Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ma sprzedawca na AF 950 zł. Klientka zwraca towar za 620zł. Niby zwrot pieniędzy bez problemu, bo kasa jest. Niby. Wchodzi sprzedawca na Zwroty, chce oddać, a tam.....niespodzianka od Allegro. Dostępne środki 450zł. 🙂 Jakiś geniusz podzielił pieniądze na dwie pule: PayU i Przelewy 24. Jest trochę na jednym i trochę na drugim. Dzięki temu oddać się nie da. Odda przelewem, a potem będzie się kopać z koniem o zwrot prowizji.
@msniezek Dlaczego tu zawsze musi być pod górkę dla sprzedawcy?
Wstyd tego nie wiedzieć. Co innego wpłaty i zwroty przez PayU, a co innego przez Przelewy24.
@xyz96 Po pierwsze: nie piszę o sobie
Po drugie: dla sprzedawców niewielu przedmiotów są to kłody pod nogi, bo nigdy nie będzie miał na zwroty przez AF.
Zwroty przez AF nie są obowiązkowe. Można oddać normalnie. Po odmowie zwrotu prowizji odwołujemy się i załączamy potwierdzenie przelewu zwrotnego.
@xyz96 Każdy to wie i każdy kopie się z koniem. Ludzie mają co robić, a nie pisać odwołania.
@WREDZIA-W1 powinni już uruchomić możliwość zasilania, przecież to wygodne rozwiązanie z oddawaniem kasy przez system, dwa kliki i kasa wraca 🙂 a tak trzeba robić przelewy a potem odwoływać się jak nie przyznają zwrotu prowizji 😞
@kostas11 Przypuszczam, że potrwa to do połowy roku, a powinno już dawno być zrobione.
Ty tak przez przeoczenie nie napisałaś, którego roku, czy może z premedytacją?
Ja bym napisała z premedytacją😀
@Kasiulki2 Maciek obiecał, że będzie w połowie roku.
Przerabiałam w zeszłym tygodniu. Kilka dni poślizgu ze zwrotem 44,90 - szczęście, że klient cierpliwy i wyrozumiały.
Jego (i mój) pech, że wpłacił przez Przelewy24, a do mnie prawie wszystko przychodziło na PayU.
To się da rozwiązać, tylko trzeba chcieć. Jak widać, nikomu w Allegro się nie chce😔
@Kasiulki2 Dokładnie tak.
@WREDZIA-W1 PayU i Przelewy24 różnią się nieco od siebie - dlatego współpracujemy z obydwoma, aby klienci mieli jak największy wybór. Natomiast w pierwszej połowie tego roku pojawi się możliwość zasilenia salda PayU/Przelewy24, a także częściowej wypłaty środków, co powinno tego rodzaju problemy rozwiązać.
@msniezek Pamiętaj, Maćku, trzymam Cię za słowo. To naprawdę ogromny kłopot dla sprzedawców niewielkich ilości.
Dla większych sprzedawców też, jeśli uwzględnić prawo serii. Przez miesiąc spokój, a potem nagle rozwiązuje się worek ze zwrotami i trzeba oddać równowartość Bentleya...
@WREDZIA-W1 Kliknij zwrot, zwrócą jak zgomadzą odpowiednia kwotę. Oni maja pilnować zwrotu, Ty masz wyznaczyc zadanie "zwróc tyle a tyle".
@AptekaNatolinska To nie mój zwrot. Siostry. Zwróciła na konto, bo klienci uparli się płacić na to drugie. Teraz kopie się z koniem o zwrot prowizji.
@WREDZIA-W1 @msniezek bo w allegro nie myślą
gdzie opcja przekaż środki między allegro płatnościami
lub zwróć wpłatę z obu płatności
@RED No dokładnie. Wszystko się da zrobić jak jest dobra wola.