Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Otóż dla niektórych przedmiotów wystawionych jako wielowariantowe, liczba przedmiotów sprzedanych pokazana jest jako suma sprzedaży poszczególnych wariantów. Dla przykładu jak się przegląda kategorie główną pokazuje że dany przedmiot ( występuje w np 3 wariantach) i sprzedał on się w liczbie 90szt . Jak wejdziemy zaś na poszczególne 3 warianty aukcji to się pokazuje że to każdy z wariantów sprzedał się w licznie 30szt , co w sumie dało 90szt. Jednak nie wszystkie aukcje wielowariantowe tak maja. Jak włączyć taki sposób liczenia dla aukcji wielowariantowych?
Cześć, @PPM-PA! Daj proszę znać czy masz na myśli Allegro Analytics? Pomocne będzie załączenie zrzutu ekranu z przykładem zliczania sprzedanych przedmiotów (na zrzucie uwzględnij proszę pasek adresowy strony, datę oraz godzinę). 😊
Zatem dla przykładu. Wyszukujemy hasło : "giętarka do prętów" pomijam aukcje sponsorowane i pierwsza promowana jaka mi się pojawia to przedmiot: "Giętarka GIB-3B do gięcia prętów do śred. 6-16 mm" Liczba kupujących 133 osoby. Przedmiot wielowariantowy. Tak wygląda wynik wyszukiwania :
Gdy zaś wejdziemy już konkretnie w ten przedmiot:
Okazuje się że są jego 4 wersje, Tą wersje kupiły tylko 23 osoby. Dopiero suma sprzedaży wszystkich 4 wersji da nam 133 osoby kupujące. Zapewne każda osoba kupiła 1 szt więc te liczby się pokrywają akurat , gdyby ktoś kupił 2 szt. były by już różnice.
Jednak można też znaleźć przedmioty ( dla tego samego hasła wyszukiwania ) które pomimo że są wielowariantowe i maja sprzedane sztuki w każdym z wariantów to w liczbie osób które dokonały zakupu podają tylko liczbę dla danego wariantu. Jak zatem włączyć tą opcje żeby zliczanie liczby osób kupujących pokazywane było dla wszystkich wersji. To dość duża różnica w wynikach wyszukiwania zamiast 23 pokazuje 133. Spory kop w górę w momencie gdy się wyszukuje po polarności. Mam nadzieje że lepiej naświetliłem sedno mojego pytania
@PPM-PA dziękuję za przysłany przykład. Informacja przy wynikach wyszukiwań (czyli te 133 kupione) - dotyczy sumy sprzedanych ofert, które są połączone z tym samym produktem w katalogu (nie dotyczy to wariantów). Gdy wejdziesz w ofertę, to przy opiniach o produkcie również pojawia się informacja o 133 kupionych w ostanim czasie i dotyczy to wszystkich ofert połączonych z produktem z katalogu. Natomiast informacja o sprzedanych w tej konkretnej ofercie, jest po prawej stronie pod ceną. 😊
Dziękuje za odpowiedz. Jeszcze pytanie czy ta ilość osób które zakupiły (czyli te 133szt) to suma sprzedanych przedmiotów u wszystkich sprzedających ?
@PPM-PA Tak, dokładnie. Jest to suma sprzedanych, u wszystkich sprzedawców, którzy połączyli swoją ofertę z tym konkretnym produktem z katalogu. 😊