Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
od kilkunastu dni przepycham się z Allegro Finanse, które zablokowało wypłaty żądając ponownie dokumentów ( po 12 latach prowadzenia sprzedaży na Allegro) i weryfikacji konta przelewem, co tez uczyniłem i po tym cisza, mijają kolejne dni, kolejni, pracownicy odpisują ciągle te samy frazesy a weryfikacji brak. U innych operatorów po wymianie dowodu osobistego weryfikacja trwała kilka godzin a Allego ciągle wymyśla nowe przyczyny, które na bieżąco poprawiłem, teraz od dwóch dni czekają na weryfikację konta, które było już weryfikowane ponownie dwa dni temu.
Kręcimy się w kółko, otrzymuje te same odpowiedzi a żadnego konkretu lub chęci pomocy. Nie mam już pomysłu co zrobić i z kim porozmawiać? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@neutralizatory przepraszam, że dłużej czekałeś na odpowiedź. Już działam w Twojej sprawie, aby ustalić szczegóły i wrócę do Ciebie z informacją.
Udało się coś ustalić?
Dostałem informacje, że będziemy z Tobą kontaktować mailowo i widzę również, że mailowo sprawa jest prowadzona. Dlatego kontynuować będziemy ją wyłącznie mailowo.