anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prosze o usniecie bezpodstawnego komentarza negatywnego

ZakupyMaawSport
#10 Popularyzator#

Witam moderacje Wykonałem zwrot pieniedzy 6 lutego za towar zwrocony 30 stycznia, w zamian dostalem komentarz negatywny o treści "opozniony zwrot pieniedzy". Prosze o usuniecie pomowienia i kłamstwa ktore jest publicznie widoczne dla wszystkich.Pozdrawiam

[edycja]

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ZakupyMaawSport przecież opóźniony , było zrobić 30-tego 

oznacz moderatorów

ZakupyMaawSport
#10 Popularyzator#

To co z 14 dniowym terminem... nie moze byc cos opoznione jesli bylo zrobione w czasie obowiazujacym.

Zgodnym z wytycznymi allegro

https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-zwroty?srsltid=AfmBOopWBxZJWOg6-CinYc6UNfjNJTAUXeErCisY...

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ZakupyMaawSport komentarz możemy usunąć tylko jeśli spełnia warunki opisane tutaj, a z tego co widzę tak nie jest, więc przykro mi, ale jedyne co mogę Ci zaproponować w tej sytuacji to napisanie odpowiedzi do tej opinii. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@ZakupyMaawSport odpisz zgodnie z prawdą, że allegro pozwala na wpisy szkalujące przedsiębiorcę, naruszające jego dobra - do tego twierdzi nieprawdziwie, że takie fałszywe i kłamliwe wpisy są zgodne z przepisami bo nie chce ich usuwać lub edytować.

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

nikt tego nie usunie. nie łamie regulaminu

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Monika__L oczywiście, że taki wpis łamie regulamin allegro - podobnie jak strona podana przez @_HolaOla_ , która regulaminem nie jest

wyrok Sądu Najwyższego z 30 września 2016 r., sygn. I CSK 598/15.

Sąd Najwyższy zwrócił uwagę na art. 14 ust. 1 Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. W myśl tego przepisu administrator strony nie ponosi odpowiedzialności, jeśli nie wie o bezprawnym charakterze publikowanych wpisów, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o ich bezprawnym charakterze, niezwłocznie uniemożliwi do nich dostęp.

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/komentarz-quot-nie-polecam-quot/m-p/4096

oznacz moderatorów

ZakupyMaawSport
#10 Popularyzator#

Komentarz zoastał wycofany, ale nie wiem czy to robota Allegro, czy kupujacego. Przynajmniej dzien stal sie jest lepszy.

oznacz moderatorów