jednak nie zostało to wykonane, a problem nadal występuje.
W międzyczasie pojawiły się zamówienia z tą formą dostawy, których nie mogę zrealizować. Zaproponowane przez konsultanta rozwiązanie to UWAGA , aby SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z KUPUJĄCYMI I klienci anulowali zamówienia i składali je ponownie, jest dla mnie nieakceptowalne – naraża mnie na utratę sprzedaży oraz negatywne doświadczenia klientów. @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
mam zamówienia wpadają kolejne z tym bublem i teraz muszę anulować wszytskie dziś sptezdaże bo jak nadam paczki skoro nie obsługuijecie mojego kodu
ile trzeba czasu aby wykluczyc ten bubel ???????????????????????????????????????????????????? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AlleMakijazPL podaj proszę kod pocztowy, miasto i ulicę z której nadajesz przesyłki.
82-500 to powinno wystarczyć ponieważ ten kod cały jest ze nie obsłguje się w tym ona kurier allegro
proste wciskaćie buble na siłe
prosze o pilne wykluczenie tego kodu z tego bubla [przez was mam połowe zamówien do anulowania
prtacuje za darmo za was wydzwaniam do ludzi po anulowanie tłumavcząć sie z waszego błędu
i co usłyszałam przepraszam - i mam czekac kilka dni na usuniecie tego bubbla
tragedia
natychmiast prosze to usunac @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Z mojego doświadczenia forumowego usuwanie One z nieobsługiwanych danych nadawcy trwa ponad tydzień. Taka informacja jeżeli chodzi o słowo pilne
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ u nas to samo, kod 82-200 obiecano w poniedzialek rano ze w ciągu 24 godzin zostanie to usuniete i dalej nic, to są jakieś żarty. Mamy środę i zamowienia dalej wpadają, naprawde nie umiecie naprawić swojego błędu?
U nas to samo, API info
Nie udało się wygenerować zlecenia. Komunikat od API Allegro brzmi: "Adres nadawcy/Kod pocztowy: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera".
Allegro to "miszczowie" w błędnych informacjach.
wczoraj jechałam Do Grudziądza i nadała 3 paczki tam ale dziś mam 8 nowych z tych bublem i dalej mi wchodzą od jednego admina dowiedziałam się ze mam wysłać innymi przewoźnikami zapłacić a do Allegro złożyć reklamacje i niby oddadzą kasę ale czy oddadzą to czort wie
to zapytaja jak ze zwrotami w smarcie bo ja pytalam i nie dostalam odpowiedzi, konsultanci sie skonczyli tyle mnie przekierowywali 😄
@AlleMakijazPL Działam już w sprawie.
@deymon_pl Otrzymałeś już odpowiedź na swoje zgłoszenie w wiadomości mailowej.
otrzymalam odpowiedz, ze nie wylaczycie kuriera one bo bedzie jakis podjezdzal tylko jak ja mam nadac paczke skoro pokazuje przy tworzeniu etykiety Pole "Dane nadawcy" zawiera błędne dane: Kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One Kuriera, wiec prosze o odpowiedz jak mam to nadac
@deymon_pl Nie dubluj proszę zgłoszeń. Poczekaj na odpowiedź doradcy w korespondencji.
dostalam odpowiedz taka jak napisalam
no wła @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ s @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ no to jak ma nadać te paczki
wciskacie na buble a my musimy sie z tym zmierzać
dostaliscie odpowiedz taka jak my?
nie, nam odpisali ze mam czekac na wyłaczenie 😞
wczoraj tez taka wiadomosc dostalam a dzisiaj juz zmiana decyzji
@AlleMakijazPL i @deymon_pl Proszę Was o cierpliwość. Poprosiłam o weryfikację Waszych zgłoszeń. Mam nadzieję, że niebawem otrzymacie kompletną odpowiedź.