anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ofertą na Allegro Business – „Tej oferty nie ma na Allegro Business”

BusTruckParts
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

Mam problem z moją ofertą na Allegro Business:
https://business.allegro.pl/oferta/7035955448-daf-cardan-ukladu-kierowniczego-18025133679

Po wejściu na stronę oferty pojawia się komunikat:

Tej oferty nie ma na Allegro Business. Nic straconego! Możesz:
• przełączyć się na profil prywatny w Moje Konto i skorzystać z tej oferty w celach osobistych lub
• znaleźć podobne oferty od firm na Allegro Business.

Oferta jest widoczna poprawnie, ma ustawioną prawidłową stawkę VAT, jednak klienci biznesowi nie mogą jej kupić.
Czy ktoś może wyjaśnić, z jakiego powodu oferta nie jest dostępna dla kupujących na Allegro Business?
Jak mogę rozwiązać ten problem, aby klienci firmowi mogli dokonywać zakupów?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,

BusTruckParts

BusTruckParts_0-1761647628623.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@BusTruckParts konsultuję to, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@BusTruckParts to dlatego, że wysyłasz swoje zamówienia z Estonii, a na Allegro Business są oferty z wysyłką tylko z Polski, Czech Słowacji lub Węgier. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BusTruckParts
#9 Pomysłodawca

@la_nika Dziękuję za odpowiedź.
Mam jednak pytanie – skoro oferty z wysyłką z innych krajów (np. z Estonii) nie są dostępne na Allegro Business, to po co są one w ogóle tam wyświetlane, skoro i tak nie można z nich skorzystać?

Gdzie mogę zapoznać się z oficjalnymi informacjami lub regulaminem, który określa, że Allegro Business obsługuje tylko oferty z wysyłką z Polski, Czech, Słowacji lub Węgier?

Wcześniej otrzymaliśmy informację, że ten błąd zostanie rozwiązany, a teraz okazuje się, że jest to stałe ograniczenie. Proszę o doprecyzowanie, jaka jest aktualna sytuacja i czy planowane są zmiany w tym zakresie.

Z góry dziękuję za wyjaśnienie!

oznacz moderatorów

la_nika

@BusTruckParts oficjalną informację na ten temat znajdziesz w artykule.
"Kiedy pokażemy Twoje oferty na Allegro Business [...] wysyłasz towar z krajów, gdzie Allegro prowadzi swoją platformę sprzedażową (Polska, Czechy, Słowacja, Węgry) lub korzystasz z One Fulfillment by Allegro".
Twoja oferta jest widoczna na Allegro Business, ponieważ dzięki temu kupujący wie, że żeby złożyć zamówienie powinien przelogować się na konto prywatne. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów