anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ofertą na Allegro Business – „Tej oferty nie ma na Allegro Business”

BusTruckParts
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,

Mam problem z moją ofertą na Allegro Business:
https://business.allegro.pl/oferta/7035955448-daf-cardan-ukladu-kierowniczego-18025133679

Po wejściu na stronę oferty pojawia się komunikat:

Tej oferty nie ma na Allegro Business. Nic straconego! Możesz:
• przełączyć się na profil prywatny w Moje Konto i skorzystać z tej oferty w celach osobistych lub
• znaleźć podobne oferty od firm na Allegro Business.

Oferta jest widoczna poprawnie, ma ustawioną prawidłową stawkę VAT, jednak klienci biznesowi nie mogą jej kupić.
Czy ktoś może wyjaśnić, z jakiego powodu oferta nie jest dostępna dla kupujących na Allegro Business?
Jak mogę rozwiązać ten problem, aby klienci firmowi mogli dokonywać zakupów?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam,

BusTruckParts

BusTruckParts_0-1761647628623.png

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@BusTruckParts konsultuję to, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@BusTruckParts to dlatego, że wysyłasz swoje zamówienia z Estonii, a na Allegro Business są oferty z wysyłką tylko z Polski, Czech Słowacji lub Węgier. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BusTruckParts
#9 Pomysłodawca

@la_nika Dziękuję za odpowiedź.
Mam jednak pytanie – skoro oferty z wysyłką z innych krajów (np. z Estonii) nie są dostępne na Allegro Business, to po co są one w ogóle tam wyświetlane, skoro i tak nie można z nich skorzystać?

Gdzie mogę zapoznać się z oficjalnymi informacjami lub regulaminem, który określa, że Allegro Business obsługuje tylko oferty z wysyłką z Polski, Czech, Słowacji lub Węgier?

Wcześniej otrzymaliśmy informację, że ten błąd zostanie rozwiązany, a teraz okazuje się, że jest to stałe ograniczenie. Proszę o doprecyzowanie, jaka jest aktualna sytuacja i czy planowane są zmiany w tym zakresie.

Z góry dziękuję za wyjaśnienie!

oznacz moderatorów

la_nika

@BusTruckParts oficjalną informację na ten temat znajdziesz w artykule.
"Kiedy pokażemy Twoje oferty na Allegro Business [...] wysyłasz towar z krajów, gdzie Allegro prowadzi swoją platformę sprzedażową (Polska, Czechy, Słowacja, Węgry) lub korzystasz z One Fulfillment by Allegro".
Twoja oferta jest widoczna na Allegro Business, ponieważ dzięki temu kupujący wie, że żeby złożyć zamówienie powinien przelogować się na konto prywatne. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Warmia-Instal
#1 Nowicjusz

fault

oznacz moderatorów