Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Są 2 produkty o różnych EANach - suplement OmegaMe w wersji 60 kapsułek i 120 kapsułek.
https://allegro.pl/listing?string=omegame%2060
https://allegro.pl/listing?string=omegame%20120
Do zeszłego tygodnia w katalogu figurowały jako 2 osobne produkty, na początku tego tygodnia (albo w weekend, aż tak codziennie nie śledzę) zostały połączone w jeden produkt. Po prostu sprzedaż wersji 120k nagle umarła, zaczęłam się zastanawiać dlaczego i po sprawdzeniu okazało się, że została połączona z produktem 60k. Zgłaszałam to jako błąd przez katalog ale zero odzewu. Możecie to przywrócić do poprzedniego prawidłowego stanu?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Mam podobną sytuację.
Połączone zostały dwa kolory spodni, które mają ten sam kolor główny a różnią się odcieniem.
To kilka fasonów, które oferujemy w tych samych kolorach.Nieważne czy to była oferta z nr EAN czy bez. Te dwa odcienie zostały w katalogu produktów wymieszane ze sobą i to we wszystkich rozmiarach. Taka sytuacja jest w kategorii odzież męska/.../spodnie dresowe. W innych kategoriach np. dla dzieci, lub bluzy te 2 kolory nie są ze sobą wymieszane.
Jesteśmy producentem i jako jedyni sprzedajemy nasze produkty. Co za tym idzie sami to wystawiamy i dodajemy do katalogu produktów. Kiedyś było wszystko ok. Był porządek w katalogu i w ofertach wielowariantowych.
Przez ten błąd źle wyświetlają się oferty wielowariantowe. Jednego z tych kolorów nie widać a, jak kliknie się na drugi to wyświetla się pierwszy... cyrk. Klienci nie mogą zrobić zakupów. Nie mają wglądu do pełnej oferty z danego wzoru bo np. dwa rozmiary wystawione są jako inna oferta wielowariantowa...
Od ponad miesiąca nikt z tym nic nie zrobił... Zgłoszenia poszły, poszły pliki, poszły numery produktów pomieszanych w katalogu... nic nikt nie zrobił.
Jeśli już zgłoszenie zostaje zarejestrowane ( miałem kilka bez nadanie numeru zgłoszenia i nie wiem gdzie ono poszło) to odpowiedzi są tak skrajne, że nie wiem czy allegro rozumie problem... Mam zapewnienie na piśmie, że to nie jest moja wina i to jest błąd allegro, ale również mam odpowiedź konsultanta, że to ja tak zrobiłem i żebym sobie teraz to sam naprawił... Za każdym razem korespondencja zostaje urwana i nic nie jest naprawione.
Powodzenia w walce.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@promolodz Jeśli wyjaśniałeś już tę sprawę w korespondencji mailowej i wciąż pozostają wątpliwości, kontynuuj korespondencję z osobami, które analizowały Twoje zgłoszenia.
Próbowałem. Niestety nie dostaję żadnej odpowiedzi... Od ponad miesiąca temat jest ignorowany. Tak, jak tu na forum. Gdybym widział szansę na pozytywne załatwienie sprawy to nic bym nie w tym temacie. Nadal nie mam nic wyjaśnione. Nic nie jest zrobione. Jedyne co jest zrobione to bałagan w ofertach i brak możliwości kupowania części z naszych produktów.
Twoja odpowiedź to kolejny sposób na "zbycie" tematu.
@promolodz masz odpowiedź niżej, pozwól że zacytuję:
Nie chodzi tu o wielowariantowość ofertową, tylko o warianty produktowe, czyli różne wersje tego samego produktu. Mogą się różnić między sobą np. kolorem, rozmiarem, wagą itp. Są połączone w jedną grupę produktową.
@Health___Beauty 60 kapsułek i 120 kapsułek to warianty tego samego produktu, dlatego są prezentowane na liście produktów w wynikach wyszukiwania. Nie jest to błąd.
@nat_not gdzie tu jest wariantowość?
EAN 120 kapsułek
5903957410722 |
EAN 60 kapsułek
5903957410715 |
w obecnej sytuacji znalezienie przez kupującego lub sprzedanie przez sprzedającego suplementu o zawartości 120 kapsułek jest praktycznie niemożliwe
@Health___Beauty Nie chodzi tu o wielowariantowość ofertową, tylko o warianty produktowe, czyli różne wersje tego samego produktu. Mogą się różnić między sobą np. kolorem, rozmiarem, wagą itp. Są połączone w jedną grupę produktową.
@nat_not aha, my jako sprzedawcy do produktu w każdym kolorze/rozmiarze/wadze musimy mieć osobny EAN a wy to potem i tak wrzucacie do worka pt. „jeden produkt”. W sumie nie powinno mnie to już dziwić 😉 spoko, omegi 120 wycofuje z Allegro i sprzedam gdzie indziej bo tu to mogą wisieć 5 lat a żaden kupujący ich w takiej sytuacji nie znajdzie. Pogratuluj proszę w moim imieniu autorowi tego pomysłu 🙂