anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proszę o rozłączenie połączonych produktów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

Są 2 produkty o różnych EANach - suplement OmegaMe w wersji 60 kapsułek i 120 kapsułek. 

https://allegro.pl/listing?string=omegame%2060

https://allegro.pl/listing?string=omegame%20120

Do zeszłego tygodnia w katalogu figurowały jako 2 osobne produkty, na początku tego tygodnia (albo w weekend, aż tak codziennie nie śledzę) zostały połączone w jeden produkt. Po prostu sprzedaż wersji 120k nagle umarła, zaczęłam się zastanawiać dlaczego i po sprawdzeniu okazało się, że została połączona z produktem 60k. Zgłaszałam to jako błąd przez katalog ale zero odzewu. Możecie to przywrócić do poprzedniego prawidłowego stanu?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

promolodz
#10 Popularyzator#

Mam podobną sytuację.

Połączone zostały dwa kolory spodni, które mają ten sam kolor główny a różnią się odcieniem.

To kilka fasonów, które oferujemy w tych samych kolorach.Nieważne czy to była oferta z nr EAN czy bez. Te dwa odcienie zostały w katalogu produktów wymieszane ze sobą i to we wszystkich rozmiarach. Taka sytuacja jest w kategorii odzież męska/.../spodnie dresowe. W innych kategoriach np. dla dzieci, lub bluzy te 2 kolory nie są ze sobą wymieszane.

Jesteśmy producentem i jako jedyni sprzedajemy nasze produkty. Co za tym idzie sami to wystawiamy i dodajemy do katalogu produktów. Kiedyś było wszystko ok. Był porządek w katalogu i w ofertach wielowariantowych.

Przez ten błąd źle wyświetlają się oferty wielowariantowe. Jednego z tych kolorów nie widać a, jak kliknie się na drugi to wyświetla się pierwszy... cyrk. Klienci nie mogą zrobić zakupów. Nie mają wglądu do pełnej oferty z danego wzoru bo np. dwa rozmiary wystawione są jako inna oferta wielowariantowa...

Od ponad miesiąca nikt z tym nic nie zrobił... Zgłoszenia poszły, poszły pliki, poszły numery produktów pomieszanych w katalogu... nic nikt nie zrobił.

Jeśli już zgłoszenie zostaje zarejestrowane ( miałem kilka bez nadanie numeru zgłoszenia i nie wiem gdzie ono poszło) to odpowiedzi są tak skrajne, że nie wiem czy allegro rozumie problem... Mam zapewnienie na piśmie, że to nie jest moja wina i to jest błąd allegro, ale również mam odpowiedź konsultanta, że to ja tak zrobiłem i żebym sobie teraz to sam naprawił... Za każdym razem korespondencja zostaje urwana i nic nie jest naprawione.

Powodzenia w walce.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@promolodz Jeśli wyjaśniałeś już tę sprawę w korespondencji mailowej i wciąż pozostają wątpliwości, kontynuuj korespondencję z osobami, które analizowały Twoje zgłoszenia. 

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

promolodz
#10 Popularyzator#

Próbowałem. Niestety nie dostaję żadnej odpowiedzi... Od ponad miesiąca temat jest ignorowany. Tak, jak tu na forum. Gdybym widział szansę na pozytywne załatwienie sprawy to nic bym nie w tym temacie. Nadal nie mam nic wyjaśnione. Nic nie jest zrobione. Jedyne co jest zrobione to bałagan w ofertach i brak możliwości kupowania  części z naszych produktów.

Twoja odpowiedź to kolejny sposób na "zbycie" tematu.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@promolodz  masz odpowiedź niżej, pozwól że zacytuję:

Nie chodzi tu o wielowariantowość ofertową, tylko o warianty produktowe, czyli różne wersje tego samego produktu. Mogą się różnić między sobą np. kolorem, rozmiarem, wagą itp. Są połączone w jedną grupę produktową. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty 60 kapsułek i 120 kapsułek to warianty tego samego produktu, dlatego są prezentowane na liście produktów w wynikach wyszukiwania. Nie jest to błąd.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@nat_not  gdzie tu jest wariantowość? 

EAN 120 kapsułek 

5903957410722

EAN 60 kapsułek 

5903957410715

w obecnej sytuacji znalezienie przez kupującego lub sprzedanie przez sprzedającego suplementu o zawartości 120 kapsułek jest praktycznie niemożliwe

Zrzut ekranu 2024-09-13 o 13.19.10.pngZrzut ekranu 2024-09-13 o 13.18.58.pngZrzut ekranu 2024-09-13 o 13.18.10.png

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Health___Beauty Nie chodzi tu o wielowariantowość ofertową, tylko o warianty produktowe, czyli różne wersje tego samego produktu. Mogą się różnić między sobą np. kolorem, rozmiarem, wagą itp. Są połączone w jedną grupę produktową. 

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#14 Krzewiciel#

@nat_not  aha, my jako sprzedawcy do produktu w każdym kolorze/rozmiarze/wadze musimy mieć osobny EAN a wy to potem i tak wrzucacie do worka pt. „jeden produkt”. W sumie nie powinno mnie to już dziwić 😉 spoko, omegi 120 wycofuje z Allegro i sprzedam gdzie indziej bo tu to mogą wisieć 5 lat a żaden kupujący ich w takiej sytuacji nie znajdzie. Pogratuluj proszę w moim imieniu autorowi tego pomysłu 🙂 

oznacz moderatorów