anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wieleowariantościowością

Arturek_x
#10 Popularyzator#

Witam,

wystawiam aukcje taśm LED, każda ma inny kod EAN jednak przy próbie ,,połączenia" aukcji wyskakuje że są to aukcja zdublowane? Co mogę robić źle? Ten problem powtarza się często i jest irytujący!!

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Arturek_x
#10 Popularyzator#

Zrzut ekranu 2023-06-26 092926.jpg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Arturek_x sprawdzimy co powoduje ten problem w Twoich ofertach i wrócę do Ciebie z informacjami. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Chyba wyskakuje duplikat, bo wszystkie oferty mają tę samą barwę światła. Sortowanie po czymś innym powinno przejść albo ustawienie ofert z różnymi barwami... Przynajmniej mi tak z książkami się dzieje, że jak np ustawiłam sortowanie po roku to z jednego roku mogła być tylko jedna, kolejna była duplikatem obojętnie jaka by nie była.... Ale w sumie nie znam się na tym. 

oznacz moderatorów

Arturek_x
#10 Popularyzator#

Próbowałem już wszystkiego. Kolor jest ten sam bo to trzy warianty tej samej taśmy tzn. 1m, rolka 5m i rolka 10m. Każdy artykuł ma inny kod EAN i mimo to lipa jest. Ręce opadają:(

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Arturek_x przepraszam Cię, że musiałeś czekać. Nie uda Ci się ustawić wariantowania po parametrze "barwa światła" mając ten sam kolor w każdej z ofert. Na tym polega wybór parametru walidującego, że musi on się różnić w ofertach, które chcesz ze sobą połączyć. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Arturek_x
#10 Popularyzator#

Hey, w takim razie jak mogę wystawić aukcje z opcja np. jeden metr taśmy LED, 2m itd.? Chodzi mi o to by klient z pozycji jednej aukcji miał możliwość jednym kliknięciem przejść na wariant tego samego produktu tylko w dłuższej wersji.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Arturek_x nie wspieramy już funkcji wariantów ofertowych, a co za tym idzie nie zostanie dodany nowy parametr, po którym możesz połączyć oferty. Obecnie skupiamy się na wariantach produktowych, które automatycznie łączą w warianty oferty powiązane z produktami należącymi do jednej grupy. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Arturek_x
#10 Popularyzator#

Witam,
otrzymałem mail z informacją o zakończeniu jednej z moich aukcji nr. oferty 12872421720. Powodem zakończenia było wielokrotne naruszenie zasad... pytanie których? Produkt był wystawiony tylko raz. Na podstawie tej aukcji tworzę pozostałe warianty produktu, zmieniając długości itp. Każdy nowy wariant posiada indywidualny kod EAN. Więc nie rozumiem dlaczego aukcja została zakończona.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Arturek_x konsultuję przypadek Twojej oferty z działem technicznym i wrócę z informacją, gdy ustalę więcej szczegółów. 

oznacz moderatorów